Dosad smo dokumentirano pisali o imovinskom progresu suca Darka Krušlina koji je 2003. vozio na leasing i živio u socijalističkoj višekatnici, sada ima kuću i 2 puta skuplji auto. Pisali smo i o kćeri uhićenog suca Ante Kvesića, Sonji Kvesić, sada Pašalić, koja je u nekoliko godina putovala u sve egzotične i skupe destinacije u Aziji, Africi i Europi i slike s putovanja plasirala na svoj Instagram profil. Nakon objave našeg članka suspendirala je javni profil i prešla na privatni račun.

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Znakovito je kako nitko od predsjednika a niti članova DSV-a nije ništa odgovorio na naš upit uz koji smo priložili linkove na objavljene članke o sucima koji su netom uhićeni. Da bi javnost stekla uvid što su nadležni u DSV-u ignorirali, slijedi upit:  

- Portal Imperijal.net provjerava imovinske kartice sudaca koje je Zdravko Mamić prozvao na press konferenciji te optužio za mito i primanje vrijednih darova. S tim u svezi zanima nas kakvu proceduru Državno sudbeno vijeće poduzima nakon tih optužbi i kakve ovlasti ima u odnosu na suce  ukoliko se utvrdi da su zatajili imovinske podatke.

- Konkretno, zanima nas je li sudac Darko Krušlin bio dužan prijaviti u imovinskoj kartici otplatu kredita koji je naveo kao izvor za kupnju stana o čemu smo pisali u članku na portalu Imperijal.net - dokaz?

- Ima li DSV i kakve ovlasti zatražiti od suca Ante Kvesića dopunu imovinske kartice budući je u istoj sudac zatajio stotine kvadrata podrumskih i tavanskih prostora u Osijeku o čemu smo pisali - dokaz?

- Kako u DSV-u gledate na činjenicu da je kći suca Ante Kvesića, inače vlasnica obrta na njegovoj kućnoj adresi, u nekoliko godina proputovala sve egzotične i skupe svjetske destinacije o čemu smo objavili članak - dokaz  temeljen na njezinim fotografijama s Instagram profila koji je nakon objave članka zatvorila za preglede dodijelivši mu status privatnog računa - dokaz?

Inače, prema službenoj web stranici DSV čine: saborski zastupnici : Arsen Bauk, Dražen Bošnjaković i Neven Cambi, sudac Županijskog suda u Splitu Antun Dominko, sudac Županijskog suda u Bjelovaru prof.dr. sc. Igor Gliha, profesor Pravnog fakulteta u Zagrebu Goran Goluža, sutkinja Općinskog građanskog suda u Zagrebu Gordana Jalšovečki, sutkinja Vrhovnog suda Republike Hrvatske, zamjenica predsjednika DSV-a Mirta Matić, sutkinja Visokog trgovačkog suda Republike Hrvatske Darko Milković, sudac Vrhovnog suda Republike Hrvatske, predsjednik DSV-a Lidija Vidjak, sutkinja Županijskog suda u Zagrebu prof. dr. sc. Mario Vinković, profesor Pravnog fakulteta u Osijeku.