U jednoj od reprezentativnih vila na zagrebačkoj Šalati dom je kraljice zagrebačkog Adventa Martine Bienenfeld (54). Nakon smrti njenog supruga Jakova Martina i sinovi Mark i Fran uknjiženi su kao suvlasnici na dva stana, jedan peterosobni površine 229,64 m2 te drugi jednosobni neto površine 40,94 m2. Martina je k tomu suvlasnica i zajedničkih dijelova poput vrta zajedno s tvrtkom Proficio čiji je gazda Amerikanac sa zagrebačkom adresom Gavin Michael Susman. Jedan od poznatijih susjeda udovice Bienenfeld je Bojan Milković kojem se svojedobno sudilo zbog malverzacija u Ini. On je naime bio direktor Inine tvrtke za bušenje i održavanje bušotina – Crosco, a zatim i glavni izvršni direktor u Ini. U svibnju ove godine objavljeno je kako je osuđen na zatvorsku kaznu i da mora vratiti 534.000 eura. Na izricanje presude Milković, koji je sada viši savjetnik Uprave mađarskog MOL-a te živi na relaciji Budimpešta - London nije ni došao. No, ta je presuda nepravomoćna. Živjeti na takvoj adresi u golemim stanovima zacijelo nije jeftino. Osim osnovnih režija tu su i stambene pričuve koje su suvlasnici povjerili zagrebačkoj tvrtci Maksimus. Upravo je ta tvrtka pokrenula ovršni postupak protiv kraljice ZG Adventa i poslala ju na zagrebački sud. Slijede detalji.....

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

U spisu koji je završio na Općinskom građanskom sudu u Zagrebu u ulozi ovrhovoditelja pojavljuje se tvrtka Maksimus koju zastupaju odvjetnik Ivan Stakorić te Joško Lončarić kao direktor. Ovršni postupak protiv Martine Bienenfeld pokrenuli su zbog višemjesečnog neplaćanja stambene pričuve za stanove na Šalati. Prema evidenciji te tvrtke kraljica ZG Adventa im duguje 2.058,36 kn / 273,19 eura uvećano za zakonske zatezne kamate koje teku od 13. prosinca 2022. pa do isplate. Traže da im dospjeli dug plate u roku od osam dana od dana dostave rješenja o ovrsi, zajedno s odmjerenim troškovima postupka u iznosu od 656,25 kn / 87,10 eura, također uvećanim za zakonske zatezne kamate koje teku od dana donošenja. Predložili su i ovrhu 'općenito na imovini sukladno odredbama Ovršnog zakona'. Rješenje o ovrsi donio je javni bilježnik Stjepan Šaškor. U spis je priložen i 'izvod otvorenih stavki iz poslovnih knjiga' iz kojih se vidi da Bienenfeld duguje za račune za pričuvu još od 2018., da ima nekoliko neplaćenih računa iz 2019. te nekoliko iz 2021. godine.

Ako tako šlampavo vodi i poslovanje Turističke zajednice Grada Zagreba na čijem je čelu a u sklopu kojeg se organizira i Advent onda će zacijelo u njenom poslovanju isto nastati štete i novi dugovi. Podsjetimo, Martina Bienenfled izabrana je za šeficu TZGZ-a u mandatu pokojnog gradonačelnika a bila je u svibnju 2019. i neuspješni kandidat za EU Parlament ispred njegove stranke Bandić 365 - Stranka rada i solidarnosti. Prije nego što je postala šefica TZGZ-a radila je kao voditeljica Odjela za turizam u zagrebačkom Gradskom uredu za gospodarstvo, a prije udaje za bogatog Jakova Bienefelda bila je stjuardesa. Mediji su pokušali u proljeće 2021. saznati kolika joj je plaća. Ona je izbjegavala odgovor na to pitanje iako ju plaćaju porezni obveznici. No, nakon presude Upravnog suda koji je dao za pravo mediju koji je tražio taj podatak saznalo se kako joj je tada plaća iznosila 19.501,80 kuna a sada zacijelo puno više.

Postavlja se pitanje ako ona ne može s tolikom plaćom plaćati godinama režije, što tek mogu građani koji ne zarađuju ni upola koliko ona? Podsjetimo da smo o Martini Bienenfeld ranije objavili članak pod naslovom: 'KAKVA BLAMAŽA Martina Bienenfeld, šefica ZG Turističke zajednice, ostala bez privatne firme zbog pola milijuna kuna duga i u stečaju zatajene nekretnine u Šibeniku'. U podnaslovu smo naveli: 'Bandićeva izabranica koju je prigrlila Tomaševićeva vlast kao jedini adut ima Advent, pliva u stotinama milijuna kuna budžeta, taji plaću kao zmija noge i zanijemi pred novinarima'. U prosincu 2022. objavili smo članak pod naslovom: 'MOĆNA ŽENA MOĆNIH GOSPODARA Martina Bienenfeld šuti koliko je love podijelila preko ZG Turističke zajednice, je li uhljebljenica Slobodana Ljubičića Kikaša, te kako se izvukla iz afere Bundekfest'.

No, to nisu jedine nevolje nasljednika pokojnog Jaše Bienenfelda. U srpnju 2021. objavili smo članak pod naslovom: 'NEVOLJE ČLANA TZV. ZLATNE ZG MLADEŽI Sinu Jaše Bienenfelda umjesto istražnog zatvora zabrana približavanja zlostavljanom konobaru'. U podnaslovu smo naveli: 'Dok mediji raspravljaju je li udovica Jaše Bienenfelda, predsjednica Turističke zajednice Grada Zagreba Martina Bienenfeld trebala biti metom Uskoka o njenom posinku Davoru Bienenfeldu odlučivalo se na ZG kaznenom sudu'. I taj članak ilustrira kako je u tzv. hrvatskom VIP društvu prisutna tendencija da se oni koje javnost percipira kao uglednike olako otisnu s druge strane zakona. No, teško se oteti dojmu kako živimo u društvu u kojem je najvažnije uspeti se na društvenoj ljestvici jer taj položaj vrlo često generira afirmaciju i u medijima pa možete uživati sjajnu reputaciju neovisno o radnjama koje poduzimate u  privatnom životu ili na poslovnom planu.