Kada je nakon opake bolesti 9. srpnja 2013. preminuo u 70.-oj godini poznati putopisac i osebujni novinar, predsjednik samoproglašene Republike Peščenice, Velika dvorana krematorija na Mirogoju bila je premala za sve koji su mu željeli zadnji put reći zbogom. Savez Roma Hrvatske prije dvije godine pokrenuo je inicijativu da se Ulica Stara Peščenica I u kojoj je živio, preimenuje u Ulicu Željka Malnara. Iako je veliki Malnarov fan bio i pokojni zagrebački gradonačelnik Milan Bandić ulica nije dobila njegovo ime. No, u toj je ulici starinska prizemnica od 130 m2 s dvorištem koju je u siječnju 2012. Malnar darovao supruzi Emiri. Ona danas zarađuje zahvaljujući vili s bazenom na otoku Krku. Slijede detalji.....

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Na zapadnoj strani grada Krka smjestila su se apartmanska naselja Pinezići i Skrbčići. Razdvaja ih samo kilometar. U Skrbčićima se već godinama iznajmljuje Vila Malnar. Vlasništvo je udovice Željka Malnara. Vlasnički list nam otkriva kako je vila izgrađena bez kune kredita. Iz istog dokumenta proizlazi kako je 24. ožujka 2006. godine zabilježeno kako je upis objekta izvršen bez priložene uporabne dozvole. Sljedeći upis dogodio se 1. kolovoza 2019. godine kada je zabilježena promjena izgrađenosti  objekta. Tada je upisano kako se nekretnina koje se sastoji od gospodarske zgrade i pašnjak površine 796 m2 mijenja u objekat kuća Skrbčići sa 100 m2 i dvorište sa 703 m2 ukupne površine od 803 m2. Uložena je i obavijest katastra - pravomoćno i izvršno rješenje o izvedenom stanju od 21. prosinca 2012.g. izdanog od Upravnog odjela za prostorno uređenje, graditeljstvo i zaštitu okoliša, Ispostava Krk.

Navedeni podaci znače da je pokojni Željko Malnar uspio prije svoje smrti dovesti nekretninu na Krku do faze u kojoj se moglo legalno upisati nekretninu u zemljišne knjige. Do kuće vodi asfaltirana cesta koja je plaćena novcima Grada Krka. Vidljivo je to iz dokumenta koji je 2. veljače 2016. potpisao gradonačelnik Grada Krka Darijo Vasilić. Iz cjenika je vidljivo kako je izgradnja ceste do kuće Emire Malnar u Skrbčićima tamošnji proračun koštala malo više od 70 tisuća kuna. No, Malnarova udovica je sa susjedom do čije je kuće također građena cesta morala platilti komunalni doprinos Gradu Krku. Tako je stvorena pretpostavka da objekt postane turistički te da ga kategorizira kao hotel s tri zvjezdice. Vila Malnar dostupna je preko brojnih booking agencija na webu. Nudi se na svim mogućim jezicima pa čak i za potencijalne goste iz Kine i Azije.

U oglasima je istaknuto kako gosti moraju položiti kauciju u iznosu 300 eura koja im se vraća ukoliko u kući nema nikakvih oštećenja. Piše kako ima 3 spavaće sobe sa 6 ležajeva te da je površina terase 115 m2. Vila ima i bazen a okružena je šumom. Vila Emire Malnar  nudi sobe s pogledom na šumu u blizini katedrale Svete Djevice Marije. 'Centar za ronjenje Octopussy udaljen je samo 20 minuta vožnje. Restoran Frankopan udaljen je 10 minuta hoda. Objekt nudi sobe sa satelitskom televizijom, bežičnim internetom i hi-fi. Također ima vrt i mikrovalnu pećnicu.... Također ima terasu s pogledom na plažu. Gostima su na raspolaganju jedrenje na dasci i jahanje. Nakon dana provedenog u istraživanju Pinezića i njegovih atrakcija, možete se osvježiti u bazenu' - piše u oglasu.

U vlasničkom listu upisana je zagrebačka adresa udovice Malnar. To je prizemnica od 130 m2 s uređenim potkrovljem i velikim vrtom u kojem su Emira i Željko, dok je bio živ, držali 6 pasa. Vlasnički list te kuće na Peščenici navodi na zaključak kako je ona bila suvlasništvo brojnih članova obitelji Malnar ali je darovnim ugovorom u veljači 2007. prešla u vlasništvo pokojnog Željka Malnara. Pokojni predsjednik samoproglašene Republike Peščenice upisan je kao vlasnik temeljem ugovora o dosmrtnom uzdržavanju Eme Malnar koja je preminula u travnju 2008 godine. Kuća u Staroj Peščenici I vlasništvo Emire Malnar postala je darovnim ugovorom od 30. siječnja 2012. godine. Zanimljivo je kako je odmah 1. veljače 2012. godine upisana na ime Emire Malnar. Inače, kada je Malnar umro iz posljednjeg pozdrava objavljenog u novinama bilo je vidljivo kako je iza njega ostala udovica Emira, sestra Vesna te nećakinja Željka.

Udovica Željka Malnara kći je poznatog zagrebačkog radiestezista Osmana Hasanpašića koji je preminuo 2016. godine. On je bio rođen 1942. godine tako da je bio samo dvije godine stariji od svoga zeta Željka Malnara. Hasanpašić je bio utemeljitelj i vlasnik zajedno sa suprugom Ivankom, sinom Azizom i kćeri Emirom tvrtke Nova Arka koja je ujedno vlasnica istoimenog dućana u Tkalčićevoj ulici u Zagrebu gdje se prodaju kristali, viskovi, energetska pomogala i prigodna literatura. Nakon smrti roditelja jedini vlasnik postao je Aziz Hasanpašić a Emira je istupila iz vlasništva Nove Arke. Iako je za života bio puno poznatiji kao putopisac i tvorac i voditelj Noćne more Željko Malnar je bio i vlasnik tvrtke Soboli od 2003. godine.

Ta je tvrtka bila poznata jer su kasnije u njoj direktori bili Tomislav Karamarko, bivši pripadnik osiguranja Franje Tuđmana Dragan Škrtić te Ivan Baketa koji je bio Karamarkov savjetnik  u vrijeme kada je on bio potpredsjednik hrvatske Vlade 2016. godine. Tvrtka je kasnije promijenila ime u Centar za informatiku i poslovno savjetovanje a u svibnju 2014. izbrisana je iz sudskog registra. Na kućnoj adresi u Staroj Peščenici Malnar je imao registriranu djelatnost samostalnog novinara. Vilu na Krku udovica Željka Malnara iznajmljuje kao fizička osoba. Na Facebooku Emira Malnar održava uspomenu na svoga pokojnog supruga i objavljuje slike iz mladosti kada su putovali na konjima u Aziju ali i Malnarove slike one kako ih pamti većina štovatelja Noćne more i pokojnog samoproglašenog predsjednika Republike Peščenice.