Živimo u kriznim vremenima kad se brojni građani suočavaju s nedostatkom novaca za financiranje osnovnih životnih potreba. No, kriza ne pogađa samo socijalno ugrožene već i brojne osobe za koje se pouzdano zna kako su u nekim, za njih blagosljovenim vremenima, plivali u novcima. Jedna od tih osoba zacijelo je i mlađa kći nekadašnjeg šefa HGK, bivšeg ministra gospodarstva i predsjedničkog kandidata Nadana Vidoševića koji guli kaznu u Remetincu. Zrinka Vidošević je zacijelo imala život kao iz bajke jer je njen tata na vrhuncu moći uspio steći najluksuznije nekretnine kako u metropoli tako i na Jadranu i u Gorskom Kotaru. Obitelj Vidošević živjela je u velebnoj novoizgrađenoj vili - utvrdi na Gornjem Prekrižju u Zagrebu u kojoj su, nakon Nadanovog pada, istražitelji danima popisivali umjetnine ali i skupe lovačke trofeje uključujući i one sa skupih safarija u Africi. No, nakon optužnice Vidoševićima su stavljene zabrane raspolaganja kako na kompleks kuća za odmor u Nemiri kraj Omiša koje nose naziv vila Hana, vila Zrinka... Tu je i raskošna nekretnina za odmor u Gorskom Kotaru na kojoj je, kao i na drugu imovinu, stavljena zabrana raspolaganja protiv koje se bori starija Nadanova kći Hana. No, dok nekad moćni i superbogati tata broji remetinečke dane dotad je njegovoj mlađa kći Zrinki stigla ovrha. Slijede detalji....

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

U prosincu prošle godine objavili smo članak naslovljen s: 'OD LOVCA DO LOVINE Nadanu Vidoševiću zaprijetila ovrha nad imovinom dok guli 8-godišnju zatvorsku kaznu, papiri dokazuju kako se bahatio i dok mu je trajalo suđenje'. U podnaslovu je navedeno: 'Bivši ministar gospodarstva i dugogodišnji čelnik HGK u Remetinec je u lisicama doveden prije Božića 2021., sad mu je opet stigla neugodna vijest u vrijeme Adventa'. I ta je priča ilustrator onoga što u narodnoj predaji egzistira kao uvjerenje kako 'kad ide ide' a kad se kola strmoglave da ih ništa ne može zaustaviti na nizbrdici.

Dakle, ako je nekad vrhunac života na visokoj nozi značilo prezivati se Vidošević ili biti supruga, kći ili sin nekadašnjeg moćnog suverena Hrvatske gospodarske komore, to je zadnje desetljeće postalo teret. Stoga ne čudi da se i ime Nadanove kćeri Zrinke našlo među ovršenima. Nju goni Svea ekonomi, agencija za naplatu dugova iz Zagreba koja od mnogih poslovnih subjekata pa tako i telekom operatera preuzima otegotne postupke naplate dugova. Zrinka Vidošević na njihovoj se meti našla zbog neplaćenog računa za telekom usluge. Iznos duga nije veliki, tek 24,16 eura / 182,03 kuna s kamatama. No, kako je kod nas na snazi rigidni Ovršni zakon ne čudi da su pravni zastupnici Svea ekonomi poslali ovrhu nad Zrinkom Vidošević na sud.

Od nje traže plaćanje dospjelog duga u roku osam dana zajedno s troškovima postupka u iznosu od 43,66 eura / 328,96 kn uvećanim za zakonske zatezne kamate. U protivnom ugradili su i klauzulu 'ovrha općenito na imovini'. Ovršno rješenje izdala je krajem siječnja ove godine zagrebačka javna bilježnica Renata Kutija Kušpilić. Njoj se Nadanova kći može žaliti u roku osam dana ali samo ukoliko ima argumente na svojoj strani, dakle ako je podmirila račun. Za ovrhu protiv Nadanove kćeri Svea ekonomi angažirala je zagrebačkog odvjetnika Branka Škaricu. Eto i to je još jedna potvrda kako je u uspjehu samo nebo granica a kad krenu nevolje onda stignu uz one krupne i mnoštvo sitnih dužničkih briga.