U vrijeme kada je počelo urušavanje najvećeg hrvatskog koncerna Agrokor, u listopadu 2017. i prije nego što će isti postati Fortenova u medijima se naveliko pisalo kako je mlađi sin Ivice Todorića prodao svoju luksuznu dubrovačku vilu. No, ta je vijest pobudila značajnu pažnju jer je vilu na Pločama, nedaleko od tvrđave Revelin, Ivan Todorić prodao Iris Valentić koja se ranije prezivala Žunec. No, u cijeloj toj priči najzanimljivije je bilo kako je nova vlasnica Iris Valentić ujedno i stara jer je od nje Ivica Todorić kupio istu tu vilu 2011. godine. Kasnije ju je darovnim ugovorom prenio na mlađeg sina. Stvar je bila posebno zanimljiva jer je Todorić junior bio vjenčani kum njenom suprugu Ivanu Valentiću. Tako je nekako ispalo da se vile vrte u istom krugu između tada moćne obitelji Todorić i obitelji bivšeg hrvatskog premijera. Valentićeva snaha prema Sudregu povezana je s čak 54 subjekta. Naravno, nisu sve to aktivne tvrtke, neke su i ugašene, u nekima je i suvlasnica i direktorica a u nekima je imala ili ima jednu od tih funkcija. No, što se to događa s hrvatskom elitom da su i imena njezinih pripadnika sve češće na meti raznih ovrhovoditelja i to zbog neplaćenih računa. Slijede detalji....

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Zagrebačka komunalna tvrtka Vodoopskrba i odvodnja neumoljiva je u slanju ovršnih prijedloga na adrese privatnih i poslovnih korisnika koji su im ostali dužni više mjesečnih rata. Tako su na Općinski građanski sud u Zagrebu poslali i prijedlog ovrhe nad Iris Valentić. Budući da ona, po svemu sudeći, nije osobno preuzela pismeno koje joj je upućena u zagrebačku Gradišćansku ulicu, ovršni prijedlog tvrtke iz sastava Zagrebačkog holdinga oglašen je na sudskoj ploči. Vodoopskrba i odvodnja predlaže ovrhu općenito na imovini ovršenika koja im po njihovoj evidenciji duguje 217,67 kuna. Kako su kod nas postupci ovrhe skupi ne čudi da je na taj iznos pridodano i 220 kuna dodatnih troškova. Ovrhu vodi javni bilježnik Kristian Hukelj.

Valentićevu snahu tereti se za neplaćeni račun od veljače 2021. godine. Zanimljivo je kako u stambenom kompleksu u zagrebačkoj Gradišćanskoj na petom katu zgrade u novogradnji stan sa zimskim vrtom površine 244,68 m2, s pripadajućim terasama površine 25,40 m2  i 110,73 m2 te vrtom površine 84,04 m2 i spremištem u podrumu posjeduje Irisin muž Ivan Valentić. I ona je uknjižena također na peterosobni stan na istom katu te zgrade u Gradišćanskoj ulici površine 244,68 m2, s pripadajućom terasama površine 25,40 m2 i 110,73 m2, vrtom površine 84,04 m2 i spremištem u podrumu zgrade. Iz ovog proizlazi kako je sin bivšeg premijera uredniji platiša mjesečnih računa od svoje supruge.

No, može se izvući i zaključak kako su supružnici zacijelo dva stana spojili u jedan pa bi tako raspolagali s 10-sobnim stanom i brojnim terasama i zimskim vrtovima. Inače, u travnju 2017. Irisin muž Ivan Valentić osvanuo je u medijima zbog zanimljive izjave. Tako je Večernji objavio: ''Ne slažem se sa svojim partnerom koji je pokrenuo stečaj nad Konzumom. Podržavam Agrokor i obitelj  u naporima da se situacija stabilizira i zbog navedenog postupka razmišljam o izlasku iz partnerstva u Ovumu, rekao je Ivan Valentić. Ovum je inače tvrtka za proizvodnju mlijeka, mliječnih proizvoda i jaja te je bila jedan od opskrbljivača Agrokora u vrijeme monopola Todorića u toj kompaniji.