U medije je već iscurio potencijalni sukob interesa kada je detektirano kako je novi zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević, u Upravu Dječje bolnice Srebrnjak imenovao Tomislava Lauca, koji je donirao Možemo! s 10 000 kuna, čija je pacijentica liderica i saborska zastupnica Možemo Urša Raukar Gamulin. Postavlja se pitanje je li se kod nje radilo o nezakonitom daru veće vrijednosti od 500 kuna koliko smiju primiti hrvatski dužnosnici ali i o etičkim načelima jer se tako izjedančila s influencericom čiji je posao kompenzirati društveni utjecaj kroz reklame raznih oglašivača uključujući brendove ali i razne estetske ili liječničke usluge.

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

'Ugradite nove zube u svega 24 sata; -20 posto najkasnije do 02.07.' reklama je Apolonije - stomatološke poliklinike popraćena slikom na kojoj su vlasnik Tomislav Lauc i nekadašnja glumica koja je otišla u političke vode te se godinama s Tomislavom Tomaševićem borila protiv svega što je simboliziralo korupciju, sukob interesa, pogodovanje i slično. No, sad se građani Zagreba s pravom pitaju jesu li uistinu lideri Možemo autentični i transparentni jer su već počeli isplivavati njihovi gafovi isti onima koje su prethodno osuđivali kad su ih činili njihovi prethodnici a poglavito pokojni Milan Bandić. Tako smo objavili članak kako se Urša Raukar Gamulin nalazi na nedjeljnim kavama s Tomislavom Paškvalinom koji lobira da ga se instalira na mjesto Zagrebačkog športskog saveza.

Istaknimo da je Tomislav Paškvalin član Savjeta za Zagreb Možemo jednako kao i Ratko Bajakić kojeg je Tomašević instalirao za zamjenika predsjednika NO-a Zagrebačkog holdinga o čemu smo već pisali. Postavlja se pitanje je li Urša Raukar Gamulin koja je saborska zastupnica, dakle hrvatska dužnosnica, platila Tomislavu Laucu popravku zuba s popustom. Ako jeste onda se tu radi o daru izgledno veće vrijednosti od 500 kuna koliko smiju primiti bez posljedica hrvatski dužnosnici. Svojedobno je Povjerenstvo za sprečavanje sukoba interesa otvorilo slučaj kada je Kolinda Grabar Kitarović iskoristila popust za pregled u jednoj privatnoj klinici. Po toj logici Povjerenstvo treba preispitati pod kojim je okolnostima Urša Raukar popravila zube, koliko je platila a koliko je kompenzirala kroz reklamu.

No, saborska zastupnica Možemo pristankom da sjedne u zubarski stolac u reklmane svrhe izjednačila se s drugim licima iz reklamne kampanje Apolonije i Tomislava Lauca. Konkretno, dobila je istu ulogu koju ima bosanska ali i regionalna influencerica Hana Hadžiavdagić Tabaković koja je zaštitno lice te poliklinike. Na Facebook stranici ali i Instagramu brojne su objave u kojima Stomatološka poliklinika Apolonija reklamira kako je Hana izabrala njih. Također, Hana na svojim objavama na društvenim mrežama reklamira Apoloniju. Hana je snaha Sulejmana Tabakovića, bivšeg djelatnika Sabora i šogorica Z1 voditeljice Hane Tabaković.

O tome kako njezin suprug vodi njezinu influencersku kampanju, odnosno unovčava čak i njezinu guzu preko privatne tvrtke već smo objavili članak. Tomašević je inače novu upravu Srebrnjaka imenovao odmah nakon što je  uhićena jedna od najbližih suradnica pokojnog gradonačelnika Ana Stavljenić Rukavina. Tomašević je imenovao novu predsjednicu te članove Upravnog vijeća Dječje bolnice Srebrnjak. Tako je nova predsjednica postala prof. dr. sc. Sanja Kolaček, a članovi Ivana Novoselec, izv. prof. dr. sc. Marko Turudić te izv. prof. dr. sc. Tomislav Lauc.

Brojnim reklamnim objavama Poliklinike Apolonija u kojima se pojavljuje Hana Hadžiavdahgić pridružila se i saborska zastupnica Možemo Urša Raukar Gamulin