Kafići u Bogovićevoj ulici u središtu Zagreba, poglavito Buldog, mjesto je na koje dolaze svi koji žele vidjeti a još više biti viđeni. Očito su u takvoj misiji, na visokim barskim stolcima, najpoželjniji napitak u Hrvata pili i zastupnik u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Davor Filipović i član hercegovačke dinastije Lučić čiji je privatni život obilježila seks video snimka koju je snimio s pjevačicom Severinom u brodskoj kabini svoje jahte. Kakve su to diskretne ili indiskretne priče imali na špici dvojica poznatih muškaraca za koje bi mnogi rekli kako dolaze iz one pjesme 'Dva smo svijeta različita'....

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

U zagrebačkom kafiću Buldog kojeg sada drži bivši Vatreni Zvonimir Soldo svojedobno smo snimili pa objavili malološinjskog HDZ-ovca Garija Cappellija u društvu atraktivne plavuše za koju smo naknadno saznali kako mu je dugogodišnja intimna družica i partnerica. U Buldogu smo snimili i Martinu Dalić nakon što je pala s političkog trona te špicom hodala uz pomoć štake. Bilo je to prije nego što je postala šefica Podravke pa ju nitko u to vrijeme nije doživljavao moćnicom te je mogla piti kavu i doručkovati bez ikakvih uleta. Kada bi stolci kafića  na špici mogli govoriti svašta bi se tu doznalo što je promaklo javnosti, medijima i tajnim službama zaduženim za ozvučavanje i tajno snimanje. No, iako se čini kako na špici nema iznenađenja i da tamo se ne mogu sastajati naizgled nespojive osobe, šarm špice i jeste u tome da uvijek iznjedri poneko iznenađenje. Tako špica postane poligon gdje netko legalizira tajnu vezu kao što je to bio slučaj s tadašnjim HDZ-ovim ministrom turizma Cappellijem, koji je na špici iznjedrio svoju dugogodišnju tajnu vezu.

No, kakvu poruku šalje druženje HDZ-ovog kandidata za fotelju zagrebačkog gradonačelnika Davora Filipovića i poduzetnika Milana Lučića? Hercegovački tajkun sa zagrebačkom adresom godinama prijateljuje s bivšim ministrom obrane u Vladi aktualnog predsjednika Zorana Milanovića SDP-ovcem Antom Kotromanovićem. Tog hrvatskog generala mediji su čak označili ključnim za transformaciju unutarnje politike Zorana Milanovića i njegovo skretanje udesno u mnogim pitanjima u rasponu od Domovinskog rata pa do nekih ideoloških stavova. Kotromanović je čak prije više od desetljeća s Lučićem spominjan u aferi s tvornicom keramike - KIO Orahovac. Preko te isisane tvrtke financirala se svojedobno i estrada, tako su  10 tisuća eura donirali za najam dvorane u kojoj je u Parizu Tereza Kesovija održala svoj koncert, a prošle je godine po Lučićevom nalogu plaćeno 65 tisuća kuna tvrtki Motivo, koja je u vlasništvu pjevačice Severine Vučković.

Tako je Kotromanović bio direktor tvrtke Urbaniko koja je trebala izgraditi zgradu u Zagrebu za KIO. Tvrtka mu je svaki mjesec isplaćivala naknadu od 15 tisuća kuna, a zajedno s troškovima službenog automobila i mobitela, tvrtku je stajao mjesečno i do 45 tisuća kuna. 'Službenom karticom KIO-a Kotromanović je platio svoj put u Haag kada je posjećivao generala Antu Gotovinu u haaškom pritvoru. 'Urbaniko je kasnije prodan za 13 milijuna kuna, a potom je od Lučića kupljena tvrtka Euroivi koja je zajedno sa preuzetim obvezama KIO stajala više od 60 milijuna kuna. Istovremeno, od Lučića su kupovali njegove tvrtke pa čak i benzinske postaje. Dokumenti pokazuju kako je KIO Keramika tvrtkama vezanim za Milana Lučića dužna još oko 5,1 milijuna eura, najviše za kredit za gradnju njihove poslovne zgrade u Zagrebu koju je započeo graditi Urbaniko' - objavljeno je u medijima prije 11 godina.

Dakle, Milan Lučić ima formulu za razvijanje biznisa s osobama povezanim s političkim strukturama što je bilo vidljivo i u slučaju SDP-ovog Kotromanovića. Podsjetimo i kako je Milanov brat povjesničar i obavještajac Ivica Ivo Lučić bio blizak s pokojnim Mirom Tuđmanom a sada radi kao znanstvenik na zagrebačkom Institutu Ivo Pilar. Treći brat Zdenko Lučić u Makarskoj razvija krupni biznis. Milan je nakon snimke seksi uratka dugo bio crna ovca među Lučićima. No, njegov brak je preživio unatoč tom seks skandalu kao što smo objavili u prethodnom članku na tu temu. Iza sugovornika sa špice Davora Filipovića su i nevolje sa zakonom. Tako se protiv njega vodio proces i u Austriji zbog muljaže s Hypo kreditima u kojem je oslobođen a također iste se godine predao i hrvatskim istražiteljima te proveo neko vrijeme u pritvoru.

U svakom slučaju Lučiću se ne može osporiti da uspijeva izaći kao pobjednik iz najdelikatnijih poslovnih i privatnih situacija. Možda u tome leži tajna kave koju je deklaratorno posve drugačiji Davor Filipović ispijao s Milanom Lučićem. Također, među dvojicom sugovornika razlika je i u godinama. Filipović je rođen 1984. a Lučić 1965. tako da je u vrijeme kada je HDZ-ov pulen rođen Lučić bio punoljetan i imao 19 godina. Skoro da bi mu mogao biti i tata. No, tko zna je li iskusni i kontroverzni Lučić na kavi u Buldogu Davoru Filipoviću postao životni tata-mata? I dao mu savjet i više kako plivati u uzburkanim hrvatskim vodama kojima caruju korupcija, nepotizam i kult kvazielite, društvo u kojem skoro svaki sudionik na tržištu može biti bijedno potplaćen ili zlorabljen za interes nekog političkog ili financijskog moćnika.