Hrvatska Coco Chanel, kako su neki nazivali Suzanu Žuži Jelinek, umrla je krajem siječnja 2016. u 96.-oj godini života. Bila je i kolumnistica, često je pisala o seksu pa je tako ža života objavila i knjigu 'Seks liječi sve'. Iza nje su ostali sin Ivan zv. Ivo Jelinek i kćer Diana Marazza Jelinek ali i vrijedno bogatstvo u nekretninama oke koje su njeni nasljednici otpočeli sudsku bitku. Pljuštale su i teške riječi koje je izgovorila Žužina nasljednica Diana na račun svog starijeg brata kojeg se nije libila optužiti čak ni za trovanje vlastite majke iako je Bog dao da Žuži poživi skoro 100 godina i umre u staračkom domu. Žuži koja je bila poznata i po tome da je odijevala neke od najslavnijih dama bivše Jugoslavije, poput Jovanke Broz, i to prije nego što je iz Zagreba odselila za Švicarsku, u hrvatskoj je metropoli posjedovala golemi stan s pogledom na Jelačić plac. Prema vlasničkom listu taj je stan darovala kćeri Diani još 22. listopada 2012. a sebi je tada Žuži koja se u tom trenutku prezivala Jelinek Ronkulin zadržala pravo plodouživanja, pravo uporabe i pravo stanovanja. Kao što je poznato Žuži se pod stare dane udala za suca Milorada Ronkulina koji ju je nadživio. Žužin stan na Jelačić placu koji je prepisala kćeri ima 6 soba i 212 m2 pa je jasno da se radi o velikoj vrijednosti. S druge strane na vilu u Opatiji uknjižio se stariji sin Ivo no kako je pravo na tu opatijsku ljepoticu polagala i kćer zbog čega je tužila isto se dogodilo i njoj u Zagrebu o čemu svjedoči zabilježba sudskog postupka u zemljišnim knjigama. U međuvremenu je Žužina krasotica na Lungomare šetnici preuređena do najvišeg stupnja luksuza i sad je dostupna smrtnicima dubokog džepa koji žele, barem dok su na odmoru, uživati kao nekad bečko plemstvo. Foto galerija svjedoči kako se mogu carski osjećati ako su spremni puno platiti. Slijede detalji....

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Većina građana Hrvatske i ove vruće ljetne dane želi nekamo na odmor ali po mogućnosti da zbog tog ljetnog opuštanja na suncu i moru ne bankrotiraju. No, onaj manji postotak bogataša koji nema financijskih briga, odnosno kojima su brige samo da izaberu što luskuzniju destinaciju dostojnu dubine njihove lisnice i težine svog računa, ukoliko ne želi posjedovati vlastitu nekretninu na Jadranu, kod nas može uistinu unajmiti impresivne vile s bazenima za odmor. Tako im je na raspolaganju i nekadašnja ljetna rezidencija Žuži Jelinek u Ulici maršala Tita u Opatiji. Mogu ju unajmiti preko Bookinga ali i drugih specijaliziranih agencija. U nekim oglasima navodi se kako vila prima 6 osoba a u nekim 7 i to u tri spavaće sobe. No, činjenica je da je početna cijena najma za jednu noć 1.600 eura. Onima koji si to mogu priuštiti na raspolaganju je cijela vila s bazenom i rajskim vrtom.

Interijer svjedoči kako se nije štedjelo na preuređenju nekadašnje Žužine rezidencije na tako eksluzivnom mjestu. U jednom od oglasa koji se odnosi na tu 'Vilu Z' piše: 'Ova vrlo jedinstvena nekretnina je znamenita vila samo 2 koraka udaljena od mora i plaže, a opet smještena u staroj jezgri Opatije. Osnovana prije više od jednog stoljeća od strane Austro-Ugarske kraljevine i bečkog plemstva, Opatija je jedna od najbolje čuvanih tajni na Jadranu. Uz brojne prekrasne plaže, barove i restorane uz more, nudi potpuni uzbudljivi luksuzni stil života koji želite na svom odmoru. Villa Z je potpuno renovirana i obnovljena od temelja, opremljena vrhunskim centralnim klima uređajem i grijanjem, mramornim kadama, grijanim bazenom i svim mogućim sadržajima za bezbrižan odmor. Ima 3 spavaće sobe s vlastitim kupaonicama, veliki dnevni boravak s toaletom, plus 3 velike terase za objedovanje i odmaranje na otvorenom. Mediteranski život ne bi bio potpun bez vanjske kuhinje s roštiljem i pločom za kuhanje. Dolazi s dnevnim pospremanjem i spremačicom koja je dostupna za kuhanje i uslugu s punim radnim vremenom. Ne oklijevajte i rezervirajte ovu povijesnu nekretninu sada, uživajte u najboljem što Hrvatska može ponuditi!'.

Toj vili bila je prije nekoliko godina posvećene i reportaža u Gloriji a tada su napisali: 'Stara dama u novom ruhu – najbolji je opis za velebnu, obnovljenu Villu Žuži na Opatijskoj rivijeri'. Novinari su tada razgovarali s Ivom Jelinekom, Žužinim sinom i nasljednikom a priča je ilustrirana samo s jednom eksterijernom slikom. No, zahvaljujući oglasima raznih agencija imali smo prigodu steći uvid u krajnji rezultat koji je uslijedio kao rezultat temeljite višegodišnje obnove. Rezultat je uistinu impresivan kao što se može vidjeti u oglasima za tu nekretninu. No, Žužin sin jedinac nije mogao nesmetano uživati taj posjed, odnosno morao se u medijima boriti da dokaže da nije otrovao majku kako bi se dočepao bogatstva. Podsjetimo što su mediji pisali o sukobu brata i sestre: Story je o tome pisao u članku koji citiramo: 'Dana 19. veljače 2023. godine na portalu Story.hr objavljen je članak pod naslovom: 'MUČNA BITKA ZA NASLJEDSTVO: Djeca Žuži Jelinek bore se za vile vrijedne milijune, sestra brata optužila za najgore'.

U njemu je, među ostalim, stajalo, kako od smrti Žuži Jelinek u siječnju 2016. godine njena djeca, sin Ivica i kći Diana, vode grčevitu bitku za nasljedstvo. 'Jako mi je teško jer majka nije umrla prirodnom smrću, a moj brat mora se tako braniti. Zato je proces na policiji, kao što je bio i prije tri godine jer već onda ju je htio likvidirati. Drogirao ju je, imam dokaze. Moj brat je nju sirotu, nažalost, prevario. Imam video snimljen par dana prije smrti moje majke u kojemu me moli da je spasim jer se sin ne brine za nju. Ne znam što bih vam drugo rekla, jako mi je neugodno, molim vas, probajte me shvatiti', rekla je Diana Marazza Jelinek za Jutarnji list nakon majčine smrti. 'Mama je umrla 23. siječnja ove godine, a ova joj nije dala mira ni u smrti već, kao što sam rekao, iza mojih leđa poslala ju je na obdukciju i toksikološku analizu koja je dovršena 26. siječnja i unutra stoji da je umrla prirodnom smrću.

Biste li vi svoju mamu u 99. godini dali da je režu? Kome god to kažem, a znam puno ljudi, svi se križaju i kažu: Isuse Bože! U ekonomski dio neću ni ulaziti jer zna se da je cijeli život na grbači svoje majke, a sad daje spomenute izjave, mislim, katastrofa! U posljednje vrijeme ima to veze s novcima, ali čitav život bila je prisutna mržnja, ljubomora, teška paranoja, na granici ludila! S njom nemam kontakta i čim je manje čujem, ljepše mi je u životu. Ne želim je vrijeđati, ali to je moj križ na leđima. Ponavljam kako mama nije doživjela ni 100 godina, sve upućuje na to da smo slabi trovači', izjavio je naknadno njen brat Ivica za iste novine'.

No, u međuvremenu bura se stišala a opatijska Vila Z ponosno prima nove goste. Ivan Jelinek sa suprugom i sinom Janom inače veliki dio godine provodi u Ženevi a u Švicarskoj živi i njegova sestra Diana koja ima jednu kćer. Ime Žužinog sina jedinca isplivalo je u američkom magazinu kad se pisalo o švercu posmrtne egipatske maske koja je dospjela u SAD oko čega se godinama vodio spor. O tome smo ekskluzivno pisali u članku pod naslovom: 'MISTERIJ POSMRTNE MASKE Faraonska tajna Žuži Jelinek isplivala je tek nakon njezine smrti'. U podnaslovu je napisano: 'Hrvatska Coco Chanel postala je akterica sudskog spora u Americi zbog preprodaje egipatskog blaga'. No, nevolja zbog naslijeđene nekretnine u Zagrebu imala je i Žužina kćer. O tome svjedoči naš članak: 'NAKON BITKE S BRATOM ZA NASLJEDSTVO Kći Žuži Jelinek Diana Jelinek Marazza suočena s ovrhom u Zagrebu'. Inače Diana je ranije tvrdila kako je stan naslijedila od svoga oca ali vlasnički list pokazuje kako ga je dobila darovnim ugovorom od pokojne majke. Inače Žuži je imala i dvije velebne vile na obali Ženevskog jezera a u jednoj od njih sada živi njen sin Ivo