Ovih vrelih srpanjskih vrućina, ali i olujnih strahota društvenim mrežama se širila mutna fotografija HDZ-ova veterana i najmoćnijeg savjetnika premijera Plenkovića,Vladimira Šeksa i Pave  Vujnovca, šefa PPD-a kako sjede za stolom u poznatom restoranu Macola na pola puta od mora do Zagreba ili obratno. Ubrzo se ispostavilo da je ta fotografija nastala u srpnju 2017. godine a mediji su se pitali  o čemu su dvojica, moćnih ljudi u Hrvatskoj razgovarali. Tada su iz Vujnovčeve tvrtke tvrdili da je susret bio slučajan, a Šeks tada nije htio ništa odgovoriti medijima. No, ponovno oživljavanje te fotografije ovih dana nastale 2017. godine, i to u jeku plinske afere, zasigurno, nije slučajno. Tko zna kakva se poruka tom fotografijom iz Macole htjela poslati i na čije adrese, i zbog čega je Šeks, tek šest godina poslije otkrio o čemu je on razgovarao s moćnim Pavom Vujnovcem. 'Želio sam ga zamoliti da uskrati financijsku pomoć ekstremnim medijima, odnosno jednoj bljuvotini od medija. To je bio razgovor i razlog zbog kojeg sam tražio da se vidimo", kazao je Šeks Jutarnjem. Mnogi se pitaju zbog čega Šeks to nije rekao medijima prije šest godina kada se prvi put pojavila ta fotografija iz restorana Macola. Po nekima, tu mutnu fotografiju je na društvene mreže plasirao upravo Šeks, kako bi podsjetio Vujnovca  da mu prije šest godina nije izašao u susret jer nije uslišao njegovu molbu da  prestane  financirati 'opskurni medij' koji ga stalno napada, pa da sukladno tome ni on ne očekuje Šekijevu pomoć, bude li mu potrebna, krene li po zlu izvanredna sjednica Sabora koju je sazvao predsjednik Zoran Milanović, a na kojoj će biti bujica riječi i o plinskoj aferi koja proteklih dana i tjedana potresa Hrvatsku. 

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Pojavljivanje na društvenim mrežama fotografije HDZ-ova veterana i najmoćnijeg savjetnika premijera Plenkovića,Vladimira Šeksa i Pave Vujnovca, šefa PPD-a kako sjede za stolom u poznatom restoranu Macola, razbuktalo je maštu brojnih medija. Ubrzo se ispostavilo da je ta fotografija nastala u srpnju 2017. godine a na novinarski upit o čemu su razgovarali iz Vujnovčeve tvrtke tvrdili su da je susret bio slučajan, a Šeks tada nije htio ništa odgovoriti medijima. Tek šest godina poslije, kada su se te fotografije opet pojavile u medijima, Šeks okreće ploču i za Jutarnji list tvrdi da je susret bio dogovoren. "Našli smo se kod Macole. Vraćao sam se iz Petrčana u Zagreb, a Vujnovac je išao u pravcu juga pa smo se dogovorili naći u Macoli. Povod je bilo financiranje, odnosno uskrata financiranja, ali nema nikakve veze s HDZ-om ili plinom. Želio sam ga zamoliti da uskrati financijsku pomoć ekstremnim medijima, odnosno jednoj bljuvotini od medija. To je bio razgovor i razlog zbog kojeg sam tražio da se vidimo", kazao je Šeks Jutarnjem koji ga je pitao o kojem je mediju riječ na što im je on rekao:

"Nisam imao pojma da se Vujnovac bavi plinskim ili naftnim biznisom. Ovo se sada širi naokolo jer se, kao i inače, u svim aferama nastoji i mene pronaći. To je opće mjesto jednog dijela medija ili politike gdje se sve negativno što se događa u Hrvatskoj, bilo u prošlosti ili sadašnjosti, nastoji povezati sa mnom i uzeti moje ime kao nekog koga će se još umočiti", dodao je Šeks i na kraju rekao da mu Vujnovac, unatoč zamolbi, nije izašao u susret i nije prestao financirati opskurni medij koji je i o njemu vrlo negativno pisao. Možda je u međuvremenu Šeks, pogotovo nakon plinske afere koja potresa Banske dvore, a o čemu će biti riječi i na izvanrednoj sjednici Hrvatskog sabora koju je, na inzistiranje oporbe, a poglavito Selak Raspudić i Sandre Benčić, sazvao predsjednik RH i 'oporbeni lider u sjeni', Zoran Milanović, napokon saznao da se Pavo Vujnovac bavi plinskim biznisom. No, ponovno oživljavanje te fotografije ovih dana nastale 2017. godine, i to u jeku plinske afere, zasigurno, nije slučajno.

Tko zna kakva se poruka tom fotografijom iz Macole htjela poslati i na čije adrese, i zbog čega je Šeks, tek šest godina poslije otkrio o čemu je on razgovarao s moćnim Pavom Vujnovcem. Možda da umanji svoju moć, kako ga mediji ne bi opsjedali, jer ga mnogi, i to s razlogom smatraju najmoćnijim Plenkovićevim čovjekom iz sjene, ali i najmoćnijim čovjekom u državi, ili pak da ostavi dojam svoje sveprisutnosti i neograničene moći koju ovaj HDZ-ov barakaš neprestano emanira od 1990. do danas. U tom kontekstu nije na odmet podsjetiti se jedne afere  iz 2009. godine. Riječ je dakako o aferi Spice. Odvjetništvo je teretilo tadašnjeg potpredsjednika Vlade Damira Polančeca i Upravu Podravke da su novcem Podravke željeli kupiti dionice i postati većinski vlasnici. Vrhovni sud ih je krajem 2020. godine proglasio nevinim. No u jednom drugom predmetu sud je osudio Damira Polančeca bivšeg potpredsjednika vlade i ministar gospodarstva  na zagrebačkom Županijskom sudu na godinu i tri mjeseca zatvora jer je vukovarskom odvjetniku Petru Miletiću isplatio pola milijuna kuna za nepotrebnu stručnu studiju. 

Tadašnja  Polančecova izjava kako mu je Vladimir Šeks obećao smanjenje kazne pod uvjetom da optuži Ivu Sanadera, izazvala je burne reakcije u javnosti. Pogotovo onaj dio oko Šeksova malog prsta. Naime, Damir Polančec je u više  navrata naglasio kako je Vladimir Šeks, najavljujući njegovu bezuvjetnu sudsku presudu, "počeo spuštati i podizati mali prst ruke". Zašto, pobogu - pitali su se mnogi. Možda da naglasi svoju prijetnju, ili da, kako su pisali tada pojedini mediji, (naravno ne oni koje po Šeksovu mišljenju financira Pavo Vujnovac), Polančec  metaforički upozori javnost kako Šeks vrti Hrvatsku oko malog prsta? Bilo kako bilo, Šeks je do sada nebrojeno puta dokazao moć svog malog prsta, pa se u kontekstu ponovnog pojavljivanja  fotografije njega i Vujnovca u restorana Macola, nakon šest godina kada je ta fotografija prvi put ugledala svjetlo dana na društvenim mrežama, točnije 14. srpnja 2017. godine, počele provlačiti razne priče.

Po nekima, tu mutnu fotografiju je na društvene mreže plasirao upravo Šeks, kako bi podsjetio Vujnovca  da mu prije šest godina nije izašao u susret jer nije uslišao njegovu molbu da  prestane  financirati 'opskurni medij' koji ga stalno napada, pa da sukladno tome ni on ne očekuje Šekijevu pomoć, bude li mu potrebna, krene li po zlu izvanredna sjednica Sabora koju je sazvao predsjednik Zoran Milanović, a na kojoj će biti puno riječi i o najnovijoj plinskoj aferi. A nakon što se dogodila ta plinska afera o kojoj svi bruje, nije isključeno da je i Šeks htio dati svoj obol cijeloj priči. No, evidentno nije uspio jer mu se sve vratilo kao bumerang, i samo je sebe izložio ražnju u jeku spomenute afere.