Nekima u životu ide kao u hitu Danijele Martinović 'Ide mi u životu ide mi'. No neki poznati među nama heroji su opstanka na rubu. Suočeni su s brojnim dugovima, ovrhama, ponekada se čini kako će teško izaći na kraj sa svime ali na kraju se nekako uvijek izvuku. Jedan od takvih je zacijelo brat i dugogodišnji trener naše ženske teniske izbornice Drago Majoli. U životu je dosezao vrhunce ali i 'nizunce', bio na uzlaznoj ali i silaznoj putanji i to nebrojeno puno puta. Unatoč svemu što je poduzimao nije uspijevao doći u sigurnu luku u kojoj se neće ciklično događati padovi praćeni financijskim nevoljama. No, na sreću u Dragi Majoliju očito i dalje kuca veliko i odvažno srce nekadašnjeg uspješnog teniskog trenera pa ne posustaje. To je očito faktor koji mu pomaže da izađe na kraj sa silnim neplaćenim računima zbog kojih mu periodično stižu ovrhe ali i tužbe. Slijede detalji...

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Sutkinja Općinskog građanskog suda u Zagrebu Sanja Lovrić odlučivala je u pravnoj stvari tužitelja Totalne televizije iz Zagreba protiv tuženika Drage Majoli kojeg je zastupao zagrebački odvjetnik Andrija Bagarić. Tako je 5. siječnja 2023. odlučila prekid postupka u toj pravnoj stvari. 'Postupak će se nastaviti kada pravni sljednik tužitelja preuzme postupak ili kad ga sud na prijedlog protivne strane ili po službenoj dužnosti pozove da to učini' - piše u rješenju. Iz obrazloženja je vidljivo kako je sutkinja pribavila rješenje Trgovačkog suda u Zagrebu od 1. prosinca 2022. iz koje je vidljivo pripajanje tužitelja društvu Telemach Hrvatska d.o.o.. Zbog toga je sutkinja morala odlučiti o obustavi postupka protiv Totalne televizije koja je de facto prestala postojati pod tim imenom. Nakon toga pozvat će se pravni sljednik tužitelja Telemach Hrvatska d.o.o., na preuzimanje postupka, obzirom da je tužitelj pripojen toj tvrtci 28. studenog 2022. godine. Protiv tog rješenja može se podnijeti žalbu Županijskom sudu, u roku od 15 dana od dana primitka rješenja.

Inače, Totalna televizija pruža usluge digitalne satelitske televizije, interneta i mobilne mreže. Otkad je tu tvrtku preuzeo Telemach srbijanskog tajkuna Dragana Šolaka, koji je ujedno i vlasnik Nove TV, Total TV se ne reklamira kao tvrtka već kao Telemach obitelj. Inače, Drago Majoli zadnjih godina prošao je svakakve nevolje. O tome svjedoči naš članak objavljen potkraj veljače 2021 pod naslovom: 'OBITELJSKI RASKOL ZBOG LOVE  Iva Majoli s tatom i Končarem traži pljenidbu novca s bratovih računa - Tenis centar Iva Majoli u stečaju nepresušno je vrelo sudskih postupaka pa prijeti da preraste u sagu o Majolijima'. Potkraj srpnja iste godine objavili smo i članak pod naslovom: 'AMERIČKI IZLAZ IZ CRO AGONIJE Iva Majoli postala direktorica na Floridi dok njezinom bratu prijeti stečaj i ovrha HT-a - Doznajte tko su novi poslovni ortaci nekadašnje teniske zvijezde, te kakvi su telefonski i drugi dugovi ostali Dragi Majoliju'.

Ni kraj kolovoza 2021. nije prošao bez poteškoće o čemu svjedoči članak 'SJAJ VIRTUALE I TAMA REALE Dok je Iva Majoli krstarila s bratom njemu legla još jedna ovrha u Zagrebu - Dado Majoli mogao bi ući u uži izbor za heroja - dužnika jer ostaje čvrsto na zemlji premda ga stalno sustižu nove ovršne radnje'. Početkom prošle godine završio je i sudski postupak. O tome svjedoči naš članak pod naslovom: 'DRAGO MAJOLI U BANANI Presuđeno bratu Ive Majoli, blago kažnjen jer je nezaposlen, lošeg imovnog stanja i traži posao Sutkinja Općinskog prekršajnog suda u Zagrebu uvažila je molbu optuženog Majolija da mu ne oduzmu dozvolu jer je upao u životne nedaće'.

No, ni kraj prošle godine nije prošao bez nedaća. O tome svjedoči naš članak objavljen prošlog Adventa pod naslovom: 'AGONIJA TENISKE DINASTIJE Brat Ive Majoli na meti ovrhe susjeda, dječje pravobraniteljice, Ministarstva državne imovine i drugih, prošle godine blago je i osuđen jer je nezaposlen - Naša ženska teniska izbornica vjerojatno će priskočiti bratu Dadi u nevolji koji je zaslužan kao trener za njenu vrhunsku karijeru i to nakon što se vratila iz bestežinskog stanja s maldivskog Joali Beinga'. No, život je nepredvidiv i kad se čini da nema izlaza, mnogima se dogodi neočekivani prst sudbine ili neka 'deus ex machina' te se situacija preko noći transformira nabolje.