Polovicom svibnja ove godine Story je objavio kako je udovica Dine Dvornika i mama Elle Dvornik otišla na Vis priteći u pomoć svojoj majci. Iako bi se iz naslova na prvu dalo zaključiti kako je Žarki Kuljiš bila potrebna neka njegovateljska pomoć svi koji su pročitali članak shvatili su da to nije tako. Naime, Daniela Dvornik pohitala je svojoj majci na Vis pomoći u montaži kreveta.  Story je citirao kako je na Instagramu objavila: 'Evo me doma. Dom je tamo di je mater'. Punica pokojnog Dine Dvornika ima osim Daniele još jednu kćer te dvije unučice od nje. Hrvatski mediji povremeno objavljuju članke o njoj i to najčešće kad se uslika u društvu svoje poznate kćeri Daniele i još poznatije unuke Elle. Citirano je tako u medijima i kad je oplela po bivšem Ellinom mužu. 'Bog je pogriješio kada je ženi dao dušu' - napisala je ona na Facebooku. Na Charlesa Pearce se vremešna Splićanka bez dlake na jeziku obrušila kad je saznala da je on tužio Ellu zbog udjela u kući u Balama, čiji je ona jedini vlasnik u papirima. 'Trebaju tri macana da ga otjeraju iz kuće pa neka živi o svom trošku i neka sam plati odvjetnika i sudskog tumača pa neka na sudu dokazuje koliko je što njegovo. Sve ove godine živi od njenih novaca, auto koji je izabrao ona mu plaća leasing', napisala je tada Žarka Kuljiš. No, kao što je bila agilna u Facebook obračunu tako je baka Elle Dvornik bila agilna i kad je vodila bitku sa sporim HR pravosuđem o čemu smo ranije pisali. No, živimo u teškim vremenima, Ellinu baku mučio je još jedan zemljišni spor a sad je očito suočena s minusima na računima jer joj prijeti osobni bankrot. Slijede detalji..... 

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Na Općinskom sudu u Splitu viši sudski savjetnik - specijalista Elvir Cerić odlučivao je u jednostavnom postupku stečaja nad imovinom Žarke Kuljiš iz Splita. Prijedlog za provedbu tog postupka koji sve više pogađa brojne Hrvate suočene s minusima na računima, ovrhama, blokadama.... podnijela je sudu Financijska agencija. Cerić je 10. lipnja 2024., objavio službeni oglas iz kojeg je vidljivo kako baka Elle Dvornik sudu nije dostavila popis imeovine pa se smatra da je samim tim izjavila kako 'nema imovine iz koje se mogu namirivati njegovi vjerovnici'. Naime, to je tako određeno članakom 79.c stavkom 3. Zakona o stečaju potrošača. U dokumentu piše sljedeće: 'Pozivaju se vjerovnici potrošača da u roku od 45 dana od objave oglasa ospore popis imovine koji je potrošač dostavio i/ili da obavijeste sud o imovini potrošača koja bi se mogla unovčiti kao stečajna masa u slučaju da jednostavni postupak stečaja potrošača bude otvoren te da dostave dokaze na kojima temelje svoje tvrdnje'.

Osobni bankrot se pokreće kad je netko dugo u blokadi a ima dugove unutar zakonski dopuštenog maksimuma te ako nema imovinu. Kad otpočne taj proces sud odredi sudskog povjerenika koji otvori zaštićeni račun za osobu koja prolazi osobni bankrot. K tomu sud službenim putem provjeri ima li potrošač imovinu i to kakvu u smislu nekretnina, pokretnina, imovinskih prava, udjela, dionica, premija osiguranja, poslovnih udjela .... Ukoliko sud utvrdi da potrošač ima imovinu ali i redovne prihode iz kojih može podmiriti dugove onda se postupak uglavnom obustavlja. Sud u nekim slučajevima zaključi i da je potoršač nepošten, primjerice ako ima imovinu i redovne prihode a ne plaća račune pa ode u dugotrajnu blokadu.

Podsjetimo, kako je baka Elle Dvornik već dva puta apostrofirana u našim ranijim člancima. Prvi put smo o njoj pisali u prosincu 2021. u članku pod naslovom: 'POBJEDA NA VRHOVNOM SUDU RH Baka Elle Dvornik izborila presudu protiv RH, očitala lekciju sporom hrvatskom pravosuđu'. Drugi put smo pisali u srpnju prošle godine u članku: 'NEPOZNATI DETALJI Ella Dvornik u problemima, tužene su joj mama, baka i teta s poznatim jedriličarima, svi izbjegavaju sud a spor se vodi zbog imovine'. No, i prethodno napisano ukazuje na to kako je mama Daniele Dvornik itekako kvalificirana za izlazak iz svih životnih nedaća pa će vjerojatno znati izaći na kraj i s prijetnjom osobnog bankrota.