Ekskluzivni intervju poduzetnice iz Podstrane i direktorice tvrtki koja organizira jednodnevne izlete brodom iz Splita zacijelo je prikovao brojne gledatelje Prve TV. U emisiji Exploziv sestra Matejevog prijatelja Vicenca Sopte detaljno je govorila sve što je njoj poznato a događalo se u silvestarskoj noći prije nego što se Mateju izgubio svaki trag. Plakala je dok je pričala kako joj je žao što mu se nije javila na poziv te noći. Izjavila je i kako je odlučila istupiti u javnost kako bi prekinula lavinu laži koje su otišle na njezin račun a koje nemaju veze s istinom.

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Na Prvoj srpskoj televiziji emitiran je intervju s Majom Soptom koju je mladi Splićanin zadnji put nazvao prije nestanka. Ona je detaljno govorila o tome kad je stigla u Beograd, kako je imala zdravstvenih problema te da joj se te večeri nije ni izlazilo ali da ju je prijateljica nagovorila da odu u restoran koji ima dobra mesna jela i juhu kako bi se oporavila. Pričala je kako nije čula Matejev poziv već da ga je tek kasnije vidjela ali da je dobila i poruke od njegovog društva kako je nestao. Zato mu je upućivala nove poruke na mobitel da se javi prijateljima. Potvrdila je kako njen brat Vicenco Sopta nije bio u Beogradu pa se postavlja pitanje zašto je on zvao beogradske novinare i s njima ulazio u konflikt i ako nije on je li se netko predstavljao lažno njegovim imenom.

Jecala je kada je govorila o tome kako joj je žao da mu se nije javila jer da jeste kako bi Mateja i njegove prijatelje obavijestila kuda da idu jesti i provoditi se u Beogradu. Pričala je kako je užasnuta svim medijskim objavama u kojima se spominjalo njeno ime u raznim lažnim kontekstima. Objavila je kako nije nestala već da je zatvorila svoje račune na društvenim mrežama jer više nije mogla trpjeti laži i uvrede koje je počela dobivati putem tih profila. Novinarki je odgovorila i na pitanje zašto se njeno ime dovelo u vezu s prostitucijom. Tumačila je kako je to možda zato što ona radi s brodovima u turizmu ali da to nisu nikakve luksuzne jahte već brodovi za jednodnevne izlete.

Rekla je kako Matej nikada nije radio za nju ali da su se sretali na splitskoj rivi i da su znali redovito otići i na druženje poslije napornog posla uz čašicu dvije tri vina. Ponavljala je kako nije istina da je Matej nešto konzumirao jer da jest kako bi onda uspijevao i studirati i raditi ozbiljan posao i trenirati. Tvrdila je kako nije istupala jer joj je tako rekla i beogradska i hrvatsku policija zbog istrage jer je sve to podignuto na višu razinu.

Odmah na početku izjavila je kako bi i bilo nemoguće, s obzirom da živimo u 21. stoljeću, da netko pomisli kako policija ne bi odmah vidjela da su njoj upućeni pozivi i da bi se komunikacija mogla sakriti. Naglasila je kako ju je policija odmah zvala 31. prosinca prošle godine a da se s Matejevim ocem susrela 4. siječnja ove godine ispred zgrade beogradske policije kada je išla dati službenu izjavu. Tvrdi i kako je to što se o njoj piše zapavo skretanje teme s istrage i onoga što je bitno. Zajecala je na pitanje novinarke o tome kako je izgledao njen susret s Matejevim ocem. Rekla je kako joj je to najteže u cijeloj priči i da mu je rekla ono što je imala iz srca. Kako je Matej jak i da će on sve preživjeti ali je drhtavim glasom rekla i kako vrijeme odmiče da je normalno da se gubi i nada.

Ponovila je ono što je prethodno rekao i njen otac novinarima Slobodne Dalmacije a to je da je njena majka bila Matejeva učiteljica od prvog do četvrtog razreda i da je njena majka polujavna osoba. (O Majinoj majci prethodno smo pisali.) Otvorila je svoju putovnicu pred kamerama prethodno prekrivši identifikacijske brojeve da pokaže kako joj nije putovnica oduzeta kao što su mediji pisali. Pred kraj priloga prikazan je i kadar - slika na kojoj nestali Matej Periš ljubi nju, Maju Soptu. Intervju je sniman u vanjskom prostoru, dijelom u pothodniku a dijelom na križanju pruga. U jednom trenutku prikazana je s leđa kako žustro trči uz stepenice s donje etaže na gornju. 

Splićanka koju je Matej zadnju nazvao pokazala je pred kamerama Exploziva svoju putovnicu kako bi demantirala tvrdnje da joj je oduzeta

U Explozivu je Matejeva prijateljica predstavljena punim imenom i prezimenom a pokazala je i zadnju poruku koju je ona njemu uputila

Pred kamerama Prve srpske televizije Maja Sopta gušila se u suzama posebno kad ju je novinarka pitala za susret s Matejevim ocem Nenadom