Vjekoslava Bach Vasić koja je sudjelovala i na zadnjim lokalnim izborima na listi stranke pokojnog gradonačelnika i koja je bila predsjednica jednog trešnjevačkog Mjesnog odbora ima već dugi niz godina narušene odnose sa susjedom zbog kojih je više puta intervenirala policija. Izrečena im je čak i zaštitna mjera međusobnog uznemiravanja. No, sve je kulminiralo u travnju ove godine kada je došlo do incidenta i kada je Vjekoslavu Bach Vasić Srđan Poljak vrijeđao da je kurva te joj pjevao kako će biti prva dama Remetinca.

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu podiglo je optužnicu protiv Srđana Poljaka zvanog Buljo, umirovljenika rođenog 1964., sudionika Domovinskog rata odlikovanog Pleterom. U optužnici piše kako Poljak nije osuđivan ali da se protiv njega vodi drugi postupak te da je bio u istražnom zatvoru temeljem rješenja Županijskog suda u Zagrebu od 25. travnja 2021. U optužnici piše kako je Poljak 24. travnja 2021. u čekaonici PU Zagrebačke, VII policijska postaje zbog narušenih odnosa i netrpeljivosti u nakani da ustraši Vjekoslavu Bach Vasić imenovanoj pjevajući izrekao: 'Bila mama Kukunka, bio tata Taranta, kukat ćeš i ti Vjekoslava Bach, padat će bombe, bit ćeš prva dama Remetinca, jeb..  će te u Remetincu, moram popiti rakije jer ću napraviti nešto loše', nakon čega je prestao pjevati, zastao, pogledao Vjekoslavu Bach Vasić te joj rekao: 

'Ja se smrti ne bojim, ovakvi kao vi su pucali na nas, a da li se ti bojiš gospođo Bach da će te jeb... samo Vasiljko', a također je u više navrata ponovio 'Bacit ću bombe, pričat će se gospođo Bach' a koje njegovo postupanje i riječi koje su kod Vjekoslave Bach Vasić izazvale osjećaj straha za vlastiti život i uznemirenost'. Dalje u tekstu optužnice piše 'kako je tako drugome ozbiljno prijetio da će ga usmrtiti' pa je tako počinio 'kazneno djelo protiv osobne slobode - prijetnjom opisano i kažnjivo člankom 139. stavkom 2. Kaznenog zakona'. Među dokazima na kojima se temelji optužnica nalazi se i dokaz 'potvrda o ulasku u tuđi dom od 24. travnja 2021. kao i zapisnici o saslušanju optuženika i žrtve - poznate zagrebačke televizijske voditeljice.

U optužnici piše kako je 'ispitan u svojstvu okrivljenika Srđan Poljak negirao je učin kaznenog djela navodeći da je on u inkriminirano vrijeme došao u policijsku postaju vidjeti što se događa budući su djelatnici policije u postaju odveli njegovu suprugu, a on nije znao zbog čega jer je supruga otišla dok je on spavao. U čekaonicu je u jednom trenutku došla Vjekoslava Bach Vasić te je on djelatnike policije zamolio da ga smjese negdje drugdje zbog mjera opreza koje su mu određene u odnosu na nju jer nije htio imati problema. Navodi kako kao sudionik Domovinskog rata  ima PTSP, te mu je liječnik preporučio kao terapiju da u stresnim situacijama pjevuši kako bi si pomogao, te je on tada, kako bi si pomogao, počeo pjevušiti neku pjesmicu i hodati po čekaonici time da niti u jednom trenutku nije pogledao u smjeru Vjekoslave Bach Vasić ali je primijetio kako ga ona fotografira mobitelom i zamolio je dežurnu djelatnicu policije da je upozori na to, što je ona i učinila.

Nakon toga on je izašao iz čekaonice te negira bilo kakvo obraćanje Vjekoslavi Bach Vasić. Napomenuo je kako od ranije ima problema s Vjekoslavom Bach Vasić koja ga je neosnovano prijavila i to sve zbog imovinskog spora oko prava prolaza u potkrovlju njihove zgrade, te je to sada postalo uobičajeno, čim ona dobije ovršnu odluku, njih prijavljuje policiji. Ističe kako mu je dosta tih ljudi te se namjerava preseliti u Zadar'. Dalje u tekstu optužnice slijedi iskaz žrtve. Iz tog dijela je vidljivo kako je Vjekoslava Bach Vasić 24. travnja 2021. u 10 sati pristupila u policijske prostorije 'a ubrzo nakon što je sjela u čekaonicu, u istu je ušao okrivljenik Srđan Poljak koji je odmah reagirao riječima Oho kurvetino, stigla si'.

Dalje se u tekstu citiraju dijelovi koje smo uvodno naveli. Vjekoslava Bach Vasić je tvrdila kako je njoj Srđan Poljak desetak minuta prijetio u policijskoj čekaonici nakon čega je ona tražila od policijske službenice da mu kaže da prestane jer to nije mogla gledati niti slušati te je u strahu za svoj život jer bi Srđan Poljak svoje prijetnje mogao i ostvariti'. Iz spisa je vidljivo kako je u policijsku postaju u isto vrijeme nepozvan pristupio Srđan Poljak kako bi se informirao zašto je uhićena njegova supruga Blaženka Poljak. Vjekoslava Bach Vasić bila je pozvana na razgovor u spomenuto vrijeme. Ona se policijskoj djelatnici obratila 'govoreći da ona i Srđan Poljak imaju izrečenu zaštitnu mjeru 'zabranu međusobnog uznemiravanja' na što su upućeni da sjednu na različite strane čekaonice i da međusobno ne komuniciraju.

Policijska djelatnica je potvrdila kako se Poljak požalio da ga Vjekoslava Bach Vasić fotografira te je ona intervenirala upozorenjem da to ne čini. Tvrdnju televizijske voditeljice da joj se Srđan Poljak obratio s riječima kurvo policijska djelatnica nije čula jer je obavljala posao operatera te razgovore sa strankama. U optužnici koju potpisuje zamjenica  općinskog državnog odvjetnika Natalija Culej Kalić piše da 'iako je okrivljenik Srđan Poljak porekao počinjenje kaznenog djela, iz logičnog, cjelovitog i životno uvjerljivog iskaza žrtve Vjekoslave Bach Vasić .... proizlazi kako se Srđan Poljak ponašao upravo onako kako mu optužnicom stavlja na teret'.

Zatraženo je i produljenje istražnog zatvora. Ta se mjera obrazlaže time da je Srđan Poljak 'iskazao znatan stupanj kriminalne volje i bezobzirnosti, a što proizlazi iz činjenice da je isti uputio prijetnje usmrćivanjem i u policijskoj postaji'. Ističu se i višegodišnji narušeni odnosi između Vjekoslave Bach Vasić i Srđana Poljaka zbog kojih je više puta intervenirala policija.ističe se i da ga je ona prijavila za prijetnje te se protiv njega vodi postupak zbog kojeg su mu izrečene mjere zabrane približavanja i ostvarivanja bilo kakvog kontakta.

'Razvidno je kako bi opisani sukobi i nadalje mogli biti okidač za njegove agresivne ispade i prijetnje, što sve ukazuje da postoji realna bojazan da bi okrivljenik Srđan Poljak na slobodi mogao ponoviti isto kazneno djelo' - piše na kraju optužnice koja završava riječima zahtjevom za zadržavanja u istražnom zatvoru zbog literacijskih razloga. Nakon svega Vjekoslava Bach Vasić opunomoćila je i poznatog zagrebačkog odvjetnika mlađe generacije Milka Križanovića za zastupanje. Nadajmo se da će ova priča kao iz američkog serijala o susjedima iz pakla uskoro biti okončana na miran način i bez neželjenih posljedica. 

Optužnica protiv Srđana Poljaka zbog prijetnji i uvreda izrečenih Vjekoslavi Bach Vasić

Optužnicu protiv Srđana Poljaka u kojoj je žrtva Vjekoslava Bach Vasić potpisuje zamjenica općinskog dražvnog odvjetnika Natalija Culej Kalić