Početak prošle godine doajenu glazbene scene donijela je teški gubitak sina ali je na ljeto stigla jubav na koju je čekao pet godina od svoje bivše supruge. No, ove godine sustigle su ga nevolje zbog računa koje nije plaćao dvije godine.

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Čistoća, komunalna tvrtka u sastavu Zagrebačkog holdinga, dostavila je Općinskom građanskom sudu u Zagrebu prijedlog za ovrhu poznatog pjevača zbog neplaćenih računa za odvoz smeća u iznosu 416,99 kuna. Oglas je na sudskoj web stranici objavljen 18. siječnja 2021. godine. Uz pjevačevo ime navedena je adresa u zagrebačkoj Ulici Grada Chicaga.

Na parkiralištu ispred te zgrade pjevač je prije nešto više od desetljeća ostao bez invalidskih kolica. Tada je sav ogorčen istupio za medije. Rezignirano se zapitao kakva je svijest tih ljudi i u kakvoj zemlji mi živimo. 'O, kakva neoprostiva zloća! Pa bez njih sam nepokretan, to je kao da mi je netko ukrao noge' – zavapio je tada ljutiti Škender. Inače, prošle godine teška obiteljska nesreća zadesila je Škendera. Prije godinu dana izgubio je 39-godišnjeg sina Tomislava. Mediji su u siječnju 2020. izvijestili kako su se šibenski pjevač Zdravko Škender, njegova bivša supruga Anđela i kći Kristina na zagrebačkom Krematoriju oprostili od Tomislava Škendera koji je umro u snu.

Potom je potkraj rujna prošle godine objavljeno kako mu se dogodila ljubav nakon obiteljske tragedije.  Škender se početkom prošle godije povjerio medijima kako mu je teško jer mu se u zadnjih pet godina mi se raspao brak, izgubio sam majku, izgubio sam brata i sina. U medijima je potom objavljeno: 'Izgubio je sina i dugo samovao, a sada se u 69. godini zaljubio preko ušiju: 'bog mi je dao poklon'. Istaknuto je kako je novu ljubav upoznao na nudističkoj plaži a da je dugo godina, nakon rastave, bio usamljen. Tada je za RTL Tabloid govorio kako je nudist već 30 godina. "Kada me ugledala na plaži kao nudista, neki bi rekli da se to dogodilo zbog obdarenosti, a neki zbog lijepog izgleda", našalio se glazbenik i dodao da ga žene obožavaju.

Ipak, uoči Božićaprošle godine novinarima je povjerio kako ga želi provesti sa svojom boljom polovicom, Zdravko priznaje, Božić priželjkuje provesti u društvu još jedne od njega mnogo mlađe dame... "Božić je vrijeme čuda, ja vjerujem da će moja unučica Laura meni pokucati na vrata" - govorio je tada doajen hrvatske glazbene scene. Priznao je i kako se nada da će s kćeri svoga pokojnog sina ostvariti prisniji odnos.

Inače, propust neplaćanja računa Škendera će koštati puno više od samog duga. Naime, glavnica s nastalim troškovima ovršnog postupka popela se na 716,99 kn. Budući se računaju i nastali troškovi predvdivog postupka Škendera se tereti za 1293,24 kn. Toliko je dužan platiti u roku 8 dana želi li izbjeći sljedeću neugodnost a to je ovrha općenito na imovini dužnika - ovršenika. Rješenje o ovrsi ovjereno je u javnobilježničkom uredu Ilinke Lisonek. Iz priložene liste neplaćenih računa proizlazi kako se radi o neplaćenim računima odvoza otpada  od listopada 2018. pa sve do lipnja 2019. Dakle. u Škenderovom slučaju ne možemo govoriti o posljedicama korone koja je opustošila džepove mnogih pa tako i glazbenika koji su uskraćeni za javne nastupe i koncerte.