Severina Vučković više je puta u medijima izjavljivala kako je dobila ime po svom ocu Severu. Njezin je pokojni otac kratko živio a bio je vozač kamiona u Elektrodalmaciji. S obzirom da je Dalmatinac iz Dugopolja a ne Srbin iz istočne Hercegovine kako se moglo pročitati u srpskim medijima, bilo bi logično da se zove Sjever. Pronašli smo osmrtnicu u kojoj piše da se zvao Sjever. Tako da je izglednije da je Severina dobila ima po susjedu Severinu koji je živio preko puta kuće njenih roditelja i kojeg je jednom sama spomenula na televiziji. No, priča koja slijedi ilustrira kako pjevačici istina baš i nije jača strana. Naravno, pritom ne mislimo osporiti njene netom dane izjave putem odvjetnice Jasminke Biloš kako je zapravo ona žrtva fizičkog zlostavljanja svoje sestre Marijane. Bilo kako bilo, obiteljski raskol kod Severininih otima se očito granicama pristojnog obiteljskog ponašanja a vrijeme će pokazati je li njena sestra instrumentalizirana od strane Severininog bivšeg Milana Popovića ili ne. Slijede dokazi kako je Severina već lagala u televizijskoj emisiji kada je govorila o najužoj očevoj obitelji....

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

'Moje ime negdje znači strogost i pravda. Takva sam zaista. Tata mi je htio dati ime Nataša, ali mama je obožavala mog oca, a on se zvao Sever. Djed je davao imena djeci po stranama svijeta. Vjerovali ili ne. Imao je četiri sina - Sever, Jug, Istok, Zapad, a kći je bila Danica. Međutim moja baka to nije željela. Tako je onda moj otac dobio drugo krsno ime. Ipak je iz nepoznatog razloga zadržao ime Sever, a ja sam tako dobila ime Severina. Postojao je i susjed preko puta kuće koji se zvao Severin... Tako da... Ali ipak mislim da je zbog oca', ispričala je pjevačica svojedobno u srpskoj emisiji 'AmiG show'. Ta se njena izjava naveliko citirala u hrvatskim medijima kada je Severina objavila na Instagramu sliku svoga pokojnog oca uz koju je napisala da je to Sever i javnost je imala prigodu vidjeti kako mu pjevačica fizički sliči.

Provjerili smo je li istina to što je Severina govorila o imenu svoga oca i njegove braće. Otkrili smo kako je istinu govorila samo za jednog strica koji se zvao Jug Ante Vučković. No, druga dva Severinina strica nisu se zvali ni Istok ni Zapad već Neven i Nenad. O tome nepobitno svjedoči osmrtnica koja je objavljena u Slobodnoj Dalmaciji kada je umro Severinin stric Jug Vučković zv. Tonči. Iza njega ostala je ožalošćena obitelj, supruga, djeca, brat, sestra, obitelj pokojne braće. 'U dubokoj boli javljamo rodbini, prijateljima i znancima da je dana 5. travnja 2014. prestalo kucati plemenito srce našeg dragog' - započinje osmrtnica za Juga Vučkovića zv. Tonći. Pokojnik je bio rođen 1937. godine. Pokopan je na Lovrincu. Među ožalošćenima osim supruge, dviju kćeri, zeta, unuka, navedeni su brat Neven s obitelji te obitelji 'pokojne braće Sjevera i Nenada' te sestra Danica. Osmrtnica ne bi privukla našu pozornost da se ne radi o Severininom stricu koji se službeno zvao Jug Ante Vučković. To je ujedno bio jedini Severinin stric koji je ime dobio kao i njen otac po strani svijeta. Iz osmrtnice je vidljivo kako su mu se braća zvala Sjever, Nenad i Neven.

Važno je naglasiti da se Severinin djed koji je bio iz Dugopolja zvao Petar. To smo pronašli u jednom sudskom oglasu iz 2005. godine u kojem su, među ostalim tužene i Severina i njene sestre Marija Popović i Zdenka Žunić te Jug Ante Vučković pok. Petra ali i brojni drugi tuženici. Radilo se o objavi sudskog oglasa vezanog uz uknjižbu zemljišne čestice u Dugopolju. Da se Severinini stričevi nisu zvali po stranama svijeta kao što je izjavila u televizijskom showu u Srbiji vidljivo je iz još jedne osmrtnice za strica Nenada koji je preminuo 4 godine prije svog brata Juga. Uz ime pokojnika pisalo je kako je rođen 1940. te da je sin pokojnog Petra. Taj Severinin stric pokopan je 6. prosinca 2010. na splitskom groblju Lovrinac. Među ožalošćenima navedena je njegova supruga, dva sina, nevjesta, unuke, setra Danica s obitelji, te braća Jug i Neven s obiteljima kao i 'obitelj pokojnog brata Severa te ostala tugujuća rodbina'.  

Uobičajeno, pisala je i rečenica 'Počivao u miru Božjem'. I iz ove osmrtnice vidljivo je kako je Severina istinito govorila za svoju tetu da se zove Danica. Iz sudskog oglasa je vidljivo kako su  uz Severinu, njene dvije sestre, među tuženicima našla i Danica Jovanović rođ. Vučković što je teta popularne pjevačice ali i brojni drugi Vučkovići te osobe drugih prezimena. S obzirom na sve navedeno postavlja se pitanje zašto je pjevačica lagala kada je govorila da je njen djed očevima dao ime po stranama svijeta a kćer Danicu nazvao po zvijezdi koja se prva ukaže na nebu. Možda je to njoj dobro zvučalo za televizijski nastup. Zanimljivo je kako ju stričevi Nenad i Neven nisu nikad demantirali da se ne zovu Istok i Zapad. U svakom slučaju i ova priča dokazuje onu narodnu kako su u laži kratke noge.