Ivo Amulić slavu je stekao još u bivšoj zajedničkoj državi kao frontmen rock benda Tutti Frutti. Tada je bio u braku s Editom Grubišić, nekadašnjom plivačicom koja je bila 2013. na listi bivšeg splitskog gradonačelnika Željka Keruma na gradskim izborima u Splitu a potom njegova uzdanica na izborima u Trogiru 2021. godine. Naime, bivša Amulićeva supruga živjela je u Splitu s djecom Hanom i Mihovilom iz braka s pjevačem a potom se preselila na Drvenik Veli pa je izlazila na izbore u Trogiru na Kerumovoj listi. Pozornost na pjevačev privatni život privlačile su i izjave bivše stanarke Big Brother kuće 2008. godine mlade Splićanke Ornele Bešker Amulić koja je tvrdila kako je njegova kćer. To je medijima potvrđivala i Ornelina majka Julijana Bešker no pjevač je to opovrgavao. Kasnije je Ornela davala razne izjave pa i te da joj je stalo samo do novaca a kako ih Amulić nema da joj nije ni potreban te da će ostaviti samo prezime Bešker a izbrisati Amulić. No, onda je Ornela otišla u SAD, udala se za Amerikanca Josepha Michaela Marcha od kojeg se rastala nakon što je dobila famoznu zelenu kartu. Rastala se krajem 2019. godine u Los Angelesu. No, Ornela je uspjela u zemlji snova pa je tako otvorila umjetničku galeriju u kojoj je svoja platna polovicom ožujka prošle godine izložila poznata glumica Sharon Stone. Tako je i ime nekadašnje stanovnice Big Brothera, Splićanke Ornele, ušlo u američku ali i svjetsku medijsku orbitu. I dok je na drugom kraju svijeta toj, kako je tvrdila, nepriznatoj kćeri Ive Amulića krenulo, dotle se u domovini njegov legalni sin iz prvog braka našao u problemima. Slijede detalji....

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Viši sudski savjetnik s Općinskog prekršajnog sudu u Splitu Željko Šiklić poslao je 8. siječnja o.g. okrivljeniku - Mihovilu Amuliću poziv na glavnu raspravu. Sin Ive Amulića okrivljen je za prekršaj iz čl. 3. st. 1. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga. Inače, u zakonu u članku i stavku po kojem se tereti Amulića mlađeg piše: 'Zabranjuje se uzgoj biljaka iz kojih se mogu dobiti opojne droge i nove psihoaktivne te izrada, posjedovanje i promet opojnih droga, biljki i dijelova biljki iz kojih se može dobiti opojna droga i nove psihoaktivne tvari te tvari koje se mogu uporabiti za izradu opojne droge, osim pod uvjetima određenim ovim Zakonom u medicinske, veterinarske, znanstvenoistraživačke i nastavne svrhe'.

Sudac Šiklić pjevačevom sinu izdao je i upozorenje. Tako piše: 'Okrivljenik je dužan, do pravomoćnog dovršetka postupka kao i do dovršetka postupka izvršenja odluke o prekršaju, odmah izvijestiti sud o promjeni adrese stanovanja ili namjeri da promijeni boravište. Ako tako ne postupi, sud će poziv ili odluku, koju okrivljeniku ne može dostaviti zbog neprijavljivanja promjene adrese ili zbog očitog izbjegavanja primitka istih, istaknuti na oglasnu ploču suda, te će se protekom osmog dana od stavljanja na oglasnu ploču dostava smatrati uredno obavljenom (članak 145. stavak 5. Prekršajnog zakona, "Narodne novine" broj .). Okrivljenik je dužan osobno pristupiti ispitivanju.

Ukoliko se okrivljenik ne odazove pozivu i ne opravda izostanak ili ako bude očito izbjegavao primitak poziva, sud će izdati dovedbeni nalog ...., s time da je okrivljenik dužan snositi troškove svojeg dovođenja i odgode ročišta ..... Ukoliko se okrivljenik ne odazove pozivu, a njegova nazočnost i ispitivanje nisu potrebni i ne utječu na zakonito i pravilno donošenje presude, glavna rasprava se može održati i donijeti presuda bez njegove nazočnosti ...... Okrivljenik ima pravo uzeti branitelja po svojem izboru koji može biti nazočan ispitivanju ...., ali se rasprava neće odgoditi zbog braniteljeva nedolaska. Okrivljenik može sudu dostaviti i pisanu obranu.' - piše u sudskom pozivu.

U prilogu spisa nalazi se i optužni prijedlog. Tako će se i poznati pjevač zacijelo naći pred izazovima kako pomoći sinu poglavito u situaciji kada ima malenu kćer koju je dobio u srpnju 2020. u 59.-oj godini u braku s drugom suprugom pjevačicom benda Fortuna Sandrom Kekez. Član klape Rišpet sa Sandrom se vjenčao 31. kolovoza 2013. godine nakon petogodišnje veze. Svatovi su feštali u omiškom restoranu Galeb, a mladencima su zapjevali Ivini prijatelji Zorica Kondža, Mucalo i njegova klapa Rišpet.

Tada je za medije sav uzbuđen govorio kako ga inače unučica Ena mota oko malog prsta ali da će prema kćeri biti drugačiji. Za RTL Ekskluziv još je rekao: "Kad sam bio mlađi onda sam gledao kako kupiti nove krpice za djecu, a sad gledamo nabaviti od prijatelja kojima više ne treba. Jednostavno nastojimo biti malo štedljivi". Pjevač je s ponosom govorio i kako ga je treće dijete Dina pomladila. Govorio je kako je djeci nastojao uvijek biti  primjer pa će tako i trećem djetetu. No, sad Ivo Amulić svom sinu jedincu mora biti prava podrška i pokazati kako izaći na pravi put.