Nemali broj hrvatskih građana s pravom misle kako su ozbiljni kandidati za siromaštvo. Nije to nikakvo čudo u zemlji u kojoj prosječne plaće ne pokrivaju ni osnovnu potrošačku košaricu. Životne troškove opterećuju skupe režije i stotine drugih obveza za koje mnogi nemaju novaca unatoč raznim kreditnim aranžmanima.  Iako političari ne žele nikada priznati u kakvoj smo gabuli činjenica da na svakih pedesetak anonimnih ovršenih građana dolazi po jedan poznati pa čak i uspješni Hrvat svjedoči kako živimo u zemlji dužničkog ropstva. Među onima koji godinama jedva izlaze na kraj s osnovnim životnim troškovima nalazi se i Zagrepčanin Drago Dado Majoli, brat i nekadašnji trener naše nekad najuspješnije tenisačice i osvajačice Roland Garrosa Ive Majoli. Iako živi u središtu Zagreb i okušao se u raznim poslovima jednostavno ne uspijeva izaći na kraj s minusima o čemu svjedoče brojne ovrhe s kojima je bio suočen. No, možda je proteklih godina mnogima izgledalo puno jednostavnije i lakše da će nekako sastaviti kraj s krajem. Od trenutka uvođenja eura ipak su mnogi dubinski zabrinuti jer su cijene podivljale pa se i dugovi koji su dospjeli u ovršnu fazu čine skoro pa nerješivim. No, na sreću Drago Majoli ima uspješnu sestru koja svako malo svoje pratitelje na društvenim mrežama počasti s nekom atraktivnom slikom s odmora i s neke vrhunske svjetske destinacije pa mu ona možda pritekne u pomoć. Jer situacija nije nimalo ugodna za Dadu Majolija. Prijeti mu ovrha nad imovinom a svi znamo da Gradska plinara ima i opciju iskapčanja dotoka plina što zacijelo ne bi bilo nimalo ugodno pre predstojeće zimske dane. Slijede detalji....

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Dvaput je poštar neuspješno pokušavao uručiti ovršno rješenje koje je zagrebačka javna bilježnica Ivana Herceg slala na kućnu adresu brata Ive Majoli, Drage Majolija. No, plava kuverta vratila se pošiljatelju kao neuručena. Brojni hrvatski građani s pravom strepe od tih plavih kuverti jer iz njih ne pristižu nikakve sretne vijesti već samo vrebaju loša službena pismena. U takvoj plavoj kuverti koja se prošli mjesec vratila javnoj bilježnici nalazilo se ovršno rješenje kojim je Dragi Majoliju po tko zna koji put zaredom zaprijetila ovrha na imovini. Ovrhovoditelj je Gradska plinara Zagreb - Opskrba koja kućanstva u metropoli opskrbljuje plinom. Drugim riječima tvrtka koja potrošačima donosi toplu vodu u domove a zimi grijanje.

Nije jednostavno kad se nađete pred ovrhom Gradske plinare poglavito kad je zima na vratima. Brat Ive Majoli nije plati dva prošlogodišnja računa iz kolovoza i prosinca pa su mu poslali dokumente iz kojih je vidljivo kako se od njega očekuje da im na račun plati dospjeli dug u iznosu od 419,53 eura / 3.160,95 kn zajedno sa zakonskim zateznim kamatam. Dodani su mu i troškovi postupka u iznosu od 25 eura / 188,36 HRK uvećani za zakonske zatezne kamate koje teku od dana donošenja rješenja o ovrsi pa do isplate. U dokumentu je navedena i formulacija od koje se ledi krv u žilama svakom građaninu koji ima dugove a nema novaca za podmirenje istih.  

U dokumentu piše: 'Radi naplate tražbine ovrhovoditelja sadržane u nalogu ovršeniku određuje se ovrha na predloženom predmetu i predloženim sredstvom ovrhe'. Pod sredstva ovrhe piše: 'Ovrha općenito na imovini sukladno odredbama Ovršnog zakona'. Inače, Drago Majoli ima dugu povijest ovrha. U prosincu prošle godine objavili smo članak pod naslovom: 'AGONIJA TENISKE DINASTIJE Brat Ive Majoli na meti ovrhe susjeda, dječje pravobraniteljice, Ministarstva državne imovine i drugih, prošle godine blago je i osuđen jer je nezaposlen'.U podnaslovu smo istaknuli: 'Naša ženska teniska izbornica vjerojatno će priskočiti bratu Dadi u nevolji koji je zaslužan kao trener za njenu vrhunsku karijeru i to nakon što se vratila iz bestežinskog stanja s maldivskog Joali Beinga'.

U siječnju prošle godine objavili smo članak pod naslovom: 'DRAGO MAJOLI U BANANI Presuđeno bratu Ive Majoli, blago kažnjen jer je nezaposlen, lošeg imovnog stanja i traži posao'. U podnaslovu smo naveli: 'Sutkinja Općinskog prekršajnog suda u Zagrebu uvažila je molbu optuženog Majolija da mu ne oduzmu dozvolu jer je upao u životne nedaće'. U kolovozu 2021. objavili smo članak pod naslovom: 'SJAJ VIRTUALE I TAMA REALE Dok je Iva Majoli krstarila s bratom njemu legla još jedna ovrha u Zagrebu Dado Majoli mogao bi ući u uži izbor za heroja - dužnika jer ostaje čvrsto na zemlji premda ga stalno sustižu nove ovršne radnje.

 U siječnju ove godine o financijskim nevoljama nekadašnjeg trenera naše najuspješnije tenisačice svjedoči i članak pod naslovom: 'BESKRAJ NEVOLJA Brata Ive Majoli, nakon silnih ovrha, mučila je i tužba Totalne televizije, sad je na meti moćne Telemach obitelji'. U podnaslovu smo naveli: 'Dragu Majolija tužila je digitalna satelitska televizija koja se hvali giga optičkom mrežom te 5G mobilnom mrežom'. No, zacijelo će naša uspješna hrvatska ženska teniska izbornica priskočiti bratu u nevolji s obzirom da je i on svojim trenerskim doprinosom i bratskom podrškom obilježio njen put do slavnih trofeja i šampionskog Roland Garrosa 1997. u Parizu. No, obitelj Majoli zacijelo je vrhunski primjer kako se kroz život nositi s brojnim nedaćama a pritom imati uvijek osmijeh na licu poput najpoznatije članice te obitelji - Ive Majoli. Njezini pratitelji na društevnim mrežama zacijelo nikada ne bi pomislili kako su ona, ali i članovi njezine najuže obitelji, poduzimali razne pravne radnje kako bi izbjegli delikatne financijske situacije.

O tome svjedoči i naš članak iz kolovoza 2021. pod naslovom: ŠOKANTNE TAJNE VLASNIČKOG LISTA Mama tužila Ivu Majoli i stavila hipoteku u Novom Vinodolskom prije Končara'. U podnaslovu je navedeno: 'Dragica Majoli dospjela je u crne kronike 2008. kada se u njezinom stanu u Klovićevoj ulici objesio njezin nevjenčani suprug Tarik Muranović alias Murano kojeg se sumnjičilo za krađu umjetnina'. Tu je i članak iz veljače prošle godine objavljen pod naslovom: 'OBITELJSKI RASKOL ZBOG LOVE Iva Majoli s tatom i Končarem traži pljenidbu novca s bratovih računa - Tenis centar Iva Majoli u stečaju nepresušno je vrelo sudskih postupaka pa prijeti da preraste u sagu o Majolijima'. Sve te priče mogle bi biti podsjetnik drugima koji se nađu u nevoljama kako je izlaz uvijek moguć, upravo o tome svojim stavom svjedoči i Iva Majoli.