U našoj zemlji nije rijetkost da slavne osobe ili poznati parovi za koje se vjeruje kako imaju život iz bajke zapravo dijele sve moguće probleme običnih ljudi Hrvatske a što znači i bitku s režijama, prijetnjama dugova, blokade, ovrhama...... Iako bivši savjetnik bivše predsjednice Kolinde Grabar Kitarović i njegova izabranica, poznata glumica, kolumnistica, scenaristica a sad i glavna urednica hrvatskog izdanja magazina Elle slove za par koji voli lagodan život i obilazak mondenih događanja i mjesta - to ne znači da supružnike Veljaču i Turšića ne steže gola svakodnevnica. Gdje bi nam svima bio kraj da nam u kasliće poštari ne isporučuju redovito raznorazne račune, sa zateznim kamatama ili bez njih, da nam ne stižu na naplatu svi troškovi koje je generirao naš svakodnevni život, poput računa za mobitel, struju, vodu, plin..... Iako mnogi misle kako te stavke nisu nikakav problem za platiti poznatim osobama to u slučaju Jelene Veljače i Vite Turšića ne funkcionira. Iako Jelena na svom IG profilu objavljuje slike koje dokazuju kako uspijeva živjeti daleko iznad prosjeka što uključuje i inozemna putovanja i provod u klubu Billionaire u Dubaiju, to nikako ne znači da je doma, kad se vrati sa sedmog neba, ne sačeka neko neugodno pismeno kao i tisuće anonimnih građana Hrvatske. Nije to prvi put da Turšiću i Veljači prijeti ovrha nad imovinom, no saznali smo zbog čega su sad u dubiozi. Slijede deta...

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Glavna urednica modnog magazina Elle dobro je svjesna kako njezin posao uključuje i promociju njenog osobnog lifestyle koji mora imati dozu glamura i iluziju pripadnosti trendovima svjetskog jet seta jer publika koja čita taj modni magazin na hrvatskom to i očekuje od nje. Zbog toga a vjerojatno i zbog osobne afirmacije na Instagramu Jelena Veljača svojim pratiteljima priredi uvijek atraktivne slike iz kojih se vidi kako je, primjerice proslavila rođendan, kako je izgledalo njeno putovanje s kćeri Lenom i trećim mužem Vitom, kakve kozmetičke tretmane u borbi s nemilosrdnim biološkim satom koristi..... Veljača je zacijelo svjesna kako čitateljice magazina koji uređuje kako bi pobjegle iz stisnutih okvira vlastitog života, na trenutke se  dok prelistavaju ili čitaju taj magazin, prepustile novim modnim trendovima, hedonističkim mjestima, stylish trenucima, nedostižnim stvarima....

Zbog toga Jelena Veljača ne može iskreno na svom IG profilu s pratiteljima dijeliti realne slike svog života i tegobe koje i nju muče. Primjerice, sa svima je podijelila vijest kako je s Vitom i kćeri Lenom uselila u stan u najužem središtu Zagreba s jednim od najljepših pogleda. Veljača nije kao Severina koja s obožavateljima dijeli i detalje intimnih drama u borbi za skrbništvo i sudske bitke koje vodi s bivšim Milanom Popovićem te osobama s kojima je u sukobu niti dijeli kada dobije plavu kuvertu. Veljača svoje pratitelje poštedi takvih informacija iz svog života jer vjerojatno zna kako njene pratiteljice ali i čitateljice žele vedriju i glamurozniju stranu života. No, to ne znači da Veljači i njenom voljenom mužu nije stigla nova prijeteća ovrha.

Ovrhovoditelj je Gradska plinara Zagreb kojima, sudeći po njihovoj evidenciji, Turšić i Veljača duguju za račun za plin još od 31. srpnja prošle godine. Radi se o iznosu od 129,58 eura uvećanom za zakonske zatezne kamate u iznosu 6,43 eura što sveukupno iznosi 136,01 eura. Zbog tog duga je Gradska plinara Zagreb - Opskrba poslala dokumentaciju zagrebačkoj javnoj bilježnici Vlasti Zajec koja je donijela ovršno rješenje 20. ožujka ove godine. Iz njega je vidljvo i kako se ovršenici Veljača i Turšić mogu žaliti u roku od 8 dana od zaprimanja ovrhe ali samo ukoliko prigovor mogu argumentirano obrazložiti. Po tom rješenju poznati par dužan je  u roku od 8 dana od dana dostave toga rješenja ovrhovoditelju namiriti tražbinu zajedno s nastalim troškovima postupka.

Inače, već u samom prijedlogu ovrhe vidljivo je kako je predviđena i 'ovrha općenito na imovini sukladno odredbama Ovršnog zakona'. Eto, ovo je još jedan dokaz kako u Hrvatskoj ne možete uteći samo smrti i brojnim ovrhovoditeljima. No, poznati par ima brojna prethdna iskustva u sličnim situacijama. Vidljivo je to i iz našeg prethodnog članka 'NEVOLJE JET SETERA Vito Turšić ovršen zbog mobitela, nije lako Jeleni Veljači plasirati stil života na visokoj nozi a stišće ih i kredit od 150.000 € zbog luksuznog stana'. podsjetimo i kako je glavna urednica magazina Elle uvijek u stilu odolijevala prinudnim naplatama. O tome svjedoči i naš raniji članak: 'FRENCH KISS UNATOČ BRIGAMA Jelena Veljače uspjela izbjeći ovrhu firme koju vodi bivši rizničar Fortenove, može dalje kroz kronične probleme s mužem u stilu 'kak taubeka dva''. Krajem studenog prošle godine pisali smo o joše jednima u nizu ovršnim mukama Vite Turšića.

Radi se o članku pod naslovom: 'Omča HEP ovrhe stisnula muža Jelene Veljače, Vito Turšić duguje za kuću na Pagu tik do plemićke Palače plača, zbog nje je već bio na meti Tomašićeve javne bilježnice'. No, par se nije samo suočavao s ovrhama već su imali i problema sa sudskim postupcima a Jelena Veljača uspješno je prebrdila i bankrot svoje prezadužene privatne tvrtke. O svemu tome više možete doznati preko ovdje. Na kraju još istaknimo i kako je ovrha stigla samo na Turšićevo ime iako su vlasnici stana po pola. Naime, i iz izvatka iz psolovnih knjiga vidljivo je kako su kao potrošači plina evidentirani i Vito Turšić i Jelena Veljača, no kod ispisa ovrha često se navede samo ime jednog suvlasnika.