Mnogima je poznato kako tvorac Bijelog dugmeta te Orkestra za vjenčanje i sprovode rado ističe kako je pravi sretnik, zarađuje milijune radeći posao koji voli i koji bi radio i besplatno - glazbu - a k tomu voli uređivati nekretnine jer mu se sviđa raditi s majstorima a k tomu prevladava i strah od siromaštva koji ga je progonio od djetinjstva. Teško je pobrojati koliko je imovine stekao diljem Balkana ali i u inozemstvu. Još dok je živio u Sarajevu prije rata imao je stan na sjajnom mjestu u Sarajevu, vikendicu na Jahorini, zemljište na Braču, stan u Parizu.... Početkom rata preselio se u Pariz gdje je stekao još dva luksuzna stana na otmjenim adresama, uložio je u više vila u Beogradu od kojih je najpoznatija ona na Dedinju, a potom je kupio i vilu bivšeg hrvatskog premijera u Zagrebu koju je kasnije prodao. Uložio je u nekoliko nekretnina na crnogorskom primorju, u Boki Kotorskoj, odnosno Perastu. Taj je bokeljski gradić poznat po brojnim kamenim palačama nekadašnjeg plemstva i kapetana koji su služili i Mletačkoj Republici što im je donijelo bogatstvo. S obzirom da su brojne kamene palače u Perastu, slično kao i u Dalmaciji, zaštićene kao spomenik kulture, vlasnici se moraju držati strogih konzervatorskih propisa kojih se Bregović nije držao dok je dograđivao vilu, intervenirao u eksterijeru te gradio bazen zbog čega je platio i kaznu. Tih 1.100 eura zacijelo nije nikakav problem za njega s obzirom da je jedan od najbogatijih ljudi s prostora bivše Jugoslavije. Bregović nije investirao u nekretnine samo na svoje ime, dio toga posjeduje i njegova supruga, Sarajka Dženana Bregović, kako u Sarajevu tako i u Parizu ali i njihove tri kćeri. Poslije rata Bregović je obnovio temeljito i sarajevski stan kako bi ga učinio prikladnim za iznajmljivanje diplomatskom predstavništvu. Nedavno je objavljeno kako je prodao vilu u Istanbulu i to na samom Bosporu. Sve njegove nekretnine uređenu su po najvišim standardima a dobar dio njih daje i u najam. Dosad su mnogi pisali kako Bregović ljetuje u Perastu gdje posjeduje vilu no nikad nitko u medijima nije objavio ništa više od kamenih vanjskih zidova i ograde. No, u prilici smo ekskluzivno objaviti foto-galeriju Bregovićevih luksuznih dvora u Perastu koja ilustrira zašto je sada u srpnju cijena najma te vile 5.958 € samo za 4 noćenja. Slijede detalji....

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Crnogorski mediji još su prije 4 godine pisali kako graditelji u Crnoj Gori zaobilaze zakone. U članku je apostrofirana situacija i u Perastu gdje je inspekcijskim pregledom konstatirano da je na katastarskoj parceli broj 112/1 u Perastu podignut objekt 'bez konzervatorskog projekta i bez građevinske dozvole te prijave radova nadležnom organu. Takođe, inspektori su utvrdili da je na objektu izvršeno otvaranje ulaznih vrata, od eloksirane bravarije bijele boje, a notirali su i formiranje dva stepenika. Investitor, čiji identitet Pobjeda nije dobila od Uprave za inspekcijske poslove, prekršio je Zakon o zaštiti kulturnih dobara pa je kažnjen sa 1.100 eura'. Pobjeda je crnogorski dnevnik a ova priča odnosi se na investitora Gorana Bregovića. Name. on je, među ostalim, vlasnik te parcele ali i nekih susjednih te nekih sasvim nevezanih katastarskih parcela u Perastu koje su u naravi stambeni objekti s okućnicama.

No, na toj parceli na kojoj je gradio kršenjem propisa i bez dozvola uspio je napraviti velebni objekt - vilu s pratećim sadržajima, koja je temeljito preuređena i luksuzno opremljena te je dostupna svim turistima dubokog džepa. Bregovićeva vila u Perastu može primiti najviše 9 osoba a uglavnom se iznajmljuje na bazi 3 noćenja koja tijekom srpnja koštaju od 4.469 €. No, moguće je rezervirati i 4 noćenja i to po cijeni od 5.958 € u istom razdoblju. Vila ima više spavaćih soba od kojih je jedna s  iznimno velikim bračnim krevetom, jedna je sa standardnim bračnim krevetom a 2 spavaće sobe imaju po 2 zasebna kreveta a u jednoj je uz pojedinačni i bračni krevet što daje ukupni zbroj od 9 kreveta.  Vila ima i vanjski bazen te više terasa od kojih su neke za objedovanje a neke su uređene kao sunčalište s komfornim ležaljkama. U Bregovićevu vilu dobrodošla su i djeca i kućni ljubimci što se ne naplaćuje dodatno ali nije dopušteno pušenje niti zabave.

Istaknuto je kako nisu dopuštene momačke, djevojačke i slične zabave. Plaća se isključivo gotovinom. Istaknuto je kako osoblje govori engleski i srpski. Navedeno je kako se vila nalazi 400 m od plaže u Perastu. Inače, cijeli taj Bregovićev raskošni kompleks nalazi se treći red od mora a do centra vode stube kojima se moguće brzo spustiti. No, postoji i kolni prilaz pa je moguće automobil parkirati unutar glavnog prostranog dvorišta. Vrijedi istaći kako posjed ima više terasa na raznim razinama, odnosno da je sve uređeno poput kaskada. Poznato je kako je Bregović sa suprugom Dženanom i kćerima koje je dobio u braku s njom, dakle Emom, Unom i Lulom, provodio ljeta u Perastu dio u vili a dio na jahti Kamarad. No, osim te vile Bregović posjeduje još jednu kuću za odmor u Perastu a pisano je i kako je kupio vilu na samoj rivi. Dio ljeta Bregović provodi krstarenjem i po hrvatskom dijelu južnog Jadrana a i kod nas je imao registriranu brodicu.

U nekim ranijim intervjuima izjavljivao je kako bi, u slučaju da nije bilo rata, živio kao penzioner, vjerojatno na Braču gdje je bio kupio parcelu, a zbog rata je postao svjetski poznati glazbenik. Poznato je kako je Bregovićev otac iz sela Sveti Petar Čvrstec u Koprivničko-križevačkoj županiji i da su on i brat Predrag, nako smrti oca Franje, naslijedili vinograd u tom mjestu. Nije poznato da je Bregović išta uložio u tu djedovinu ali je od 2006. bio vlasnik vile u Zagrebu koju je prodao. O tome smo pisali u članku pod naslovom: 'EKSKLUZIVNO OTKRIĆE Bregović prodao vilu bivšeg hrvatskog premijera hercegovačkim tajkunima i dubrovačkim ortacima'. Inače, i tu je vilu iznajmljivao prije toga za 5.500 eura mjesečno. Zbog te su mu vile prijetile ovrhe zbog neplaćenih komunalija o čemu smo ranije pisali. No, Bregović posjeduje ultra vrijedne nekretnine u Parizu i to preko tamošnjih tvrtki u kojima suvlasništvo dijeli sa suprugom i kćerima.

O tome smo pisali ranije u članku pod naslovom: 'GENIJALNI ŠKRTICA Goran Bregović ima milijunske nekretnine u Parizu uknjižene na firme Tetak, Tetka i Tuke, na njemu je 90 % vlasništva, na supruzi Dženani 10 % a 30 su godina u braku'. No, Brega nije bio samo kralj pastirskog rocka, kralj balkanske etno glazbe već i kralj nekretnina bez premca ali i genijalni porezni muljator. O tome svjedoči i naš raniji članak o tome kako je poslovao preko poreznih oaza i to sa zamjenikom glavnog tajnika NATO-a. To možete vidjeti iz ranijeg članka. No, nije tu kraj Breginim genijalnostima. Više o tome kako profitira nakon što je patentirao Bijelo dugme za pljoske, gaće ali i drugu robu možete saznati iz ovog članka ali i drugih prethodno objavljenih članaka.