U službenoj biografiji Velimira Zajeca piše kako ima petero djece, dvije kćeri iz prvog braka s Dubravkom Zajec koja je umrlo 1989. godine, vrlo mlada. Imala je tek 34 godine i ukopana je na Mirogoju. Tamo sada počiva sa svojim svekrom Josipom Zajecom koji je umro u lipnju 2016. u 83.-oj godini te svekrvom Milenom Zajec koja je umrla 2022. također u 83.-oj godini. No, pokojni legendarni novinar Tomislav Židak je u Jutarnjem 2016. godine objavio kako Zajec ima šestero djece i da njegov jedini sin George Velimir ne pokazuje nikakav interes za nogomet. Zajec kao što je poznato godinama živi između Atene i Zagreba što je i logično budući da je u drugom braku sa suprugom Grkinjom Angelom dobio, sada već odraslu djecu. U službenoj Zekinoj biografiji piše kako je s Angelom dobio troje djece. Kliknete li na internet odmah ćete dobiti podatak kako 67-godišnji Velimir Zajec ima petero djece te njihova imena: George Velimir Zajec, Karla Zajec, Angelina Zajec, Jozefina Zajec, Tena Zajec. Otkrili smo čime se bave Zajecove kćeri iz prvog braka, gdje u Americi studira njegova kći Angelina a gdje sin George, za koga u Londonu radi njegova kći Josefina ali i kakvu je vilu u kolonijalnom stilu na kredit 2019. u Americi kupila Zekina druga supruga Angela Keros Zajec. Slijede detalji......

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Dok je trajala kriza s uhićenim i zatočenim hrvatskim navijačima u Ateni iz grčke metropole javljao se i legendarni umirovljeni nogometaš Velimir Zajec za kojeg javnost godinama zna kako živi na relaciji Zagreb - Atena. U drugom braku s Grkinjom Angelom Zeka je dobio troje djece. U prosječnoj percepciji građanina Hrvatske to znači da njegova obitelj i živi u Ateni. No, to više nije tako. Naime, Zajecova kći Angelina studira na Sveučilištu Michigan. Uspješna je studentica te ujedno supredsjednica ove studijske godine. Na web stranici tog sveučilišta piše kako je studentica iz Atene, da studira međunarodne odnose i poslovnu administraciju, te da je na MISS-u od svog prvog semestra u Michiganu. MISS je kratica za tamošnju studentsku organizaciju. Angelina Zajec je vrlo otvorena i komunikativna a studentima je nakon izbora poručila kako je sretna da joj je MISS: 'Omogućio nevjerojatnu zajednicu i jedva čekam svu zabavu koju ova godina donosi! Nikada se ne ustručavajte kontaktirati me jer sam vrlo uzbuđena što mogu pozdraviti nove članove i nastaviti razvijati našu organizaciju'.

Iz priložene fotografije vidljivo je kako ona nevjerojatno sliči na svog oca. Njezin brat očito je pak povukao više grčke gene jer on je za razliku od svoje sestre tamnije kose i vjerojatno više sliči na mamu. George Velimir Zajec sada studira ekonomiju na istom Sveučilištu u Michiganu. I on kao i sestra ima LinkedIn profil a na njemu je vidljivo kako je primio čestitke od brojnih osoba s prezimenom Keros. To ne čudi jer je njegova mama Angela Keros djevojački. Inače, u tom dijelu SAD-a ima više obitelji s prezimenom Keros a svi potječu iz Grčke i međusobno su povezani. To znači da djeca Velimira Zajeca iz njegovog braka s Grkinjom Angelom ipak u SAD-u nisu usamljeni jer imaju brojnu obitelj Keros s majčine strane. No, ne samo da imaju obitelj već je i njihova mama 60-godišnja Angela Keros Zajec 2019. kupila vilu u kolonijalnom stilu u West Bloomfieldu u državi Michigan kako bi bila što bliže svojoj djeci. Prije nego što pređemo na opis te transakcije navest ćemo kako Zekina kći Josefina iz braka s Angelom živi u Londonu i radi za McKinsey & Company i to nakon što je diplomirala investicijsko bankarstvo u  Ateni.

Dakle, izgledno je da će Zekina djeca iz drugog braka biti dio svjetske intelektualne elite. No, dosad nije bilo poznato kako naš popularni purger s atenskom adresom Velimir Zajec ima i američku adresu i to na jednoj od poželjnih destinacija u državi Michigan. Naime, njegova supruga Angela investirala je u nekretninu na jednoj od vrlo atraktivnih destinacija u tom dijelu Amerike. Naime, West Bloomfield nazivaju jezerskim gradom okruga Oakland zbog toga što je prošaran malim i srednjim jezerima. Tu je najveće jezero Cass Lake dok jezera Pine Lake i Orchard Lake imaju privatni ladanjski klub na svojim obalama. U blizini su trgovački centri i trgovački kompleksi s puno vrhunskih butika i skupih restorana koje treba posjetiti. Prema podacima iz američkih zemljišnih knjiga Angela Keros Zajec kupila je tamo 10. lipnja 2019. nekretninu po cijeni od 515.000 dolara od starijeg bračnog para prezimena Janakiraman koji su podrijetlom iz Indije. Zbog kupnje te vile Zajecova supruga zadužila se u rujnu iste godine kod dvije američke banke: Comerica Bank i Chemica Bank.

Treba naglasiti i kako nije pogriješila izborom nekretnine jer vila već sada vrijedi više od pola milijuna dolara koliko je ona platila. Naime, vidljivo je kako sada tržišno vrijedi preko 688.200 dolara. Citirat ćemo kako je ta nekretnina opisana na tamošnjim portalima koji se bave transferima nekretnina. 'Suvremeni kolonijalni dom izgrađen 1991. godine, okrenut prema istoku, 4 spavaće sobe /4 i pol kupaonice na slikovitoj šumskoj parceli, nova ulazna vrata (2015.), svijetao otvoreni koncept, suvremene karakteristike, prostrano prednje predvorje s mramorom podovima, stropni i krovni prozori, uvučena rasvjeta, dnevni boravak s velikim prozorima na dva kata, kamin otvoren prema blagovaonici, 'Butlerova' smočnica iz koje se ulazi u veliku gurmansku kuhinju s ogromnim otokom, granitnim šankovima, s ugrađenom pločom za kuhanje s ventilacijskim sustavom, novim kuhinjskim uređajima....  perilicom posuđa (2016.), mikrovalnom pećnicom, ugradbenom smočnicom, prostorom za doručak i prostorom za sjedenje s ugrađenim elementima koji izlaze na veliku dvoslojnu terasu'.

Istaknuto je kako je prostorija za pranje i sušenje rublja na na glavnom katu. Navodi se i kako glavna spavaća soba ima kupaonicu s granitnim pultom, hidromasažnom kadom i odvojenim tušem i ormarom, navodi se i spavaća soba s kupaonicom 'Jack i Jill' te još jedna spavaća soba s ugrađenim zvučnim sustavom i zvučnicima. Iz donje etaže  izlazi se na terasu, te na donju etažu koja također ima potpuno opremljenu drugu kuhinju s aparatima i barom, kupaonicom ali i knjižnicu s francuskim vratima. Vila ima i središnji sustav usisavanja te kamin, 2 peći, 2 klima uređaja  a novi krov postavljen je 2014. godine. Vani je postavljena i pumpa za vodu sa sustavom prskalica, garaža za 3 automobila, te je profesionalno uređen vrt i okoliš. U blizini su prestižne škole te svi mogući specijalizirani dućani uključujući i onaj s eko i cjelovitom hranom. Sve navedeno ukazuje kako je nekretnina na top lokaciji, odnosno u elitnom kvartu u tom dijelu Amerike, odnosno savezne države Michigan. U blizini je poznata Woods and Creek pješačka staza što znači da je idealna za rekreaciju i osobe starije životne dobi.

Poznato je kako je Zeko imao i srčanih problema, preživio je i moždani udar pa mu je zacijelo potreban kvalitetan život koji obuhvaća i rekreaciju. U svakom slučaju ukoliko Velimir Zajec dobije novu funkciju u Dinamu onda će zacijelo i više boraviti u Zagrebu a iz naše zračne luke ipak je kraći put do SAD-a nego iz Atene pa će vjerojatno više biti orijentiran na hrvatsku metropolu poglavito sad kad mu obitelj iz drugog braka živi u Londonu i Michiganu. Inače, i Zajecova kćer iz prvog braka Karla Zajec također živi u Londonu dok Tena Zajec, koja je držala njegov kafić Klub-Z u Tkalči živi u hrvatskoj metropoli. Jedino na kraju ostaje dilema zašto je pokojni, ali dobro upućeni Tomislav Židak naveo da Velimir Zajec ima šestero djece kada na svim službenim mjestima piše da ih je petero. No, iako je on bio velikan sportskog novinarstva nije isključeno da mu se dogodila pogreška koju urednici nisu ispravili. Podsjetit ćemo javnost o tome kako je 12. veljače 2016. Židak pisao o Zajecu jer su neki detalji tog članka aktualni kao da ih je napisao jučer:

'Zašto ovo pišem? Danas Velimir Zajec, ikona zagrebačkog nogometa, slavi 60. rođendan. Slavi ga u Ateni, daleko od Kraljevca i Zagreba, gdje još živi jedino u "Muzeju pokidanih veza". Rijetki današnji ljubitelji nogometa sjećaju se njegovog nogometnog šarma i njegovog pobjedničkog duha. Dinamo Zagreb se odavno pretvorio ujedno od "najljepših groblja" nogometnih asova. Ma, pretvorio se taj elegantni austrougarski grad u urbano smetlište, danas je na repertoaru "Canibal party", gdje ljudi otkidaju komade mesa s bližnjih, ne bi li nešto ukrali, zamračili, profitirali. Zajec će "roćkas" proslaviti u Ateni, u obiteljskom krugu. Od šestoro djece, samo je jedno muško, ali, vjerovali ili ne, muški potomak George Velimir uopće nije zainteresiran za nogomet.Mogu internet novinari guslati da je Velimir Zajec doveo u DinamoDavora Šukera, Željka Petrovića, Gregu Židana, kasnije i Edina Mujčina, da je kao direktor Dinama afirmirao pokojnog Josipa Kužea i Zlatka Kranjčara, da je vratio Dinamovo ime i da je postigao dvije neponovljive pobjede u Ligi prvaka, nad Portom u Zagrebu (3-1) i Ajaxom u Amsterdamu (1-0).

Malo njih zna da ga je Brian Clough Želio dovesti u Nottingham Forest, tadašnjeg prvaka Europe, da je prije Slavena Bilića bio jedini Hrvat menadžer u Premiershipu. Može se reći da ga nisu voljeli ni Franjo Tuđman, ni Zlatko Canjuga, a ni Zdravko Mamić, da se nekoliko puta kotrljao niz maksimirske štenge, jer u zadnjih četvrt stoljeća u Dinamu ne vole purgere (?). Sve su to činjenice, ali, ja ću ovom prilikom citirati Zvonimira Šeparovića, ministra vanjskih poslova Republike Hrvatske, dok se još naša mlada država borila za međunarodno priznanje: - Velimir Zajec je moj dragi sportski prijatelj, koji je ostvario veliku sportsku karijeru, a za drugu svoju domovinu odabrao je Atenu i Grčku. Obožavao sam njegov nogomet i znam da je iskreni, nenapadni domoljub, koji je učinio puno za međunarodno priznanje Hrvatske.

Prije nego što će delegacija grčkog Parlamenta doći u Zagreb, Zajec je svojim utjecajem i preko svojih veza molio da se jedna pravoslavna vertikala, koja je bila sklona Jugoslaviji, približi Hrvatskoj. Tražio je da se zaustavi rat u Hrvatskoj, on je poslao grčke parlamentarce u Hrvatsku i korigirao njihove predrasude o Hrvatima. 'Dajte šansu Hrvatskoj, koja je stari europski narod, koji ima pravo na svoju državu' - prenijeli su mi njegovu poruku Grci, kada smo se sastali' - objavio je sada pokojni Tomislav Židak prije 8 godina. U međuvremenu Zajecova djeca iz drugog braka su odrasla, raselili su se svijetom kao Rakova djeca a da planiraju i ostati na drugom kontinentu svjedoči i to da se Zajecova supruga Angela aktivno uključila u život tamošnje zajednice ali i da podupire ne samo političke kandidate tog okruga već i sudjeluje u fundraising kampanji kao donatorica. Stoga bi se Zajec, ako postane predsjednik Dinama kao kandidat Dinamovog proljeća mogao punim plućima posvetiti Plavima. Očito bi na toj funkciji imao i potporu mnogih frakcija, pa i Zorana Milanovića, sudeći po članu Dinamovog proljeća, predsjednikovom intimusu o kojem smo ranije objavili članak