Kontroverze iz života Nikice Jelavića dobro su znane hrvatskoj javnosti. Najpoznatiji 'dečko s Knežije' više je puta isticao kako je već u mladosti počeo dobro zarađivati kao izbacivač u noćnim klubovima i kazinima te da je uz studij veterine naporno i trenirao boks. Javnost ga pamti po nekim od najpoznatijih sudskih procesa ali i javnim istupima u kojima govori kako skrbi o svojih četvero djece i da je uspio diplomirati u 45.-oj godini u mladosti započeti studij. O njegovim sinovima Nikoli i Antoniju pisaao je sportski tjednik Max 2012. u kontekstu uspjeha u borilačkim sportovima. Stoga je bilo krajnje neobično ugledati ime tatinog sina na sudskoj oglasnoj ploči u kategoriji stečajevi potrošača....

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Zagrebačka ulica Cmrok, odnosno mali odvojak sakriven od oka prolaznika dom je nekima od najbogatijih Hrvata. U jednoj od vila živi i obitelj Jelavić. Susjedi su im, na samom početku ulice s lijeve strane Jurica Novak iz  kompanije McKinsey koji se spominjao kao mogući nasljednik Ante Ramljak ali na to je mjesto na kraju zasjeo Fabris Peruško. U vili s bazenom na početku elitnog dijela Cmroka Novak živi od ljeta 2020. kada je taj impozantni posjed kupio od sina drvnog tajkuna iz Čabra Marjana Filipovića i njegove snahe. Naime, bivši vlasnici vile koja ima i bazen zaklonjen od pogleda prolaznika bili su Marin Filipović i njegova supruga Karine Monica Karibian Filipović. Vlasnici susjedne vile su Ama i Dino Krajina, vlasnici tvrtke Motum koja se bavi potrošačkim kreditiranjem. Treća po redu vila s lijeve strane dom je obitelji Jelavić.

Upravo se ta luksuzna adresa navodi u oglasu Općinskog građanskog suda u Zagrebu. Iz dokumenta koji potpisuje viša sudska savjetnica Ani Ćosić proizlazi kako je 15. listopada ove godine odlučivala o prijedlogu Financijske agencije RH o provedbi jednostavnog postupka stečaja nad imovinom potrošača Nikole Jelavića iz Zagreba. Sutkinja je odbila prijedlog Financijske agencije od 23. kolovoza 2021. kao neosnovan. Iz obrazloženja je vidljivo kako je sud pribavio podatak o dugovanjima Nikole Jelavić te je utvrđeno da potrošač nema evidentirane dugove. Fina inače zahtjeve za provedbom osobnog banktora upućuje kada dužnik ima dugovanja u dužem radoblju te istodobno i blokadu.

Kakva je bila situacija sa sinom Nikice Jelavića nije do kraja poznato ali je evidentno da je od kraja kolovoza do trenutka odlučivanja izmirio sve svoje dugove te tako izbjegao bankrotnu sudbinu. Inače, protiv navedenog rješenja moguća je žalba koja se  podnosi tom sudu u roku od 15 dana računajući od proteka osmoga dana od dana objave rješenja na mrežnoj stranici e-oglasna ploča sudova. O žalbi odlučuje nadležni županijski sud. Prije 9 godina Sportski tjednik Max pisao je o mladim boksačima, bratićima Nikica Jelavića, Antoniju koji je tada imao 16 godina i Nikoli koji je imao 18. Obojica su predstavljeni kao dečki koji su prvo igrali nogomet u Dinamu, odnosno Lokomotivi. Sve dok nisu otkrili talent za borilačke sportove. U članku se isticalo kako im potporu daje bratić Nikica, bivši nogometaš, ali se spominjao i njihov otac Nikica.