Zrinka Grancarić krajem prosinca 2023. ušla je u nominaciju za prestižnu nagradu Zlatni Studio 2024. u kategoriji najbolje televizijske novinarke/novinara. To joj je ujedno bila 4 nominacija u karijeri koju je izborila zbog profesionalnog izvještavanja o borbi s poplavama, političkim aferama i nevremenom. Mnogi gledatelji državne televizije kada upale svoje televizore i ugledaju omiljeno Zrinkino lice pitaju se ima li uopće 48-godišnja zvijezda HTV-a vremena za privatni život. Da ta pitanja itekako zanimaju gledatelje HTV-a vidljivo je već iz same činjenice kada upišete njeno ime i prezime na Google tražilicu. Vidjet ćete kako su već brojni ljudi pretraživali njeno ime u kombinaciji sa suprug, djeca, obitelj.... Na temu preferencija po pitanju drugog spola (da ne kažemo jačeg) i sama je davala intervju pa ne čudi da je tako dodatno zaintrigirala ali i zagolicala maštu brojnih čitatelja i obožavatelja. Imali smo prigodu snimiti Zrinku Grancarić  prije 3 i prije 2 godine te danas pa smo stekli uvid u to s kim se pojavljuje na javnim mjestima kad izađe iz HTV-ovih studija ili se vrati s poslovnih putovanja. Uočili smo kako je dan poslije Valentinova 2021. Zrinka bila u srcu Zagreba s markantnim muškarcem njezinih godina ali višeg rasta dok smo ju danas imali prigodu snimiti s muškarcem slične dobi, ali rasta bližeg njezinom. Komparativnom analizom slika iz veljače 2021., veljače 2022. te veljače 2024. uočili smo puno toga zanimljivog ali i jednu konstantu. Slijede detalji...

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Dan nakon Dana zaljubljenih 2021. objavili smo članak pod naslovom: 'SLIJEDI LI BRAČNI OLTAR Zrinka Grancarić pronašla muževnog adrenalinca iz svojih snova'. U podnaslovu smo naveli: 'Reporterska zvijezda HTV-a uspjela je u pauzi između potresa i korone pronaći vremena za najvažniju emociju na svijetu - ljubav Jučer su zaljubljeni slavili Valentinovo a među njima bila je i novinarka Zrinka Grancarić koja je prošlogodišnjim intervjuom očito prizvala Amorove strelice'. Naime, u tom smo članku podsjetili kako je 2020., tada 45-godišnja reporterka i urednica HTV-a govorila za Gloriju o tipu muškarca zbog kojeg bi stala pred oltar. 'Samouvjeren, realiziran, odgovoran, karakterno jak, muževan..'.- glasio je Zrinkin odgovor koji je čitateljima ponuđen već u samom naslovu.

U tom je intervjuu zvijezda HTV-a čija su tadašnja javljanja uživo tijekom potresa bila među najgledanijima, otkrila kakav bi trebao biti muškarac zbog kojeg bi uplovila u bračnu luku: 'Ravnopravni partner u punom smislu. Samouvjeren, realiziran, odgovoran, karakterno jak, muževan, adrenalinac. Da zna što želi u životu i da voli izazove. I, naravno, da nam se poklapaju taj cilj i vizija kako put do njega treba izgledati. A sve ostalo ćemo se dogovoriti'. Tako smo Grnacarić prije 3 godine imali prigodu snimili u središtu Zagreba, na početku Stare Vlaške ulice u društvu muškarca koji je odgovarao tom opisu. No, krajem veljače 2022. snimili smo ju u središtu Zagreba, u Masarykovoj ulici, ali tada je bila sama samcata. S obzirom da je Grancarić zvijezda informativnog programa državne televizije, svaki članak o njoj nužno sadrži i takve konotacije.

Tako smo 24. veljače 2022. objavili članak pod naslovom: 'DOK SVIJET DRHTI ZBOG UKRAJINE... Zrinka Grancarić izašla na trenutak iz HTV studija u centar Zagreba i sve zapanjila'. U podnaslovu sno naveli: 'Pogledajte što je zvijezda Informativnog programa državne televizije nehotice otkrila o sebi i potaknula mnoge na razmišljanje....'. Naime, naglasak smo stavli na činjenicu da je Grancarić svoju tašku nosila okačenu preko grudi ali u predjelu stražnjice. Naime, to nas je navelo na zaključak kako su nju očito mimoišle nevolje s kradljivcima novčanika i kartica kakvih je svake godie sve više u hrvatskoj metropoli a operiraju kako u tramvajima tako i u srcu metropole. Imali smo prigodu vidjeti brojne sudske presude iz kojih je vidljiv modus operandi takvih, u prosjeku mlađih osoba, često i romske nacionalnosti, a koje iskorištavaju naivnost češće pripadnica ženskog nego muškog spola i vješto ih pelješe za novčanike i kartice.

Brojne takve optužnice i presude objavljene su zadnjih godina na sudskim pločama a iz istih se vidi da su im žrtve podjednako naivne strankinje koje dođe u Zagreb koliko i domaće nesmotrenije pripadnice ljepšeg spola. No, očito je Grancarić više u studijima državne televizije gdje ne operiraju serijske džeparošice pa nije stekla naviku čvrstog držanja taške ispod miške ili na prednjoj strani tijela. No, danas smo imali prigodu ponovno snimiti Zrinku Grancarić. I to ne samu već u društvu neznanog sredovječnog muškarca. Osoba s kojom se Zrnka zaputila u šetnju Jarunom bila je puno više zabundana od nje. Dok se na 14 °C s nešto vjetra i pomalo sunca zvijezda HRT-a razodjenula u prugastu svijetloplavu majicu te jaknu zakačila na tašku (koju je naravno imala u stražnjoj zoni) dotle je partner s kojim je šetala bio poprilično zabundan u crnom kaputu i obmotan šalom kao da je temperatura bliže nuli i minusima nego proljetnom danu.

Grancarić je za šetnju obula ružičaste tenisice koje svjedoče da ju je uhvatio ili optimizam ili je podlegla Barbimaniji. Znakovito je kako je novinarska zvijezda manje govorila od svog partnera koji je tumačio neki aktualni ekonomski trenutak. Očito je Grancarić bila željna šetnje, svježeg zraka a par smo ispratili pogledom dok je išao iz smjera Velikog jarunskog jezera prema Malom jarunskom jezeru. No, uspjeli smo snimiti kako je u jednom trenutku Zrinka podigla ruku i netremice gledala u ručni sat kao da odmjerava koliko joj je vremena preostalo prije nego što se sa svježeg jarunskog zraka uputi u pomalo i zagušljivi studio na Prisavlju. U svakom slučaju na kraju ove priče možemo zaključiti kako je veza s muževnim adrenalincem iz Zrinkinih snova a kojeg je opisala u intervjuu u Gloriji iza nje što ne znači da Grancarić nije pronašla novog muževnog adrenalinca i da smo imali prigodu svjedočiti pomalo stidljivom početku nove ljubavi. Uostalom, proljeće nam se bliži kalendarski a tu su već i proljetne temperature pa zašto ne potaknuti leptiriće u trbuhu kao nagovještaj novog uzbudljivog perioda.