U kolovozu prošle godine pokojni gradonačelnik Grada Zagreba, Milan Bandić, potpisao je ugovor s zakupcima, tvrtkama Johann Franck, Edmond studio te podzakupnikom tvrtkom Ledeni zgoditak čime je formalno prošireno obavljanje trgovačke i ugostiteljske djelatnosti na kavanu, noćni bar te slastičarnicu kojom upravlja Ćirin sin.

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Miroslav Ćro Blažević otišao je na Mirogoj reći posljednje zbogom svome jedinom gradonačelniku - Milanu Bandiću. Prije više od dva desetljeća Ćiro Blažević rekao je i posljednje zbogom na Mirogoju svome jedinom predsjedniku Franji Tuđmanu. Zahvaljujući Tuđmanu Ćiro je bio neupitni izbornik hrvatske nogometne reprezentacije. Zahvaljujući jedinom gradonačelniku Ćiro je bio na listi za dijasporu za Sabor 2016. u koji nije uspio ući.

No, zahvaljujući pokojnom gradonačelniku Miroslav Blažević može reći kako ima Ledeni zgoditak. Tako se naime zove tvrtka Miroslava Blaževića juniora, Ćirinog sina. Tvrtka je osnovana u listopadu 2019. godine. Jedini osnivač i direktor je Ćirin istoimeni sin. Sjedište tvrtke je u zagrebačkom Prilesju, odnosno na nekadašnjim pomoćnim Dinamovim terenima gdje posluje i tvrtka Ćiro Blažević Event.

Na toj lokaciji nalaze se inače nogometni tereni koje Miroslav Blažević junior godinama iznajmljuje mladima za nogometne treninge. U sklopu terena nalazi se i ugostiteljski objekt. No, tvrtka preko koje je prethodno vodio biznis Nogometni centar Maksimir izbrisana je 2015. godine nakon stečaja.

Istu sudbinu doživio je i čitav niz drugih tvrtki Ćirinog sina. Tako su redom ugašene: Nogomentni centar Karlovac, Sportski centar Hvar i Sportski centar Pakoštane.  Preko tih tvrtki Miroslav Blažević junior držao je rekreativne nogometne terene s umjetnom travom ali biznis očito nije išao. Zato se okrenuo iskušanoj varijanti - profitu na imenu iskušane tvornice novca preko brenda Ćiro Blažević.

Na službenim stranicama Grada Zagreba tvrtka Ledeni zgoditak navodi se kao zakupac na adresi Trg bana Josipa Jelačića 9. Međutim, formalno se u slastičarnicu ulazi bočno iz Ulice Augusta Cesarca 2. No, svi koji sjednu na središnji zagrebački trg i odluče se počastiti ledenim slasticama ili pak vaflima pogurat će obiteljski profit Blaževićevih. Zasigurno će klijenata biti pregršt jer terase su otvorene a dolaze nam sve topliji dani.

Glavni adut Ledenog zgoditka su sladoledi i slastice brenda Häagen-Dazs. To je bez sumnje jedan od najpoznatijih brendova sladoleda u svijetu, a osim kvalitete koja je na glasu od samog osnivanja 1960. godine u New Yorku, svoju reputaciju mogu zahvaliti zanimljivim kombinacijama okusa. Prvi koji je u zagrebu nudio njihove sladolede bila je slastičarnica Torte i to ali njima je to bilo sporedno u ponudi.

No, Blaževićevi sladoledi su već dobili i jednu negativnu recenciju na Zagrebtasty.com. Tamo su objavili 'Novootvoreni Häagen-Dazs u Zagrebu je najskuplji ali ne i najbolji sladoled koji smo probali. Mnoge je razveselilo otvaranje lokala američkog brenda sladoleda na korak od trga. No da li stvarno postoji razlog za euforiju? Cijena kuglice je čak 16 kuna a sladoled, iako ukusan i s dobrim sastavom, nam ne opravdava višu cijenu u odnosu na konkurenciju. Čak ni sladoledi u Meltu koji se rade ručno od prirodnih sastojaka ne koštaju toliko. Kuglu smo toliko plaćali možda samo na putovanjima van Hrvatske gdje smo obično bili oduševljeni sladoledom' - piše na zagrebtasty.com