Nikad kraja ljubavnim iznenađenjima, novim vezama među hrvatskim elitašima, ali nikad kraja ni ljubavnim trokutima, izdajama, prijevarama, cirkuliranju partnera unutar istog malog kružoka. Zbog svega navedenog možda upućene i neće iznenaditi vijest kako gazda Heruca, nekadašnji vlasnik Centar banke, Ville Dubrovnik te velebne vile na Gornjem Prekrižju ima tajnu ljubavnu izabranicu i to nakon dva braka iz kojih ima već odraslu kći te sina. No, možda će i neke insidere i kroničare hrvatskog Jet Seta iznenaditi informacija kako je Biondićeva treća ljubavna sreća započeka dok je bio u službenom braku sa svojom drugom suprugom, autorice chick-lit knjiga te nekad uspješnom modnom i marketinškom poduzetnicom Lanom Biondić. Slijede detalji....

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

U vrijeme kada je aktualni hrvatski predsjednik postao premijer javnost je saznala za aferu u kojoj je jedna od akterica bila tadašnja supruga njegovog brata, sada pokojnog Kreše Milanovića. Ime Ivane Milanović odjeknulo je u javnosti kroz aferu zv. Miglu. Naime, ona je u premijerskom mandatu svoga tadašnjeg šogora otvorila tvrtku koja je dobila privilegirani HBOR kredit. potkraj svibnja 2014. Večernji list ali i drugi mediji brujali su o najvećoj tajni Banskih dvora! 'Kredit HBOR-a članu Milanovićeve obitelji!' - pisao je tada taj dnevnik. U članku je opisano kako je kredit  plasiran preko Centar banke, koja je tada bila u suvlasništvu SDP-u bliskog poduzetnika Dragutina Biondića.

'Ne komentiram gluposti', odgovori je tada Večernjaku Dragutina Biondića na pitanje poznaje li Ivanu Milanović. Tako je javnost saznala za aferu kako je  samo dva mjeseca nakon što je Zoran Milanović postao predsjednik hrvatske Vlade, tvrtka supruge njegova brata Krešimira Milanovića – Miglu Autopraone – dobila 250.000 eura kredita (oko 1,9 milijuna kuna) od državne Hrvatske banke za obnovu i razvitak (HBOR). Kredit je dan za gradnju samoposlužne autopraonice u Sesvetama. Tvrtka Miglu Autopraone osnovana je u travnju 2011. i nakon nepunih godinu dana postojanja dobila je kredit od državne banke.

'Osnivačice tvrtke bile su Ivana Milanović i njena prijateljica Vesna Gluhak. Prema prvim slovima prezimena Milanović i Gluhak tvrtka je i nazvana. Miglu je od HBOR-a dobio novac iz programa za mikro, male i srednje poduzetnike, i to preko Centar banke, s kojom je državna banka sklopila ugovor za plasman kredita poduzetnicima. Uvjeti kredita bili su vrlo povoljni – kamata 4,4 posto, poček godinu dana i rok otplate sedam godina i devet mjeseci. Ugovor o kreditu između Miglua i Centar banke sklopljen je 28. veljače 2012. No budući da je u međuvremenu Centar banka otišla u stečaj, kredit Miglua preuzeo je HBOR i on se sad vodi kao izravan kredit te državne banke. Nedugo nakon što je Miglu dobio kredit, iz vlasništva te tvrtke izašla je Ivana Milanović' - pisao je tada Večernji.

No, tada se javio i Krešimir Milanović koji je tvrdio da nema nikakve veze s tvrtkom Miglu te da s Ivanom ne živi već tri godine. Inače u to vrijeme pokojni predsjednikov brat još uvijek je dijelio adresu s Ivanom Milanović i bio prijavljen u Gajevoj ulici u Zagrebu.  Ivana Milanović inače je kći vlasnika Medike Mladena Kovačića i njena obitelj je raspolagala kapitalom koji su neki mediji dovodili pod znak pitanja. No, u svakom slučaju, prije nego što je osnovala Autopraonice Miglu s Nicole Kuharić osnovala je 2010. tvrtku Junior čiji su sadašnji vlasnici njena sestra te šogor. Milanovićkina tadašnja partnerica Nicole poslije je bila voditeljica projekata u Borboleti Tajane Lisičar. Zanimljivo je da to nisu bile jedine tvrtka čija je bila vlasnica a koju su kasnije preuzeli drugi.

Isto se dogodilo i s Pharma Angelica koja je kao i Junior zapravo bila tvrtka Ivane i njene obitelji. Tu je tvrtku osnovala u ožujku 2004. na reprezentativnoj adresi – na zagrebačkom Tuškancu u Ulici Vladimira Nazora. Na toj su adresi prijavljeni njezin otac Mladen, majka ali i sestra Sanda te zet Marko Gajzer. U veljači 2006. osnivačke udjele ali i poziciju direktorice od Ivane tada Kovačić, preuzeo je njezin otac Mladen. Prema podacima sa Sudrega suvlasnici Pharma Angelice bili su Sanda i Marko Gajzer, dakle njezina sestra i šogor. Tvrtka je do likvidacije koja se dogodila u rujnu 2017. poslovala u Nazorovoj ulici na kućnoj adresi Kovačićevih ali i Gajzerovih. Bavila se distribucijom Dr. Brown’s proizvoda za bebe, od kojih su najpoznatije bočice koje se reklamiraju kao proizvod bez štetnih komponenti.

Sadašnji su vlasnici Sanda i Marko Gajzer a sjedište te tvrtke je u zagrebačkoj Gottliebovoj ulici. Majka Ivane Milanović također je poput njezina oca u farmaceutskoj branši. Na svom Linkedin profilu isticala je kako je suosnivačica tvrtke Lerna mada nije bila među formalnim vlasnicima. Lerna je isprva poslovala u Nazorovoj ulici gdje je sjedište i Pharma Angelica ali i na dubrovačkoj adresi, Ulica Branitelja Dubrovnika 38. Na web stranici Lerne doznajemo kako se tvrtka bavi poslovnim savjetovanjem. Na listi Lerninih klijenata nalazile su se brojne farmaceutske tvrtke ali i državne poput Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje.  Dubrovnik je destinacija u kojoj se biznisom, iznajmljivanjem apartmana bavi i sestra bivše šogorice premijera Milanovića.

Inače u telefonskom imeniku upisan je dubrovački telefonski broj na tvrtku Pharma Angelica. Budući je u Hrvatskoj registrirana samo jedna tvrtka s tim imenom, jasno je da se radi o adresi na kojoj djeluje tvrtka sestre Ivane Milanović, a kojoj je ona bila prva osnivačica. Tvrtka je smještena na adresi Zeljarica 4 što je u samoj dubrovačkoj povijesnoj jezgri. Na kućnom broju odmah do te adrese, dakle Zeljarici 3, nalaze se Secret apartmani rangirani s 4 zvjezdice a reklamiraju se kao odmah do palače Sponza, stare luke…. Sudeći prema ovim poslovno-nekretninskim aktivnostima obitelji koja je s premijerovim bratom bila povezana ženidbom ne čudi da je proteklih godina neuspjele građevinske projekte ali s privilegiranim kreditima u srcu Dubrovnika imao i premijerov brat Krešimir.

On je gradio apartmane preko tvrtki Magnitudo i Modestus na najatraktivnijim lokacijama kako bi svoj posao i život vjerojatno čim bolje integrirao s obitelji svoje tadašnje supruge Ivane. No, dok se Krešimira Milanovića u medijima opisuje kao neuspješnog poduzetnika i bonvivana koji svašta započinje a malo toga realizira obitelj s kojom je bio povezan ženidbom očito je imala više uspjeha u biznisu i nekretninama. Naime, osim stanova na najatraktivnijim lokacijama u Zagrebu (dakle na Tuškancu, Gajevoj te obiteljske kuće u Vrapču) imaju i nekretnine u Dubrovniku pa tako jedan apartman glasi i na Ivanu. O bivšoj šogorici hrvatskog predsjednika pisali smo prošlo ljeto u kontekstu uhićenja bivšeg partnera pokojnog predsjednikovog brata.

Radilo se o Igoru Maksimilijanoviću koji je bio krizmani kum nećaki hrvatskog predsjednika a što je Ivana Milanović s ponosom objavila na svom Instagram računu. U međuvremenu tom je računu dala status privatnog. U tom krugu kretala se i Sanja Duggan koju su mediji titulirali najbogatijom a ujedno i najmlađom hrvatskom udovicom. Ona je bila poznata i po vezi s Igorom Maksimiljanovićem ali i brakovima s Franom Barbierijem te Krešom Čorkom i to nakon kratkotrajnog braka s američkim poduzetnikom koji je mlad umro i od koga je uzela prezime Duggan. O Sanji smo nedavno pisali kao o jet seterici koja pliva u milijunima ali godinama duguje za račune za mobitel. Naš upućeni izvor tvrdi kako je bivšoj šogorici hrvatskog predsjednika Sanja Duggan stilom života i vezama oduvijek i bila uzor.

Nije bilo lako ni Igoru Maksimiljanoviću dok je bio u vezi sa Sanjom Duggan pratiti njen visoki životni standard. Bilo je to u vrijeme dok je bio partner s pokojnim Krešom Milanovićem a iza njiihovih zajedničkih nekretninskih pothvata u Dubrovniku ostali su samo krediti  ali i sjećanje na hipoteku koja je bila stavljena na Maksimiljanovićev stan ali i stan roditelja hrvatskog predsjednika o čemu smo pisali. Što se pak tiče Dragutina Biondića, isti izvor tvrdi, kako još uvijek ne želi objaviti svoju vezu s Ivanom Milanović zbog kćeri i sina. No, prema istim tvrdnjama uskoro će se i to dogoditi. Tako je pred Dragutinom Biondićem ne samo poslovni izazov da realizira projekt hotela s 5 zvjezdica u Balama u Istri koji vodi preko tvrtke Vila Valle već i da otvori novu privatnu stranicu koja će dobiti legalnije ruho od dosadašnjeg.