Na stranici koja evidentira nestale osobe MUP-a RH uz sliku i osnovne podatke Katarine Rautek Omazić piše da je njeno zadnje prebivalište bila zaprešićka ulica Ivana Vencla. S obzirom da je navedeno kako se udaljila iz Ulice Sveti Duh vrlo je vjerojatno nekadašnja pjevačka zvijezda bila u bolnici na liječenju. Naime, ona je imala sudsku obvezu liječenja od ovisnosti. Tužno je pisati o nevoljama koje su sustigle jednu od najatraktivnijih pjevačica mlađe generacije i kakve je životne turbulencije preživjela zadnjih godina. Bili smo jedini medij koji je o tome pisao proteklih godina. No, te su priče pokazale kako u našem društvu vlada status nejednakih kriterija. Naime, dok su svi neumoljivo pisali o Severini i njenim privatnim problemima vezano uz skrbništvo nad sinom Aleksandrom iz veze s Milanom Popovićem, činjenici da je Katarini Rautek oduzeto skrbništvo nad djecom te da je njeno majčinstvo sudskom odlukom reducirano na susret s djecom u nazočnosti djelatnika Centra za socijalnu skrb Zaprešić nitko osim nas nije pisao. No, da su samo to bile nedaće s kojima se suočavala nestala Rautek Omazić. Možda nikada ne bi dospjela na tu problematičnu listu da i njenu najužu obitelj nisu pogodile serijske nedaće. Naime, da njenom ocu Željku Aps Delta nije vjerovnički preuzela kuću i imanje u Harmici, da njen brat Borna nije osuđen a drugi brat Domagoj završio u osobnom bankrotu. Slijede detalji....

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Da danas nije objavljena tužna vijest kako je nestala nekadašnja pjevačica Katarina Rautek Omazić zacijelo ne bi eksplodirala čitanost starih priča o njoj koje smo objavili proteklih godina. No, otkako su mediji objavili da je dospjela u evidenciju nestalih osoba ogroman broj posjetitelja jurnuo je na naše dvije stare priče koje ilustriraju tužnu sudbinu Katarine Rautek. Radi se o članku iz rujna 2021. godine pod naslovom: 'AGONIJA POZNATE PJEVAČICE Privremenom mjerom Katarini Rautek iz ET-ja oduzeta djeca, ona upućena na liječenje od ovisnosti - I dok Severina slavi pobjedu nad privremenom mjerom kojom joj je oduzeto skrbništvo nad sinom, 3. kolovoza sud je odredio sudbinu sinova bivše dance zvijezde'. U tom smo članku naveli i sljedeće: 'Sudac Općinskog suda u Novom Zagrebu, Stalne službe u Zaprešiću  Zvonimir Dodig  donio je privremenu mjeru u sporu Josipa Omazića iz Zaprešića protiv Katarine Rautek Omazić. Privremeno je riješen sporni odnos između nekadašnje pjevačice i njezinog muž na način da su njihovi malodobni sinovi privremeno povjereni na skrb ocu.

Josip Omazić tako će skrbiti o sinovima, živjet će kod njih, on će odlučivati o izboru škole i vrtića. Majka će s malodobnim sinovima ostvarivati osobne odnose svaki drugi tjedan utorkom i četvrtkom od 17,00 sati pa do 19,00 sati na adresi u Zaprešiću i to uz nadzor stručne osobe koju će imenovati Centar za socijalnu skrb Zaprešić.' Josip Omazić je u tom trenutku bio Katarinin muž i otac njihovih sinova. No, to nije bila jedina priča na temu problema koje su sustigle nekad omiljenu pjevačicu. U listopadu prošle godine objavili smo članak pod naslovom: 'PRIJETNJE I OBITELJSKO NASILJE Osuđeni brat i bivši partner pjevačice ET-ja Katarine Rautek, njezin muž tražio isplatu novca samo sebi, sutkinja mu odobrila polovicu  - Pravomoćno je presuđeno zagrebačkom poduzetniku Krešimiru Svitlanoviću te Borni Rauteku, bratu nekadašnje zvijezde ET-ja, epilog je to događaja s kraja 2016. kada ih je pjevačica prijavila za upad u stan i prijetnje zbog revolta što je ona našla novog'.

U tom smo članku naveli i sljedeće: 'Javnost je informirana kako se Katarina Rautek našla na meti svoga brata Borne Rauteka te bivšeg partnera s kojim ima dijete, zagrebačkog poduzetnika Krešimira Svitlanovića. Motiv napada je, prema medijskim objavama ležao u tome da je pjevačica pronašla novu ljubav, Josipa Omazića, no da se s time njen bivši nije uspio pomiriti. 'Zbog toga je, zajedno s Katarininim bratom, krenuo u osvetnički pohod. Prije nekoliko dana brojne je prijetnje uputio i pjevačici, koja je nedavno u vezi s njim rodila drugo dijete, ali je prijetio i muškarcu za kojeg je sumnjao da joj je ljubavnik. Kako bi novog odabranika pjevačice uplašio, Svitlanović je zajedno s Katarininim mlađim bratom upao konkurentu u poslovni prostor, a navodno mu je dolazio i u stan' - pisao je u studenom 2016. net.hr. Nakon što ih je uplašena Katarina Rautek prijavila policiji, obojica su ubrzo uhićeni i privedeni na ispitivanje.

Prijavom ih se teretilo za kršenje nepovredivosti doma i poslovnog prostora, te prijetnje. Iako je tada tužiteljstvo tražilo da ih se obojicu zadrži iza rešetaka, sud je istražni zatvor odredio samo Svitlanoviću a Borna Rautek je pušten da se brani sa slobode. U listopadu 2017. objavljeno je kako se Katarina Rautek udala za poduzetnika Josipa Omazića. Potom je ona, prije svoje osobne agonije, na Facebooku objavljivala fotografije sretne obitelji a Omazića je nazivala svojom stijenom. Imala je i objave tipa 'Josip, moje sve'. No, kao što ćete vidjeti pri kraju ovog članka ni ta veza nije prošla bez teških turbulencija, razdora i trauma. Prije toga istaknimo kako je u sudskom postupku koji je uslijedio po prijavi protiv Svitlanovića i Rauteka netom objavljeno rješenje Općinskog kaznenog suda u Zagrebu. Radi se o rješenju sutkinje Dubravke Čošić. Inače, vođen je kazneni postupak protiv I okr. Krešimira Svitlanovića i II okr. Borne Rauteka, zbog kaznenih djela iz članka 179a. i članka 139 stavak 2 Kaznenog zakona a povodom optužnice Općinskog državnog odvjetništva u Zagrebu od 13. siječnja 2017. godine.'.

No, nije to jedino što je snašlo Katarinu Rautek Omazić prije njenog nestanka. Naime, i njen voljeni brat Domagoj Rautek prije 3 godine završio je zbog dugova u osobnom bankrotu. Dugovi su stisli i Katarininog oca Željka kojemu je vjerovnik Aps Delta legla na kuću i imanje u Harmici kraj Šenkovca. Čak i prilično derutni izgled tog imanja lako navodi na zaključak kako je obitelj nestale pjevačice živjela u otežanim financijskim uvjetima. Zacijelo ih je slomilo da kao i brojni Hrvati nisu mogli vraćati kredit pa im je neumoljivi ovrhovoditelj legao i uknjižio se na obiteljsko imanje. Na kraju preostaje nam da se nadamo da će se pjevačica ipak odnekud iznenada pojaviti i unijeti ponovno svjetlo, prije svega u život svoje malene djece. Pronašli smo mobitel Katarine Rautek i na Viber aplikaciji vidjeli da je navedeno kako je posljednji put  viđena 23. svibnja, dakle dan prije službene prijave nestanka.