Legendarni splitski glazbenik Jasmin Stavros umro je 3. svibnja 2023. godine u KBC Zagreb u 69-oj godini. U toj se bolnici liječio od teškog karcinoma kostiju. Iza njega ostala je u golemoj tuzi obitelj, prijatelji, brojni obožavatelji. Mnogi i danas rado zapjevaju Stavrosove nezaboravne stihove. U 24 sata 5. lipnja 2023. objavljen je intervju s njegovim starijim sinom pod naslovom: 'BOL OSTAJE Stavrosov sin Milo otkrio kako se nosi s njegovim gubitkom: 'Rijetko je bio fizički prisutan...'. Zapravo, originalni intervju objavljen je 4. lipnja u Jutarnjem listu pod naslovom: 'OTVORIO DUŠU Stavrosov sin: ‘Znam što ga je satralo. Cijeli sam ga život čekao. Tata, gdje si sad?‘. U članku je istaknuto: '- Jesam, pomirio sam se s time da tate više nema. Jer, njega zapravo nikada nije ni bilo puno fizički s nama. On je uvijek bio tu, u nama svima, u našim srcima, ali rijetko ga je bilo baš fizički prisutnog. Češće je ‘bija‘ odsutan nego što je bio prisutan. Ali, bili smo vezani, jako. Meni je glupo da ti sad nešto petljam, da izmišljam... Govorim ti kako je bilo...'.Samo 3 dana nakon objave tog intervjua policija je Milu Stavrosa zatekla na Hvaru s marihuanom. Inače, Milo Stavros bio je u braku s poznatom novinarkom Anom Miščević s kojom je 2010. dobio sina. Slijede detalji......

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Početkom ožujka o.g. objavili smo članak o nevolji koja je pogodila splitskog pjevača Ivu Amulića. Radilo se o članku pod naslovom: 'Sin Ive Amulića osuđen zbog droge, policija postupala po dojavi da u stanu, autu i motociklu skriva narkotike za daljnju prodaju, ne mora u zatvor'. Nešto od mjesec dana kasnije i sin Jasmina Stavrosa je osuđen. Naime, na Općinskom prekršajnom sudu u Splitu, Stalnoj službi u Hvaru, sutkinja Marija Bakota, presudila je u prekršajnom predmetu protiv okrivljenog Mila Stavrosa zbog prekršaja iz članka 54. stavka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga. Optužni prijedlog podnijela je Policijska uprave splitsko-dalmatinske, Policijska postaja Hvar 7. lipnja 2023. godine. Sutkinja je 23. veljače 2024. proglasila okrivljenog glazbenika Milu Stavrosa krivim. Uz njegovo ime piše kako je sin pokojnog Jasmina, da je rođen 1977. u Splitu ali da živi u Blatu na Korčuli.

Vidljivo je kako je sin legendarnog pokojnog pjevača dotad prekršajno nekažnjavan. Iz presude je vidljivo kako je osuđeni Stavros '7. lipnja 2023. u 16:40 sati u Hvaru, na Šetalištu Tonija Petrića 3, zatečen kako neovlašteno posjeduje jednu ručno spravljenu cigaretu („joint“) sa sadržajem mješavine duhana i droge marihuane ukupne težine 1,4 grama; koja droga se nalazi na Popisu droga, psihotropnih tvari i biljaka iz kojih se može dobiti droga te tvari koje se mogu uporabiti za izradu droga..., dakle, posjedovao drogu, čime je počinio prekršaj opisan u članku 3. stavku 1. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, kažnjiv po članku 54. stavku 3. u vezi sa stavkom 1. točkom 1. istog Zakona'.

Stavrosu je izrečena kazna od 450 eura koju je dužan platiti u roku od 30 dana po pravomoćnosti prekršajnog naloga. 'Na temelju članka 152. stavka 3. Prekršajnog zakona, smatrat će se kako je novčana kazna u cjelini plaćena ako okrivljenik plati dvije trećine izrečene novčane kazne u naprijed navedenom roku koji je određen za plaćanje novčane kazne'- piše u presudi. Također, oduzeta mu je 'droge marihuane ukupne mase 1,4 grama' koja će se, po pravomoćnosti prekršajnog naloga, uništiti. Dužan je platiti i troškove sudskog postupka u iznosu od 40,00 eura u roku od 30 dana po pravomoćnosti prekršajnog naloga. U protivnom će se ista naplatiti prisilno.

Citiramo obrazloženja presude: 'Policijska uprava splitsko-dalmatinska, Policijska postaja Hvar, podnijela je optužni prijedlog protiv okrivljenog Mila Stavrosa zbog prekršaja činjenično opisanog i pravno označenog kao u izreci prekršajnog naloga. Na temelju članka 229. stavka 1. točke 1. Prekršajnog zakona ovaj sud izdao je prekršajni nalog, budući da su ispunjeni uvjeti iz članka 230. istoga Zakona. Naime, optužni prijedlog podnio je ovlašteni tužitelj, a prekršaj je utvrđen na temelju neposrednog zapažanja policijskih službenika koji su o tome sačinili službenu zabilješku od 7. lipnja 2023. te na osnovi materijalnih dokaza u vidu potvrde o privremenom oduzimanju predmeta 01520204 i službene zabilješke o preliminarnom ispitivanju materije nalik na drogu.

Upravo navedeni dokazi opravdavaju izdavanje prekršajnog naloga kojim je okrivljenik proglašen krivim zbog prekršaja činjenično opisanog i pravno označenog u izreci i kažnjen navedenom novčanom kaznom u iznosu koji je primjeren okolnostima prekršaja i samog okrivljenika. Sud je u konkretnom slučaju primijenio institut ublažavanja kazne iz članka 37. Prekršajnog zakona, smatrajući kako na strani okrivljenika postoje naročito olakotne okolnosti u vidu vrste i količine pronađene droge te činjenice da se do sada nije javljao kao počinitelj prekršaja. Na opisani način će se prema stajalištu suda adekvatno ostvariti svrha kažnjavanja. Na temelju članka 183. stavka 2. Prekršajnog zakona ukoliko okrivljenik u roku koji mu je određen za plaćanje novčane kazne uplate dvije trećine izrečene novčane kazne smatrat će se da je novčana kazna u cjelini uplaćena.

Budući da je okrivljenik proglašen krivim, na temelju članka 139. stavka 3. Prekršajnog zakona, obvezan je naknaditi troškove postupka, koji sukladno članku 138. stavku 2. točki 3. istoga Zakona predstavljaju paušalnu svotu određenu u okvirima iz posebnog propisa, a s obzirom na složenost i trajanje postupka' - piše u presudi donesenoj na Hvaru 23. veljače 2024. a koja je netom objavljena. Milo Stavros ima pravo prigovora nadležnom Općinskom prekršajnom sudu u Splitu, Stalnoj službi u Hvaru, u roku od 8 dana od dana primitka naloga. No, u pouci o pravnom lijeku istaknuto je i upozorenje: 'Postupajući po prigovoru, Sud nije vezan zabranom iz članka 202. stavka 4. Prekršajnog zakona pa okrivljenik može biti i strože kažnjen, s obzirom na to da je za predmetni prekršaj propisana novčana kazna u iznosu do 20.000,00 kuna, kao i kazna zatvora u trajanju do 90 dana.'