Micheal Jackson imao je svoj famozni ranč Neverland koji je nakon njegove smrti postao pojam za razne skandale popo zvijezde. Nizale su se teške optužbe na račun slavnog pjevača uključujući i one da je tamo kao seksualni predator zlostavljao djecu tako da je Neverland postao omraženo mjesto.

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Zasigurno ništa slično nije imao na umu Zagrepčanin Neven Ciganović kada je svoju tvrtku s 10 kuna temeljnog kapitala nazvao Nevenland. Iako se ranč slavnog Michaela Jacksona i tvrtka Nevena Ciganovića razlikuju samo u jednom slovu r, u suštini se razlikuju kao dan i noć. Ciganović je na kućnoj adresi na Novoj cesti na zagrebačkoj Trešnjevci u travnju 2019. osnovao Nevenlad, tvrtku širokog spektra djelatnosti. Među ostalim i za usluge njege tijela, dizajn,  medijske i turističke usluge, izradu suvenira...

Prema podacima iz financijskog izvješća koji je predao u lipnju 2020. vidi se kako je tvrtka prvu poslovnu godinu završila u minusu od 24.094 kune. Poslovni prihodi Nevenlanda bili su 19.114 kuna a rashodi 43.208 kuna. Najveći dio rashoda čini plaća jedinog zaposlenika, ujedno i direktora Nevena Ciganovića. Naime, Ciganović je prema financijskim dokumentima isplatio 39.390 kuna za svoje plaće. Od HZZO kao poticaj za samozapošljavanje dobio je 35.886 kuna, što znači da su poticaji otišli na njegovu direktorsku plaću.

U dokumentu o gubitku poslovne godine Nevenlanda Ciganović je napisao kako će se gubitak 2019. pokriti 'u cijelom iznosu iz zadržane dobiti u narednim godinama'. Sudeći po podacima koje objavljuje na Instagramu neven Ciganović sada živi u Beogradu. Iz srbijanske metropole svoje sljedbenike počastio je za Božić 2020. nagom fotografijom na kojoj je strateško mjesto koje mu je stanovito vrijeme zbog prijapizma, koji je zadobio kao posljedicu estetskog zahvata u Iranu, bilo u stalnoj bolnoj erekciji ipak bilo prekriveno Božićnom dekoracijom. Mediji diljem svojeta temeljito su rasvijetlili tu bolesnu Ciganovićevu fazu a i on je komentirao nevolje koje su ga snašle riječima da su mu ga 'Iranci podigli a Srbi spustili'- referirajući se na činjenicu da je rješenje bolnog i nelagodnog stanja permanentne ukrućenosti uda pronašao tek na novom estetskom zahvatu u Srbiji. 

Je li Neven Ciganović računao kako bi preko Nevenlanda mogao profitirati na pojačanom zanimanju i svjetskih medija za status njegovog uda te je zato osnovao Nevenland - ne možemo tvrditi sa sigurnošću. Ipak, neumoljiva financijska stvarnost Cigijeve tvrtke navodi na zaključak kako se priče o erektivnom stanju i posljedična slava takvih situacija ne mogu baš unovčiti preko računa privatne tvrtke. Očito Ciganović nije kroz tu situaciju izašao ni kao pobjednik ovjenčan reklamama proizvođača kondoma ili tvornica intimnog rublja specijaliziranih za minijaturne krpice koji prekrivaju muške nježnike kreativno dosjetljivim krpicama za raspirivaranje međunožnih strasti.