U našoj zemlji čak i kada ste turbo uspješni i kada imate razgranat biznis vrlo lako možete završiti pred ovrhom i biti ovršeni. Upravo to je snašlu atraktivnu Kristinu Burju, vlasnicu modne marke Krie Design koja je k tomu partnerica Joze Brkića i direktorica u njihove dvije zajedničke tvrtke preko koje se natječu za kupnju poslovnih prostora u središtu metropole. Slijede detalji......

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Dulje od desetljeća modna marka Krie Design i njezina osnivačica Kristina Burja simboli su uspjeha na hrvatskoj modnoj sceni. Mediji obožavaju atraktivnu Kristinu, na sva usta hvale njezine uspjehe te rado objavljuju kako su njezine haljine toliko inovativne i genijalno dizajnirane da je jednu od njih pokrala čak svjetski poznata kreatorica Stella McCartney. Kada je prošle godine Kristina Burja sa svojom 'bow' haljinom nastupila na Expo-u 2020 u Dubaiju nije bilo kraja superlativima u našim medijima o tom događaju. U Jutarnjem je osvanuo naslov kako je 'Haljina hrvatske dizajnerice hit  u Dubaiju: Oduševila je Kolindu, Messija, glumice, missicu...'.

U tekstu je opisano kako je glamurozna haljina s potpisom Krie Design, uz automobil Neveru Mate Rimca, izložena u Hrvatskom paviljonu na Expo-u 2020 te je na taj način povezala Ujedinjene Arapske Emirate i Hrvatsku kroz dizajn. 'Tako je crvena Krie haljina s mašnom, bestseller domaćeg dizajnerskog brenda, oduševila ljubiteljice mode Ujedinjenih Arapskih Emirata, a među prvima ju je za sebe odabrala poznata arapska glumica Mayssa Maghrebi koja je u njoj zablistala i na Instagramu gdje ju prati tri milijuna obožavatelja. Njezina kolegica, glumica Cynthia Samuel, bivša Miss Universe Libanona također je svojoj kolekciji haljina dodala upravo "Bow" haljinu. Expo 2020 u Dubaiju traje do 31. ožujka 2022. godine, a posjetili su ga mnogi poznati sportaši među kojima se ističe Lionel Messi, gospodarstvenici, lideri svih zemalja, a nedavno i bivša predsjednica Kolinda Grabar Kitarović koja se u Hrvatskom paviljonu fotografirala uz jedinstvene eksponate, automobil Neveru i Krie haljinu'- objavio je Jutarnji.

I da se napravi anketa među ljepšim spolom Lijepe naše zasigurno bi se teško našla modno osviještena ženska koja ne bi znala i za Burju i Krie Design. Poglavito jer odjeću s tim modnim potpisom nose i naše estradne zvijezde poput Nine Badrić što je također medijski promovirano naširoko i nadaleko. Logično bi bilo zaključiti kako modni brend takve reputacije i njegova vlasnica samim tim nemaju financijskih nevolja koji muče građane Hrvatske. No, u našoj zemlji uspjeh sam po sebi ne znači život i poslovanje lišeno financijskih dubioza pa je tako i u slučaju Kristine Burje. O tome svjedoči prijedlog ovrhe koji je na Općinski sud u Novom Zagrebu poslao samoborski Komunalac. Ta je tvrtka zadužena za odvoz smeća, odnosno stručno rečeno komunalnog otpada. Našu slavnu kreatoricu terete za dug u iznosu od 639,80 kuna. Prema njihovoj evidenciji radi se o neplaćenim računima za njezin stan u Ulici Josipa Jelačića u Samoboru. U dokumentu je priložen i izračun troškova ovrhe, sveukupno dodatnih 187,50 kuna. Burja ima sreću da ju ovršno tereti Komunalac. Da je primjerice ostala dužna telekom operateru A1 onda bi se mogla naći na meti šogorice predsjednika zagrebačke Gradske skupštine koja provodi ovrhe za tog operatera i zaračunava ih oko 1.000 kuna po ovrsi.

Inače, Burja je vrlo poduzetna osoba. Osim što je osnivačica dviju tvrtki koje nose naziv Krie design (jednostavni i klasični d.o.o.) sa sjedištima u Dežmanovoj i Gundulićevoj ulici u Zagrebu, osnivačica je i direktorica još niza poslovnih subjekata. Svakako je najzanimljivije njezino partnerstvo s Jozom Brkićem, bratom jednog od nekad najmoćnijih HDZ-ovaca Milijana Brkića. S njim je suosnivačica zagrebačkih tvrtki Imposant i Axis Art. Imposant je Brkić osnovao u ožujku 2017. a Burja je postala suvlasnica i direktorica u veljači 2021. godine. Tvrtka ima sjedište u srcu Zagreba u Gajevoj ulici dok Axis Art posluje u Gundulićevoj 9 gdje je i butik Krie Designa. Axis Art je Brkić osnovao u siječnju 2018. a Kristina je u tvrtku ušla i postala direktorica u veljači ove godine.

Imposant se natjecao i za kupnju poslovnog prostora u Gajevoj 42 ali kako nisu ponudili najviše ministar Darko Horvat taj je prostor 8. lipnja ove godine dodijelio drugoj tvrtci. Važno je naglasiti kako je Kristina Burja i direktorica u obje tvrtke koje ima u partnerstvu s povratnikom iz Australije Jozom Brkićem koji je postao poznat jer je u kratkom roku zakupio na desetine gradskih i državnih poslovnih prostora u središtu Zagreba. Burja je još i vlasnica te direktorica u tvrtci Class Holder d.o.o. koja ima sjedište u jednoj od najpoželjnijih zagrebačkih ulica - Dežmanovoj i to na kućnom broju 2 gdje posluje i The Lab, kozmetički dućan Tanje Dragović o čemu smo već pisali.