Koordinator udruge Franak Goran Aleksić blista od zadovoljstva i sreće što je u igri za Sessinog nasljednika baš sudac koji je srušio švicarce i koji je Milanovićev kandidat za predsjednika Vrhovnog suda. Aleksićeva udruga Franak svojedobno je podržala odluku tadašnjeg predsjednika Vrhovnog suda Đure Sesse da se neće javiti na novi poziv za tu funkciju, istaknuvši da su nezadovoljni njegovim dosadašnjim radom.“Podržavamo odustanak predsjednika Vrhovnog suda Đure Sesse od drugog mandata. Za njegove ere često smo drhturili u iščekivanju novih odluka vezanih za slučaj franak”, priopćila je tada udruga Franak. I Krunislav Olujić identično razmišlja kao frankovac Aleksić. Olujić je u jednom istupu na RTL televiziji također kazao da je bilo realno očekivati da će Sessa podnijeti ostavku, nakon optužbi da mu je Mamić osobno nosio novac u kancelariju. A u sporu oko imenovanja novog predsjednika Vrhovnog suda, kada je u igri bila Zlata Đurđević, Olujić je izjavio da je Zoran Milanović apsolutno u pravu

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Bivši predsjednik Vrhovnog suda i bivši glavni državni odvjetnik Krunislav Olujić te bivši saborski zastupnik i koordinator Ekonomsko-pravnog tima udruge Franak Goran Aleksić na plus 36 stupnjeva našli su se na kavi u kultnom kafiću Charlie u Gajevoj ulici u središtu Zagreba. Što li je to nagnalo njih dvojicu da usred toplinskog vala sjede u kafiću, pitali su se prolaznici koji su žurno tražili mjesto u hladu, kako bi izbjegli toplinski udar. No, ni Olujića a ni Aleksića visoka temperatura nije spriječila da se zadrže u dužem razgovoru koji ni uzavrele zrake sunca nisu mogle omesti. Dobri poznavatelji lika i djela i Olujića i Aleksića smatraju da ovaj razgovor sigurno nije mogao proći bez spominjanja suca Radovana Dobronića, Milanovićevog novog kandidata za predsjednika Vrhovnog suda.

Naime, nije teško pretpostaviti da bivši saborski zastupnik i koordinator udruge Franak Goran Aleksić blista od zadovoljstva i sreće što je u igri za Sessinog nasljednika baš sudac koji je srušio švicarce i koji je Milanovićev kandidat za predsjednika Vrhovnog suda. Poznato je i da su Aleksić i njegova stranka podržali Zorana Milanovića u njegovoj predsjedničkoj kampanji 2019. godine. S tim u svezi ne treba smetnuti s uma da je Aleksićeva udruga Franak svojedobno podržala odluku tadašnjeg predsjednika Vrhovnog suda Đure Sesse da se neće javiti na novi poziv za tu funkciju, istaknuvši da su nezadovoljni njegovim dosadašnjim radom.

Podržavamo odustanak predsjednika Vrhovnog suda Đure Sesse od drugog mandata. Za njegove ere često smo drhturili u iščekivanju novih odluka vezanih za slučaj franak”, priopćila je tada udruga Franak. I Krunislav Olujić identično razmišlja kao frankovac Aleksić. Olujić je u jednom istupu na RTL televiziji također kazao da je bilo realno očekivati da će Sessa podnijeti ostavku, nakon optužbi da mu je Mamić osobno nosio novac u kancelariju. U sporu oko imenovanja novog predsjednika Vrhovnog suda, kada je u igri bila Zlata Đurđević, Olujić je izjavio da je Zoran Milanović apsolutno u pravu.

Sam čin izbora predsjednika Vrhovnog suda, odnosno predsjednice Vrhovnog suda, mislim da je Milanović apsolutno u pravu i da na njegovoj strani stoji Ustav i svi mehanizmi koje ima”, zaključio je tada Olujić u razgovoru za RTL. Također Olujić je, veliki štovatelj, baš kao i Aleksić, lika i djela Zorana Milanovića a veliki kritičar Andreja Plenkovića. Tako Olujić, kad mu se god ukaže prigoda u medijima Plenkovića proziva kao glavnog krivca za očajno stanje u pravosuđu.

'Premijer se, i kao premijer i kao pravnik zgražava i užasava, ali se ne zgražava ili užasava kao predsjednik HDZ-a koja je najodgovornija za ovakvo stanje u pravosuđu pa samim time i Plenković ne može pobjeći od činjenice da je odgovoran za to stanje jer doista je činjenica da imamo aktualnog predsjednika Vrhovnog suda koji predstavlja Vrhovni sud i sudbenu vlast i prvi je čovjek sudbene vlasti… Osobno mi se čini da je prava vlast i pravi patrijarh hrvatske sudbene vlasti upravo osoba gospodina Plenkovića', rekao je u ožujku ove godine, gostujući na RTL-u, Krunislav Olujić bivši predsjednik Vrhovnog suda RH i bivši glavni državni odvjetnik.

Imajući sve to u vidu i ne čudi da su se Olujić i Aleksić našli u kultnom kafiću Charlie i unatoč nesnosnim vrućinama i sparini zadržali se u dužem razgovoru usput lagano ispijajući kavicu. Jer razgovor o izboru novog predsjednika Vrhovnog suda ne smije čekati bolje klimatske uvjete.