Prosječni građanin Hrvatske živi u skromnom stanu nad kojim visi bankarska hipoteka. No, Lijepa naša ima i mali sloj milijunaša i milijardera koji za života kolekcioniraju vile na raznim krajevima Hrvatske ali i diljem poželjnih svjetskih destinacija. Tom malom sloju privilegiranih koji žive na visokoj nozi pripadaju Georg i Ivana Gavrilović. Georg ml. sin je Đure Gavrilovića koji je u hrvatski trgovački sud upisan također kao Georg. Od trenutka kada su ponovno počeli poslovati u Hrvatskoj, Đuro i njegova supruga Austrijanka Margareta imali su prijavljenu adresu u St. Peter Hauptstrasse u Grazu. Ta znatno skromnija austrijska adresa sada je prošlost jer je od povratka u suverenu Hrvatsku Đuro alias Georg jr. uspio gotovo u svim strateškim ciljevima. Povratio je Gavrilović a djelomično je uspio i u sudskom sporu protiv Republike Hrvatske. Nije doduše uspio izboriti 192 milijuna kuna koliko je očekivao od spora. Ali uspio je dobiti 22 milijuna kn odštete na ljeto 2018. na arbitraži u Washingtonu. No, ono što je običnom građaninu san, Gavrilovićima je tek sitnica. Jer mjerilo bogatstva u Hrvatskoj kao i svugdje u svijetu su i nekretninski posjedi, poglavito oni koji nisu opterećeni hipotekama. A toga Gavrilovići imaju na pretek. No, paralelno s originalnim potomcima petrinjske mesne dinastije Gavrilović na tron među hrvatskim bogatašicama uspela se Ivana Gavrilović, snaha Đure Gavrilovića, koja je adresu u skromnoj višekatnici u Španskom zamijenila vilom na Tuškancu ali i adresom u američkom penzionerskom raju - Floridi.

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Sin jedinac Đure Gavrilovića nije previše eksponiran u javnosti. Medijima je više intervjua dao njegov otac koji je počasni konzul Austrije sa sjedištem u Rijeci i ujedno vlasnik Gavrilović - mesne industrije. No, prema sudskom registru Georg Gavrilović jr. živi u vili u Senjskoj ulici u Novom Vinodolskom. U imeniku je prijavljen i na Tuškancu u raskošnoj vili koju je njegova supruga Ivana kupila 2009. od Marije Devide i koja se nalazi tik do rezidencije veleposlanika SAD-a u Hrvatskoj. S druge strane Ivana Gavrilović prijavljena je u impozantnoj vili koja se nalazi u neposrednoj blizini, odnosno ulici Vijenac koja je odvojak od Tuškanca. Zanimljivo je kako je bračni par Gavrilović zadnji put imao istovjetnu adresu 2004. kada su kupili vilu na Floridi.

Tada su se prijavili kao bračni par iz Hrvatske koji živi u Senjskoj ulici u Novom Vinodolskom. Ivana Gavrilović osvanula je u brojnim medijima kada je 2013. postala članica Uprave tvrtke Dinova - Dione. U to vrijeme ta je tvrtka bila u vlasništvu petrinjskog Gavrilovića. No onda je vlasništvo u ožujku 2019. prebačeno na tvrtku GG Tenor d.o.o. čiji je vlasnik  Georg Gavrilović ml. Prije toga, 22. siječnja, supruga Georga Gavrilovića ml. Ivana Gavrilović izašla je iz nadzornih odbora tvrtki svog svekra, Globalne hrane i Dinova-dione. U tom trgovačkom lancu bila je članica Uprave, te predsjednica Uprave od 2013. - 2018. godine.

Prije dolaska u Dionu, u Mesnoj industriji Gavrilović bila je odgovorna za razvoj proizvoda i širenje na tržište EU. Inače, preko Globalne hrane Gavrilovići stoje iza brenda McDonalds kao franšizni partner za ovaj dio svijeta. Prema podacima sa Sudrega Ivana Gavrilović sada je vlasnica i direktorica zagrebačkog Fitness GymLab Westa na zagrebačkom Španskom. Prethodno je Ivana Gavrilović bila i članica NO-a rapskog Merkura koja je u vlasništvu njenog svekra. Bila je i direktorica Istracommerca, Dionidala i Zvončice, te vlasnica i direktorica niza tvrtki: Imogea (ranije Zlatkice), Imparsa, Paulina nekretnine, Reset & Preforma te GYMLAB lifestylea. Vila u kojoj je sada živi Ivana Gavrilović, prema podacima sa Sudrega je na Vijencu, ulici koja je odvojak iz Tuškanca.

Impozantna vila, okružena visokom kameno-metalnom ogradom, kupljena je od Ive Majoli. U vlasničkom listu piše kako je vila isplaćena 5.veljače 2008. godine. Prethodna adresa Ivane Gavrilović bila je višekatnica iz doba socijalizma u Ulici Dobriše Cesarića u Španskom. Svojedobno se Đuro Gavrilović hvalio svojom snahom zagrebačkom Hercegovkom koja se djevojački prezivala Mioč. Nije to bila jedina nekretninska akvizicija Ivane Gavrilović . Naime, prema podacima iz vlasničkog lista za raskošnu vilu koja se nalazi tik do rezidencije američkog veleposlanika na Tuškancu, Gavrilovićeva snaha kupila je u lipnju 2009. godine i vilu, sada pokojne, Zagrepčanke Marije Devide.

Zanimljivo je kako je tu vilu u rujnu 2018. darovala svome suprugu Georgu Gavriloviću mlađem koji je inače prijavljen na adresi vile u Senjskoj ulici u Novom Vinodolskom. Inače, i Georg Gavrilović stariji prijavljen je u susjednoj vili - tik do vile svoga sina. S novovinodolskom adresom Georg Gavrilović je registrirao žig Gavrilović u SAD-u. Inače, Ivana i njezin suprug Georg ml. kupili su vilu na Floridi i to gotovinom. U tamošnjim zemljišnim knjigama deponiran je kupoprodajni ugovor iz kojeg je vidljivo kako su se deklarirali kao supružnici iz Hrvatske s adresom u Senjskoj ulici u Novom Vinodolskom. U floridskim registrima Georg Gavrilovic mlađi upisan je i s adresom apartmana na Treasure Island na Floridi ali i poštanskim pretincem u St. Petersburgu.

Adresu apartmana Ivana i Georg prijavili su za primitak godišnjeg poreza na vilu. Vila Gavrilovićevih na Floridi nalazi se u mjestu Palm Harbor. Gavrilovići su je kupili u svibnju 2004. za 300.000 USD. Početkom studenog 2021. platili su godišnji porez na nekretninu u iznosu $7,480.96. Porezno je ta vila službeno procijenjena na 402,946 USD ali njena tržišna cijena je znatno viša. U svakom slučaju, kako to kaže i refren u pjesmi, za njih nema zime. Gavrilovići su se skućili na razini koja bi bila ostvarenje i američkog a ne samo sna na hrvatski način. Na kraju spomenimo i to kako je Ivana Gavrilović bila među osnivačicama zaklade Znanje na djelu no s web stranice iščezla je njezina fotografija. Glavna utemeljiteljica je pak Daška Domljan sestrična Đure Gavrilovića, odnosno Georga Gavrilovića starijeg.