Prosječni građanin Hrvatske često ima priliku na cesti ili u svakodnevnom životu susresti bahate pojedince koji se ponašaju kako za njih ne vrijede propisi i zakoni koji su napisani za obične smrtnike. Takvi često imaju ili golemi konto stečen na anomalijama društva u kojem živimo, često voze skupe limuzine a u metropoli ćete ih iz prve prepoznati po tome što se parkiraju na prometnicama, nogostupima, pješačkim prijelazima, tik uz terase ugostiteljskih objekata. Često ostave uključen automobil tako da auspusi direktno idu u lica gostiju restorana ili picerija, barem onih koje se nalaze uz pločnike u središtu Zagreba. Bahati zagrebački prepotenjaci vole ostaviti sva četiri žmigavca dok parkiraju automobile tik uz tramvajske pruge u samom srcu hrvatske metropole. Jednog takvog smo snimili, u medijima istupa kao znalac zakonskih propisa i neki misle kako čak voli soliti pamet s visoka osobama koje su pravni i zakonodavni laici.

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Nije neobično da neki takozvani uglednici iskažu svoje pravo lice na ulicama Zagreba. Desetljećima neki građani koji su stanovanjem ili poslom vezani uz samo središte grada svjedoče kako se brojne poznate ili moćne persone hrvatskog društva vrlo često prepoznaju po tome što se na cesti ponašaju kao da nikada nisu čuli da postoje prometna pravila koja bi trebala vrijediti za sve vozače podjednako. Mnoga se razvikana imena u središtu hrvatske metropole vole bahatiti upravo na način da pokažu svima kako je za njih Zakon o sigurnosti prometa na cestama obično mrtvo slovo na papiru.

Mnogima, posegnut ćemo za omiljenim izrazom iz pseudo vokabulara Miroslava Ćire Blaževića 'konvenira' nedostatak prometnih redarstvenika ali i policije u samom srcu metropole. Mnogi se ponašaju kao da nikada nisu čuli da je u središtu Zagreba postavljen video nadzor pa da, ako netko želi, uopće nije teško materijalizirati prometne recidivne prijestupnike. Naime, stječe se dojam kako uvijek jedan te isti profil poznatih i u svojoj branši uspješnih osoba zlorabi središte metropole, prometnice, nogostupe, cestovna proširenja na pojedinim lokacijama na Ilici i njoj pristupnim cestama te na istima bez ikakvog reda i izvan zakona parkiraju kada i koliko žele.

Vjerojatno toj raširenoj nezakonitoj pojavi pridonosi činjenica da neki, poput odvjetnice Škare Ožbolt, na sudu uvijek uspiju proči bez kazne o čemu više možete doznati i iz zadnjeg članka koji smo objavili na tu temu. Jednom takvom bahatom parkiranju te kršenju niza prometnih propisa svjedočili smo i ove nedjelje. Akter je bio znani odvjetnik Čedo Prodanović. Svi koji su pratili njegove jave istupe a pritom nisu njegovi klijenti ili osobe koje imaju neki razlog uljepšavati činjenice, znaju kako je taj odvjetnik nadasve svojim govorom tijela i verbalnim interpretacijama sklon stvarati privid kako ima zakone u malom prstu pa ga to pozicionira iznad njegovih promatrača koji nisu imali tu životnu privilegiju kao on doseći pravni Olimp.

Konzumenti javnih nastupa Čede Prodanovića, ali i njegove privatne i poslovne družice Jadranke Sloković, često mogu osjetiti nelagodu pred njihovim suverenističkim zborenjima koji ne ostavlja nikakvog prostora za sumnju kako se tu možda radi o neskladu između proklamiranosti i poze i onoga što uistinu taj dvojac u stvarnom životu prakticira i impelmentira. Prizor kojem smo svjedočili nekom slabijeg želuca može izazvati i blage nevolje. Naime, u nedjeljno okopodne nismo samo svjedočili bezobzirnom bahaćenju odvjetnika Čede Prodanovića nego smo kroz njegovo ponašanje stekli dojam kako se on ponaša upravo onako kako mu sustav dopušta. To iz onoga što je demonstrirao Čedo Prodanović u najkraćem znači sljedeće: Prodanović misli kako Zagreb nema prometno redarstvo, odnosno ljude zadužene da uoče nepropisno parkirane automobile tik do nogostupa i u neposrednoj zoni tramvajskih pruga.

Naime, u nedjelju je Čedo Prodanović svoj Mercedes Smart crvene boje parkirao tik iza kisoka Tiska na maloj površini koja odvaja rub nogostupa od trmavajske pruge. Sudeći po preciznosti parkiranja automobila na tako klaustrofobičnom mjestu nije teško zaključiti kako Prodanović ima golemog iskustva u parkiranju na tako uzanom zabranjenom  prostoru. Naime, da se Prodanović parkirao samo malo dalje na pruzi zaustavio bi tramvajski promet u Frankopanskoj. Prodanović je potom upalio sva četiri i otišao do kisoka potražiti neki artikal. Očito ga nije pronašao pa je ležernim korakom u plavim trapericama i bijeloj lanenoj košulji produžio niz Ilicu gdje je stao u red na prvom sljedećem kisoku. Ispred njega su bili gospođa i gospodin. Prodanoviću to nije smetalo kao da mu se nikamo ne žuri i kao da njegov automobil nije parkiran na zabranjenoj poziciji. Kada je došao na red prodavačica mu je rekla da nemaju to što je tražio i on se laganim korakom zaputio natrag u Frankopansku.

Dok je išao prema svom Smartu puhao je lagani povjetarac pa ga je ugodno rashladio. Prodanović je potom ušao u auto i kada je uočio da nema tramvaja iz smjera Frankopanske i Ilice bez ikakve nelagode okrenuo se nasred ceste i krenuo zabranjem smjerom prema Ilici. Inače tim dijelom mogu prometovati samo taksisti, hitna, policajci. Očito Prodanović misli kako se zabrana odnosi na sve samo na njega ne. Ležerno je vozio Ilicom u zabranjem smjeru i potom se uključio u Mesničku. Očito je otišao na Gornji Grad gdje njegova partnerica i on posjeduju ured ali i stan u Demetrovoj. Inače, da Prodanović poštiva propise i zakone onda bi se on morao parkirati u garaži u Ilici.

Potom bi do kisoka morao malo prošetati a do svog doma na Gornjem Gradu morao bi ići propisanim putem, što znači preko Britanca, Nazorove, Dubravkinog puta pa tek bi onda mogao doći do Mesničke. Ovako je Čedo Prodanović demonstrirao kako su propisi i zakoni, prometno redarstvo, policajci i suci za njega nepostojeće osobe. Preostaje nam se pitati, poznaje li Čedo Prodanović hrvatsko policijsko-pravosudno postupanje bolje od običnih građana. Možda on ima informaciju kako naša zemlja više nema ni zakonodavni odgovor, niti policijsko postupanje niti građansku obvezu koju, primjerice, bogati i sređeni Švicarci obilato konzumiraju, a to je prijava svakog koga zateknu u nekom kršenju zakona.

Imperijal je evidentirao ovaj događaj a iz daljnjeg tijeka shvatit ćemo je li odvjetnik Čedo Prodanović osoba iznad zakona u ovoj zemlji. Ako je Prodanović iznad zakona onda bi svaki građanin ove zemlje kojemu nadležni ispišu kazne i koji dočeka zaslužene sankcije mogao iskoristiti presedan Prodanović. Naime, ako Prodanovića mimoiđe kazna za niz prekršaja koji smo snimili 12. rujna, a koji su zasigurno zabilježeni i na nadzornim kamerama u Ilici i Frankopanskoj, onda bi svaki drugi građanin trebao tražiti oslobođenje od istog temeljem lex Prodanović.

Nakon što je parkirao auto u Frankopanskoj između nogostupa i tramvajske pruge Prodanović je otišao do kioska u Ilici i ležerno čekao na red

Ležernim korakom Prodanović se potom odšetao iz Ilice do Frankopanske i bez imalo nervoze lagano ušao u svoj Smart kao da ga je parkirao na najregularnijem mjestu na svijetu

Kada je ušao u auto Prodanović je 'mrtvo hladno' napravio novi prekršaj, okrenuo se nasred Frankopanske i pordužio prema Ilici u nedopuštenom smjeru

Još dva prizora za pamćenje, Prodanovićev crveni Smart juri iz Frankopanske tramvajskom prugom i nastavlja po Ilici zabranjem smjerom

Ako postoji pravna država netko će zbrojiti sve Prodanovićeve prekršaje u jedinstvenu kaznu, ako ne svaki se vozač koji zabranjeno prometuje Ilicom prema Mesničkoj može pozvati na lex Prodanović