Kraj kolovoza 2021. donio je kišu i znatni pad temperature u metropolu. Zasigurno nije lako ni bratu naše teniske izbornice jer se s toplog juga i s jahte vratio u neizvjesnu zagrebačku svakodnevicu u kojoj mu redovito pristižu plave kuverte a ako ih propusti primiti sadržaj istih oglasi se na sudskoj ploči pa tako na vidjelo isplivaju ovrhe koje stižu od vjerovnika njegovog Tenis kluba Majoli, u rasponu od telekom tvrtke do isporučitelja plina.

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Na svom Instagram profilu Iva Majoli se 20. kolovoza pohvalila zajedničkom slikom s bratom i to iz Nacionalnog parka Krka. Svi koji su imali prigodu vidjeti tu idiličnu ljetnu sliku na kojoj Iva i Dado nazdravljaju rose vinom lako bi mogli pomisliti kako su kola konačno krenula uzbrdo i ne idu dalje nizbrdo Majolijima. No, nažalost sudbina svih neplaćenih računa je takva da kad tad pristignu na naplatu. Naravno, stignu sa zateznim kamatama, uvećani za usluge odvjetnika, bilježnika, taksi i biljega. Tako je samo 4 dana nakon objave te famozne slike s jahte, ime Tenis kluba Majoli objavljeno na sudskoj oglasnoj ploči.

Radilo se o objavi ovrhe Gradske plinare Zagreb Opskrba a u dokumentu je istaknuto ime direktora Drage Majolija, što je puno Dadino ime. Ivin brat, koji joj je u mladosti bio i trener, bezbroj puta već je bio pozivan preko sudske oglasne ploče. O nekim takvim neslavnim situacijama pisali smo u članku u kojem smo tematizirali kako Iva Majoli  i Danko Končar traže pljenidbu s računa Drage Majolija. Potom smo objavili članak kako je naša teniska izbornica postala direktorica na Floridi dok njezinom bratu prijeti stečaj i ovrha HT-a. Naime, 6. kolovoza ove godine Hrvatski telekom sudu je poslao ovršni prijedlog nad Dadom Majolijem.

Ovaj put ovrhu nad Tenis klubom Majoli u ime Gradske plinare Zagreb - Opskrba vodi javna bilježnica Radojka Galić iz Zagreba. Iz dokumenta doznajemo kako se ta tvrtka čiji je direktor Drago Majoli tereti za dugovanje u iznosu 766,94 kuna. Ovrha se predlaže na novčanim sredstvima dužnika te općenito na imovini ovršenika. U slučaju da Drago Majoli nema novaca na računu ili ne plati u roku osam dana, trebat će platiti dodatne nastale i predvidive troškove u iznosu 206,25 kuna. Prezime Majoli u nešto više od desetljeća postalo je od sinonima za sportske i teniske dosege sinonim za dugovanje, stečajeve, ovrhe, prijetnje bankrota.... 

Teško da će se ta plinska gradska tvrtka moći naplatiti od tvrtke Tenis kluba Majoli kada je Fina poslala prijedlog za stečaj Trgovačkom sudu zbog dugovanja i blokade te tvrtke Dade Majolija. Damoklov mač ovrha i dugova ne visi nad glavom samo članovima obitelji Majoli već i bivšim pripadnicima te obitelji. O tome svjedoči članak koji smo objavili o tome kako je i bivši muž Ive Majoli Stipe Marić uspio izbjeći pljenidbu osobnog automobila. Nedavno je ovrha na Općinskom sudu u Crikvenici sustigla i Stanka Majolija koji nije uspio na vrijeme kapitalizirati činjenicu da je zgrada u kojoj je poslovao njihov kafić Orient Express imao slavnu vlasnicu, nadvojvotkinju Habsburg o čemu smo pisali. 

Krajem kolovoza Dado Majoli vratio se u Zagreb a govor njegovog tijela dok ispija kavu i puši cigaretu svjedoči da mu nije lako izaći na kraj s vjerovnicima koji ga pritišću

Ovrha se traži na novčanim sredststvima Tenis kluba Majoli ali i općenito na imovini ovršenika