Pokojni hrvatski izbornik, legendarni i neprežaljeni Miroslav Ćiro Blažević, bio je uvjeren kako je rođen samo za nogomet i da za ništa drugo nije stvoren kao za najvažniju sporednu stvar na svijetu. U prilog tome isticao je i neslavnu investiciju u tvornicu čokolade u Švicarskoj koja mu nije donijela očekivanu dobit. No, za razliku od Ćire njegov nasljednik Zlatko Dalić dokazao je uspjeh na više polja. Dakle, nije ga nadmašio samo kao nogometni trener već je pokazao da ima dobar nos i za nekretninski ali i ugostiteljski biznis. No, pokojni hrvatski trener svih trenera, kojeg Dalić često naziva svojim mentorom, sa svojim učenikom koji ga je nadmašio imao je još nekih sličnosti. Naime, obojica su preferirali život u epicentru metropole. No, Ćiro je za razliku od Dalića volio stare vremešne zgrade. Posjedovao je jedan mali stan u višekatnici na samom Jelačić placu i drugi, isto tako mali, u Gajevoj ulici nadomak njegovog omiljenog kafića Charlie. No, Dalić je također u metropoli investirao u skupe kvadrate i to u novogradnji u Ban centru. Osim investicije u taj luksuzni stambeno-poslovni kompleks Dalić je kupio stan i na drugoj prestižnoj zagrebačkoj lokaciji - Parku kneževa. No, i u Splitu je također uložio u najprestižniji tamošnji stambeni objekt Bel Etage. Tako da je Dalić, koji je doma u Varaždinu, pametno investirao lovu u nekretnine gdje zacijelo ne može izgubiti. No, i u Varaždinu, gdje ima kuću, nije se zadovoljio samo otvaranjem restorana / pizzerije s muzejem već je ozbiljno zagrizao u najglasovitiji ugostiteljsko - izletišni objekt Zlatne Gorice na Varaždin Bregu s luksuznom Vilom Donata. Slijede detalji....

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Krajem ožujka 2016. Toni Dalić, sin hrvatskog izbornika Zlatka Dalića, osnovao je tvrtku Zero digital d.o.o. U tu je tvrtku krajem srpnja 2019. kao suvlasnik pristupio brončani i srebrni hrvatski izbornik Zlatko Dalić. Sjedište tvrtke bilo je najprije u Zagrebu u Ulici Frana Folnegovića a potom u samom srcu Varaždina u Aninoj ulici. Prema podacima iz financijskog izvješća dugotrajna imovina prethodne poslovne godine iznosila je 1.000.385,45 eura a tekuće godine iznosi 2.772.003,07 eura. Iz Odluke o raspodjeli dobitka vidljivo je kako je Zero digital, tvrtka Dalića i sina, imala dobit od 4.453.573,44 eura prethodnog razdoblja. Iz dokumenta je vidljivo kako je ukupna aktiva tvrtke 7.480.385,87 eura. Impresivne znamenke ukazuju kako je Dalić jednako talentiran za biznis kao i za izborništvo. No, preko te tvrtke Zlatko Dalić vodi spor zbog propale kupoprodaje znamenitog varaždinskog izletišta s restoranom Zlatne Gorice na Varaždin Bregu. Varaždinske vijesti objavile su 1. travnja o.g. naslov: 'Zbog propale kupoprodaje Zlatnih gorica, Zero digital Zlatka Dalića utužila vlasnika'.

U članku je navedeno: 'Zero digital, poduzeće u vlasništvu najuspješnijeg hrvatskog nogometnog trenera Zlatka Dalića i njegovog sina, tužila je za naknadu štete Dražena Jambriškog i njegovi suprugu, okosnicu poznate ugostiteljske obitelji. Varaždinski Trgovački sud najavio prvu raspravu za prošlu srijedu u 9.30 sati u sklopu višemjesečnog spora nastalog zbog neuspjele kupoprodaje Zlatnih gorica u vlasništvu varaždinskog ugostitelja, jednog od najpoznatijih ugostiteljskih objekata u Varaždinskoj županiji pa i šire. Povijest izletišta Zlatne gorice, koje se danas prostiru na skoro četiri tisuće kvadrata, duga je više od dva stoljeća. Ovaj posjed na Varaždin bregu, koji je nekad obuhvaćao i vinograde, prvotno je pripadao franjevcima, a potom plemićkoj obitelji Erdödy, odnosno ondašnjem varaždinskim županima. U vrijeme kada je grof Toma Erdödy obnašao dužnost bana, cijeli brijeg nazvan je Banski breg pa se pretpostavlja da od tog vremena potječe i današnji naziv za ovo područje – Banjščina....'

Provjerili smo u vlasničkom listu Zlatnih gorica i vidjeli kako je tamo kao vlasnik i dalje upisan Dražen Jambrišak kao vlasnik obrta ali je upisano sljedeće 'Zaprimljeno 30.03.2023.g. pod brojem Z-6176/2023 ZABILJEŽBA, ODBIJENOG PRIGOVORA, RJEŠENJE 12.03.2024, izjavljenog na ovosudno rješenje br. Z-1027/2023.'. Provjerom preko statusa tog zemljišnog predmeta dobili smo i broj sudskog spisa. Tako smo saznali kako je tvrtka Dalića i sina Zero digital spor protiv Jambriška i njegove supruge Ane započeo 16. siječnja 2023. godine. Spor se vodi na Općinskom sudu u Varaždinu kod suca Denisa Krnjaka koji je 9. travnja 2024. donio presudu na temelju odricanja. Predmet je kategoriziran kao tužba zbog 'Stvarno - pravo vlasništva nekretnine'. isprva se predmet vodio kod sutkinje istog suda Jadranke Orlović koja je 30. studenog 2023. donijela odluku o stvarnoj nenadležnosti. Njezina zadnja odluka donesena je 19. prosinca 2023. i upisana je pod naznakom 'Dopis - prenošenje nadležnosti (svrsishodna delegacija)'.

Od tada je tužbu tvrtke Dalića i sina Zero digital protiv vlasnika Zlatnih Gorica Dražena Jambrišaka i njegove supruge Ane preuzeo gore spomenuti sudac Denis Krnjak koji je i donio presudu u travnju, u vrijeme kad je Dalić sastavljao reprezetaciju. Inače izletište Zlatne Gorice imaju i Vilu Donatu. Na njihovoj stranici piše: 'U četiri salona, u kojima se osjećate kao da ste u nekom drugom vremenu, uživajte u zavičajnim jelima varaždinskog kraja. Uz domaći kuruzni kruh, meso na brajdama, puricu z mlincima, pohane žablje tacice i kajkakva dnevna iznenađenja sjetit ćete se kako su to nekad kuhale naše bake. VILA DONATA s 4 odvojena salona i staklenom panoramskom terasom ima mogućnost smještaja 120 gostiju, što nudi mogućnost istovremenog održavanja više različitih događaja (svečanosti, prezentacije)'. Vrtna terasa nudi mogućnost smještaja 130 gostiju ili organizaciju hladno-toplog buffeta do 250 gostiju!

Objekt posjeduje i vinski muzej. Impresivno, zar ne. Uoči Eura 2024. Dalić je gostovao kod Tončice Čeljuske u njenoj emisiji 'U svom filmu'. Čeljusku je ugostio u svom varaždinskom restoranu / pizzeriji Family, ujedno i muzeju s rekvzitima vezanim uz Vatrene. Čeljuska je nahvalila Dalića kao osobu koja upošljava više od 30 ljudi a on je na sve to reagirao skromno u istoj maniri u kojoj vodi i reprezentaciju. Naglasio je kako ugostiteljstvo nije njegov core biznis, dakle u prijevodu glavni biznis. No, ako ugostiteljstvo nije njegov core biznis a u njemu očito vrti milijune kao i u nekretninama izgledno je kako je Dalić pravi multitasker, uspješan u svim paralelnim pothvatima kojih se primi. Podsjetimo kako smo već ranije pisali o njegovim poslovnim pothvatima i investicajam u nekretnine. Krajem studenog 2022. objavili smo članak: 'Zlatko Dalić maneken je Isonove, pića koji proizvodi njegova obiteljska farmaceutska firma s gazdom Livno-busa i bivšim Varteksovcem'.

Prethodno smo objavili članak s naslovom: 'Zlatko Dalić posjeduje skromni stan u Ban centru: doznajte tko je sve platio 7.000 € m2' te podnaslovom: 'Najviše skupih kvadrata posjeduje bivši TDR-ovac Branko Zec, slijede ga Paško Labura i obitelj Šipek, Kamenski, Zadro, kćeri Dubravka Grgića ali i neki za koje nikad niste čuli'. Dalić posjeduje stan i na najprestižnijoj lokaciji u gradu pod Marjanom. O tome svjedoči naš članak: 'Bivša Miss kojoj je na rođendanu pjevala Prijovićka ima stan u najluksuznojoj zgradi u Splitu, susjedi su joj Zlatko Dalić, Mate Rimac i puno anonimnih bogataša, donosimo popis stanara Bel Etage'. K tomu investirao je i u superluksuzni zagrebački Park kneževa. Više o tome možete saznati iz članka: 'Sin Anke Mrak -Taritaš živi sa šeicima u Rijadu a kupio je i luksuzni stan u Parku kneževa u ZG za više od pola milijuna eura do Dalića, Kramarića, Bišćana, Škoje.....'. Ne čudi da je ranijih godina Dalić imao prigodu sresti i popričati s pokojnim izbornikom Ćirom Blaževićem u srcu metropole jer ih je dijelilo samo stotinjak metara.

O tome svjedoči i naša foto priča: 'Pogledajte što susjedi Ćiro Blažević i Zlatko Dalić rade usred bijela dana -Bivši izbornik sporo se kretao Jelačić placem dok je Zlatko suvereno čekao limuzinu'. Zanimljivo je kako je trener svih trenera Ćiro Blažević  potencirao priču o lovi a poznata je njegova uzrečica 'za lovu i pod vodu'. Za razliku od njega Zlatko Dalić nikada ne priča o lovi, ali evidentno je kako  je i tu nadmašio svo prethodnika Ćiru. Na kraju nam preostaje zaključiti kako Dalić ima razloga biti skroman i ponizan, zahvalan na svemu Bogu i svojim talentima. No, zahvalan je i svom pokojnom mentoru što smo pokušali opisati u članku pod naslovom: 'Zlatko Dalić odveo je Ćiru Blaževića u legendu kad mu je nakon bronce odao priznanje za sve galvanizacije i rekuperacije, posvetio mu je magični kod Vatrenih'. Njegovu formuu poniznosti i skromnosti te zahvalnosti zacijelo bi i mnogi drugi mogli pokušati slijediti na putu do zvijezda i materijalnog progresa.