Prije nešto više od desetljeća činilo se kako je atraktivnoj plavoj voditeljici Nove TV samo nebo granica. Tada je u Parizu upoznala arapskog bogataša Fadlallaha koji joj je omogućio da 2009. kupi penthouse u zagrebačkom Podsljemenu. Sudeći po mizernim podacima koji su isplivali na margini zagrebačke prekršajne presude Karmen Barić ipak ne pliva u novcima bivšeg oženjenog ljubavnika jer je sud molila da uvaže kako je nezaposlena i uzdržavana od dečka.  Od suda je uspjela dobiti minimalnu kaznu, oslobađanje od sudskih troškova a sutkinja joj nije oduzela ni vozačku dozvolu kako je policija tražila. Također, prije 3 godine prodala je penthouse. Kao što je poznato sudi joj se i na kaznenom sudu zbog napada na Đakićevog sina. Slijede detalji....

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Na portalu Imperijal u travnju ove godine razotkrili smo jedan od najvećih hrvatskih urbanih misterija koji je pratio nekadašnju voditeljicu Automotiva Nove TV atraktivnu Karmen Barić. U članku smo razotkrili tko je misteriozni bogataš Johnny Fadlallah čiji je identitet bio skriven od hrvatske javnosti iako su svi mediji pisali kako je 'misteriozni arapski bogataš' kupio atraktivnoj voditeljici Nove TV penthouse u Zagrebu te ju, prema medijskim objavama, osigurao financijski do kraja života. U članku smo objavili i kako je atraktivni stan bivša voditeljica koju bi sada zbog stila života mogli nazvati top hrvatskom sponzorušom, 2018. peterosobni stan u novogradnji prodala te se preselila na drugu podsljemensku lokaciju. No, ime Karmen Barić ponovno je objavljeno na sudskoj oglasnoj ploči. Radi se o sljedećem:

Na Općinskom prekršajnom sudu u Zagrebu, sutkinja Maja Župančić Ukropina odlučivala je u prekršajnom postupku protiv okrivljenice Karmen Barić. Nekadašnju voditeljicu Nove TV i emisije Automotiv zastupao je zagrebački odvjetnik Mario Poljak. Sutkinja je odlučivala o obaveznom prekršajnom nalogu podnijetom od strane PU zagrebačke, I. postaje prometne policije Zagreb, od 1. travnja 2020. godine. Na završnom ročištu 15. listopada ove godine u nazočnosti okrivljenice i njenog branitelja presuđeno je kako je Karmen Barić kriva. Uz njezino ime upisano je, među ostalim, kako je rođena 1989. godine u Zagrebu, da ima SSS, da je 'nezaposlena, uzdržavana od dečka, neudata, bez djece, prekršajno kažnjavana, s prebivalištem u Zagrebu'.

Kriva je što je 8. svibnja 2019. godine u 19,49 sati u Zagrebu, upravljala osobnim automobilom marke BMW ulicom Vjekoslava Heinzela te je kod  kućnog br. 63 prilaznim kolnikom agregatu B.P. INA broj 6, 8 i 9 prolazeći pored lijeve strane zaustavljenog osobnog automobila Olivera Frankovića, udarila u otvorana vrata. Spomenuti je  'neoprezno otvorio vrata, radi čega je došlo do prometne nesreće u kojoj je nastupila materijalna šteta, jer je tim otvorenim vratima udario u prednju desnu bočnu stranu njenog osobnog automobila, nakon koje prometne nesreće su oboje napustili mjesto događaja bez popunjavanja europskog izvješća o nesreći i razmjene osobnih podataka o vozaču i vozilima'. Tako je Barić proglašena krivom jer je 'napustila mjesto prometne nesreće ne ostavivši svoje podatke i podatke o vozilu koje je sudjelovalo u istoj, drugom sudioniku prometne nesreće, čime je postupila protivno odredbi iz čl. 176. st. 2. Zakona o sigurnosti prometa na cestama'.

Za to je djelo kažnjena sa  600 kuna. Kaznu je dužna platiti u roku mjesec dana a ukoliko  u roku uplati dvije trećine izrečene novčane kazne, smatrat će se da je ista plaćena u cijelosti. Barić je oslobađena plaćanja troškova prekršajnog postupka. U obrazloženju se navodi kako je MUP, odnosno nadležna policijska postaja 1. travnja 2020. donijela  obavezni prekršajni nalog protiv okrivljenice. Na navedeni obavezni prekršajni nalog okrivljenica je pravovremeno podnijela prigovor, te je isti stavljen izvan snage i proveden je prekršajni postupak. Barić je 'u svojoj obrani u nazočnosti branitelja na ročištu dana 12. listopada 2021. godine izjavila da je zaista otišla sa mjesta prometne nesreće, a da nije tom drugom sudioniku, a niti on njoj ostavila podatke niti su popunili izvješće o nesreći. Moli sud maksimalno ublažiti novčanu kaznu i da joj se ne izrekne zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom budući joj je vozilo potrebno radi svakodnevnog obavljanja obveza jer joj je mjesto stanovanja udaljeno od javnog prijevoza. Nije zaposlena te moli biti oslobođena troška postupka' - piše u sudskom spisu.

Sud je pribavio niz dokaza uključujući i video snimke s mjesta nesreće  'te je izvršen uvid u potvrdu MUP-a RH, Odjela za prekršajne evidencije na temelju čega je utvrđeno da je okrivljenica prekršajno kažnjavana novčanim kaznama radi dva prometna rekršaja. Prvi se odnosio na nezakonito parkiranje i zdaržavanje vozila u blizini pješačkog prelaza i kolnika što je počinila 7. prosinca 2018. godine. Drugi prekršaj počinila je 2. lipnja prošle godine jer nije dala  vjerodostojan dokaz o osobi koja je upravljala vozilom u vrijeme počinjenja prekršaja'.  Odlučujući o visini novčane kazne sutkinja je olakotnim ocijenila priznanje djela prekršaja, te joj je uzimajući u obzir težinu djela i stupanj odgovornosti počiniteljice, (budući do sada nije prekršajno kažnjavana radi težih prometnih prekršaja) izrekla novčanu kaznu 'ispod minimalnog iznosa Zakonom predviđene novčane kazne za to prekršajno djelo, smatrajući da će se tako ublaženom kaznom postići svrha kažnjavanja'.

Također, sud okrivljenici, nije izrekao mjeru zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od 6 (šest) mjeseci, koju je policija predložila u obaveznom prekršajnom nalogu, 'smatrajući da će se izrečenom kaznom bez izricanja zaštitne mjere dovoljno utjecati na okrivljenicu da ne počini novi prekršaj, uz činjenicu da okrivljenica do sada nije prekršajno kažnjavana za teže prometne prekršaje, kao i činjenicu da joj je vozačka dozvola i upravljanje vozilom potrebno radi obavljanja svakodnevnih obaveza'. Oslobođena je plaćanja sudskih troškova jer je sud prihvatio kako je nezaposlena.  Protiv te presude nije dopuštena žalba.

U listopadu ove godine mediji su objavili kako su se Karmen Barić i njezina prijateljica Lana Babić (25) našle na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu zbog izrečenih prijetnji Tomislavu Đakiću, sinu HDZ-ova saborskog zastupnika Josipa Đakića. Obje su na sudu odbacile krivnju, a tužiteljstvo za njih traži devet mjeseci zatvora s dvogodišnjim rokom kušnje. Optužene su jer su 30. ožujka prošle godine oko 9 sati ujutro došle u Medvedgradsku ulicu u Zagrebu s ciljem da ustraše Đakića juniora. Pozvonile su mu na ulazna vrata stana, a kako je s njima toga trenutka bio i Adnan K., isti je prvo gurao vrata tijelom odmah čim ih je Đakić odškrinuo. No, Đakić je vrata stana ipak uspio zatvoriti i zaključati pa su, navodi se u optužnici, djevojke navalile rukama i nogama udarati po vratima stana. Pritom su mu vikale: 'Ubit ćemo te, izađi van', a kad im je Đakić zaprijetio zvanjem policije, one su ga nastavile vrijeđati ponovivši mu: 'Ubit ćemo te. Izađi van. Neće ti ni policija pomoći. Ti si naš.'

Đakić je iskazivao kako je u stanu bio s djevojkom kada je začuo zvono na vratima. 'Pogledao sam kroz špijunku i vidio nepoznatog muškarca s Karmen i Lanom koje znam od prije. Naime, Lana je moja susjeda u zgradi preko puta moje, a Karmen joj je prijateljica. Kad sam odškrinuo vrata, muškarac se tijelom zaletio s ciljem da uđe u stan, ali sam vrata uspio zadržati, te sam ih zadržao i zaključao. Nakon toga su Lana i Karmen rukama i nogama lupale po vratima. Prijetile su mi da će me ubiti, a muškarac je vikao: 'Ubit ću te klošarčino. Ubit ću te, sad ćeš vidjeti. Spalit ćemo tebe i tvoga tatu'. Iako sam im rekao da ću zvati policiju, one su nastavile lupati po vratima govoreći: 'Pederu, debilu, klošaru, neće ti ni policija pomoći, ti si naš...' Ispred vrata su se zadržale desetak minuta' - otkrio je istražiteljima Đakić koji je, kako tvrdi, par dana prije toga na mobitel primio veliki broj poziva od njih dvije. 

Tablice vozila kojim su se djevojke udaljile s prijateljem je zapisao, a s obzirom da mu se Adnan K. kasnije ispričao za ponašanje, ispriku je prihvatio pa njega nije kazneno prijavio' - poznato je o tom procesu. Incident se dogodio  samo dva tjedna nakon što su se Karmen Barić, Lana Babić, Tomislav Đakić i Mario Sabljo zakačili i naguravali na benzinskoj postaji na Ksaveru. Nakon toga su svi zaradili prekršajne prijave međutim, iste je sud odbacio zbog pogrešno navedenih podataka koje policija, ni nakon zahtjeva suda, nije promijenila. U svakom slučaju nekadašnja voditeljica  očito zbog oktanskih nevolja kronično zavšrava na raznim zagrebačkim sudovima. U svakom slučaju samo je jedno desetljeće bilo dovoljno da od sretnice koja se financijski osigurala Karmen Barić postane lik iz crne kronike i sa sudske oglasne ploče.