Posrnula pjevačica koja se našla svojedobno u medijima jer je za nasilje prijavila bivšeg izvanbračnog partnera s kojim ima kći sudskom odlukom od 3. kolovoza moći će dvojicu sinova viđati samo dva sata u prostorijama Centra za socijalnu skrb Zaprešić. Nadležni su kod nje utvrdili prekomjerno konzumiranje alkohola i tableta pa će o vrtiću i školi oba sina odlučivati otac a majka je obvezna plaćati 2.000 kuna za mjesečno uzdržavanje. Suprug Josip Omazić ima očinska prava i nad dječakom kojeg je pjevačica dobila u izvanbračnoj vezi prije nego što je rodila izvanbračnu kći.

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Sudac Općinskog suda u Novom Zagrebu, Stalne službe u Zaprešiću  Zvonimir Dodig  donio je privremenu mjeru u sporu Josipa Omazića iz Zaprešića protiv Katarine Rautek Omazić. Privremeno je riješen sporni odnos između nekadašnje pjevačice i njezinog muž na način da su njihovi malodobni sinovi privremeno povjereni na skrb ocu. Josip Omazić tako će skrbiti o sinovima, živjet će kod njih, on će odlučivati o izboru škole i vrtića. Majka će s malodobnim sinovima ostvarivati osobne odnose svaki drugi tjedan utorkom i četvrtkom od 17,00 sati pa do 19,00 sati na adresi u Zaprešiću i to uz nadzor stručne osobe koju će imenovati Centar za socijalnu skrb Zaprešić.

Majka je sudskom odlukom obvezna plaćati svaki mjesec po 1.000 kuna za svako dijete počev od 3. kolovoza 2021. godine. Stranka koja je pokrenula zahtjev, suprug pjevačice Josip Omazić upućen je da najkasnije u roku 60 dana 'opravda privremenu mjeru pokretanjem parničnog postupka radi odluke o roditeljskoj skrbi i uzdržavanju, jer će u protivnom sud donijeti rješenje o ukidanju ove privremene mjere' - piše u sudskom rješenju. Privremena mjera trajet će 'sve do okončanja parničnog postupka radi roditeljske skrbi i uzdržavanja na čije je pokretanje upućen predlagatelj, ili do drukčije odluke suda'. U obrazloženju piše kako je 23. srpnja 2021. godine Omazić predložio donošenje privremene mjere kojom bi se privremeno regulirao pravni odnos između stranaka i povjerilo mu zastupanje u bitnim osobnim pravima malodobne djece, dječaka rođenog 2012.  i mlađeg rođenog 2020. godine.

Sudu je iskazao kako je 'protustranka sklona konzumiranju alkohola i prekomjernom uzimanju tableta, te da svojim ponašanjem provociranim ovisnošću o alkoholu i tabletama ugrožava prava i interese mldb. djece i njihov pravilan psihofizički razvoj i odrastanje'. Dalje se u sudskom dokumentu navodi: 'Imajući u vidu da je Centar za socijalnu skrb Zaprešić potvrdio istinitost navoda iz prijedloga predlagatelja koje ovaj ponavlja i u svomu iskazu, ovaj sud smatra da je, u trenutnoj konstelaciji roditeljskih odnosa, potrebno radi sprječavanja sukoba i otklanjanja svih nedoumica, privremeno regulirati sporni pravni odnos na način kako to predlaže predlagatelj, cijeneći da je takva odluka u skladu s dobrobiti mldb. djece i da se time stvaraju okolnosti nužne za stabilan i miran emocionalni razvoj i odrastanje malodobne djece.' Pjevačici je usto naloženo i plaćanje uzdržavanja svoje malodobne djece u propisanom zakonskom minimumu, koliko, uostalom, iznose i realni troškovi njihovoga mjesečnog uzdržavanja.

'Valja konačno istaći da se u ovom postupku ne odlučuje na temelju pune izvjesnosti da tražbina predlagatelja osiguranja postoji, već se o tražbini odlučuje samo na nivou vjerojatnosti, koja je utvrđena i potvrđena zaključcima nadležnog centra za socijalnu skrb, a što znači da u parnici radi roditeljske skrbi sud može odlučiti i drukčije o tome s kojim će roditeljem malodobne djeca stanovati i o ostvarivanju osobnih odnosa s djecom. Svakako treba apelirati i na protustranku da se, za dobrobit svoje djece, podvrgne obveznom psihijatrijskom liječenju od ovisnosti o opijatima, a što onda može predstavljati promijenjenu okolnost koja će zahtijevati i ponovno odlučivanje o spornoj statusnoj situaciji' - piše u sudskom dokumentu.  Tako je evidentno da je pjevačica koja je naslijedila Lanu Klingor u bendu ET doživjela još jedan težak životni udarac.

Njezina agonija počela se nazirati u medijima kada je optužila bivšeg izvanbračnog partnera s kojim ima kći. Naime, Krešimir Svitlanović završio je u pritvoru 40 dana nakon što ga je ona optužila da ju je prebio palicom. Pjevačica je odmah nakon prekida veze sa Svitlanovićem pronašla ljubav s Josipom Omazićem za kojeg se u početkom listopada 2017. godine i udala. Umjesto vjenčanog prstenja, par je na šake istetovirao imena. Par se upoznao putem društvenih mreža, a Katarina je, prema medijskim natpisima, bila baš u društvu sadašnjeg supruga kada ju je Krešimir napao.  Pjevačica je tada medijima izjavljivala, 'Dogodilo se to da me moj nevjenčani suprug pokušao ubiti. Počinio je nasilje nad obitelji, prijavljivan je dva puta i sad je to napravio s teleskopskom palicom. Pratio me, snimao, maltretirao psihički i fizički na kraju. Očito nitko ne može s jakom ženom. Nanio mi je fizičke ozljede, sve je dokumentirano. Ja moram dalje zbog svoje djece'

Katarina Rautek, bivša pjevačica ET-ja koja je nedavno optužila bivšeg partnera za zlostavljanje, zaručila se za Josipa Omazića, inženjera prodaje u strojarstvu. Tada je razgovoru za RTL otkrila  kako je upoznala svog zaručnika, u kakvom je odnosu s bivšim partnerom, ali i progovorila o svojoj novoj pjesmi 'Makni mi se' koja kao da opisuje tešku situaciju kroz koju prolazi. "Bojim se za sebe zato što mi je bivši već pristupio preko drugih ljudi. Pristupio mi je preko drugih telefona i osobno. Za djecu se ne bojim. Znam da njima neće ništa napraviti, ali za sebe nisam sigurna jer vidim da se on mene još nije riješio". Katarina je za medije pričala i kako se upoznala s Josipom. "Kako je on iz Livna, išao je po nekakav sir iz Livna na autobusni kolodvor, a ja sam išla po maslinovo ulje koje mi je prijatelj poslao s Hvara pa smo se tamo i sreli, na autobusnom, tamo smo se zapravo i upoznali", otkrila je pjevačica. Pomalo bizarna bila je i njegova prosidba. 'Taj dan nisam ništa kuhala, nego je on rekao da će ići po carsko meso, ja svinjetinu uopće ne jedem, ali carsko volim. I čovjek je to stavio na stol i onda smo kao stavili tanjure i to i ja se okrenem i odjedanput na tanjuru prstenje' - pričala je Katarina Rautek.

Sada joj preostaje bitka za novi život i možda uspije na kraju izaći kao izliječena jer njezini ju sinovi zasigurno trebaju zdravu i prisutnu. S obzirom da oba dječaka nose prezime Rautek Omazić te s obzirom da u rješenju piše kako je stariji rođen 2012. godine jasno je kako je Omazić prisvojio Katarininog sina kojeg je rodila iz veze prije Svitlanovića. U medijima je 2019. objavljeno kako Katarina i Josip čekaju svog prvog sina koji se rodio 2020. godine.  Zanimljivo je kako na Fejsu egzistira profil Katarine Rautek na kojem se vidi kako je ona 2018. u superlativima opisala svoga supruga s kojim sada komunicira samo na sudu. Inače, i Josip Omazić ima kći iz prethodne veze. Da je bilo više sreće mogli su biti sretna obitelj s puno djece no to u ovom trenutku ne čini se realnim. Podsjetimo da je Katarina Rautek imala sunovrat i nakon što je prijavila Svitlanovića. Tek što je njega prijavila ona je pokupila dijete iz vrtića pa ga onda išla ponovno vratiti u vrtić. Tete su slučaj prijavile policiji jer su vdijeli kako je Rautek bila posve dezorijentirana. Završila je tada na Psihijatriji na Vrapču. Bilo je to u siječnju 2017. a tvrdila je kako je popila samo decilitar votke ali da joj je netko nešto podmetnuo u piće. 

Prije tri godine pjevačica je pisala ode i ljubavne hvalospjeve svome suprugu Josipu Omaziću na Fejsu a sada s njim komunicira isključivo preko suda