Iako je Hrvatima zacijelo jedini poznati Njegoš - Petar Petrović, odnosno nekadašnji crnogorski vladika i tvorac Gorskog vijenca, vrijeme je da upoznate Njegoša Šolaka, mladog bostonskog studenta i sin trenutačno možda i najmoćnijeg hrvatskog medijskog i telekom magnata Dragana Šolaka. On je biznis započeo skromno u Beogradu, nastavio u Sloveniji sa suprugom Gordanom koja je do udaje živjela u Ljubljani te se neslućeno razvio na širokopojasnom internetu, kablovskoj i regionalnoj televiziji, marketingu i operacijama transfera novca preko poreznih oaza.

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Njegoš Šolak mladi je pripadnik europske i svjetske elite. Srednju školu, odnosno Institute Le Rosey, završio je u Švicarskoj gdje njegovi roditelji Gordana i Dragan Šolak posjeduju vilu na ekskluzivnoj poziciji na obali Ženevskog jezera tzv. Dollywood Beachu što smo objavili. Odmor je mogao provoditi i na mondenom otoku milijardera Indian Creeku kraj Miamija gdje njegovi roditelji, preko offshore tvrtke, posjeduju vilu koja je sada procijenjena na 60 milijuna dolara i to tik do vile slavnog pjevača Julia Iglesiasa o čemu smo pisali. Na LinkedInu se Njegoš Šolak, koji je dobio ime po svom djedu, nekadašnjem profesoru iz Kragujevca, navodi kako je student Northeastern sveučilišta u  Bostonu.

Istodobno se predstavlja i kao zastupnik IVG Medije. Ta je tvrtka registrirana u poreznoj oazi - Cipru. Ne navodi kako je direktor, i to od 19. travnja ove godine, tvrtke Photomedics. No, taj je podatak dostupan u službenom registru te američke savezne države. Tvrtku je inače u veljači 2017. osnovao Nikolaus Soukos, profesor na Northeastern sveučilištu i to u američkoj poreznoj oazi - državi Delaware. Dakle, Njegoš je u biznis ušao sa svojim profesorom koji je inače biolog. Na Linkedinu se Soukos predstavlja kao profesor i osnivač Photomedica. Tvrtka ima i Instagram profil na kojem piše kako razvijaju revolucionarnu tehnologiju za zdraviju usnu šupljinu i općenito zdravlje. Tvrtka ima sjedište u Bostonu u poslovnoj zgradi na adresi 245 First Street na 17.-om katu.

Plasirali su proizvod s plavim svjetlom za čiji je razvoj profesor Soukos tražio novce preko Indiegogo - web kampanje. S Instagram profila vidljivo je kako Njegošev profesor stoji iza web stranice dentalacademy.com. U zadnje vrijeme profesor ne oglašava internetske kampanje za skupljanje novaca  pa je moguće kako će nove njegove izume financirati i hrvatski ali nadasve regionalni medijski i telekom - širokopojasni milijarder Dragan Šolak, otac mladog studenta Njegoša. Svijet je globaliziran pa ne čudi da je i kod nas, nakon tri desetljeća od uspostave hrvatske neovisnosti, moć nad hrvatskim medijima i telekomom pod vlasničkim utjecajem milijardera iz Srbije.

Njegošev profesor na bostonskom sveučilištu Nikolaus Soukos osnivač je Photomedicsa, od travnja ove godine imenovao je Šolakovog sina za direktora