Mnogi se uznemire kada otvore službenu kuvertu i vide kako ih traži poznata zagrebačka agencija za naplatu dugova - Svea ekonomi. Netom su iz te tvrtke slali obavijesti o ovrsi i u Suhač, na kućnu adresu poznatog političara. No, Miro Bulj očito ima previše posla u metropoli, osim saborskih sjednica tu su sigurno i brojni sastanci u četiri ili više očiju, kontakti s medijima i slično, pa nije bio na adresi svoga doma kad mu je poštar donio pismeno s neželjenim sadržajem. No, svemu su dorasli neumoljivi hrvatski ovrhovoditelji pa tako i situacijama kada ovršenik ne preuzme osobno poštu. Tad mu se ista oglasi putem sudske ploče pa nakon isteka zakonskog roka slijede daljnji koraci kojima je cilj naplatiti dugove po cijenu i blokade računa ali i ovrhe općenito na imovini. U vrijeme dok nije bio tako poznat na nacionalnoj razini sinjski gradonačelnik i saborski zastupnik Mosta napravio je dugove za mobitel koji su sada pristigli na naplatu sa zakonskim kamatama i troškovima ovršnog postupka. Slijede detalji....

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Zagrebački odvjetnik Branko Škarica pokrenuo je ovršni postupak nad Mirom Buljom u ime agencije za naplatu dugova Svea ekonomi iz Zagreba. U postupku kao zakonski zastupnik ovrhovoditelja sudjeluje i Dejan Petričko kao ovlaštena osoba Svea ekonomi. Postupak je protiv ovršenika Mire Bulje pokrenut 7. prosinca 2022. godine. Radi se o dospjelom računu za telekom usluge s glavnicom u iznosu 921,88 kn/ 122,35 eura. Na taj je iznos pridodana zakonska zatezna kamata koja teče od 16. siječnja 2017. godine. Kako je od tada proteklo više od 6 godina kamate su se popele na 344,06 kn / 45,66 eura pa je trenutačni informativni iznos ukupnog Buljevog duga 1.265,94 kn / 168,02 eura. Svea ekonomi traži da Bulj podmiri dug u roku osam dana uplatom na račun tvrtke u domaćoj banci.

Javna bilježnica Jasna Matačić iz Splita već je donijela i rješenje o ovrsi kojim se od Bulja traži plaćanje duga s kamatama ali i s odmjerenim troškovima postupka u iznosu od 468,75 kn / 62,21 eura. I troškovi postupka su uvećani za zakonske zatezne kamate koje teku od dana donošenja rješenja o ovrsi pa do isplate. Predložena je i ovrha općenito na imovini sukladno odredbama Ovršnog zakona. Javna bilježnica Matačić izdala je i upozorenje ovršeniku kako može uložiti obrazloženi prigovor u roku od 8 dana od dana primitka otpravka rješenja. Prigovor se podnosi javnom bilježniku koji je rješenje o ovrsi donio, u 3 primjerka, a o istom odlučuje nadležni sud.