U Zagrebu ali i u Hrvatskoj Midikenn je dugo bio pojam uspjeha. Najveći broj hrvatskih ljepotica koje su ostvarile reprezentativnu karijeru na svjetskim pistama, osvojile naslovnice najvećih modnih magazina u svijetu ali i snimile brojne editorijale za top brendove dolazio je upravo iz te agencije čiji je gazda desetljećima Hamed Bangoura. Doduše, on je u taj modni biznis uveo i svog brata Sayona koji je upisan uz njega kao direktor Midikenna a k tomu je i jedini vlasnik sudeći po Sudregu. Midikenn je na neki način bio tvornica snova svih naših ljepotica koje su maštale o inozemnim karijerama. Kroz godine su su se na čelnim i osnivačkim pozicijama smjenjivala sva 4 brata Bangoura pa tako i Daouda Bangorua, Mohamed Lamine Bangoura, Ruždija Hamed Bangoura i Sayon Bangoura. No, u našoj zemlji je toliko uspješnih biznisa i poznatih faca dospjelo u krizu zadnjih godina da više nikoga ne čudi kad se kaže da je netko pred ovrhom ili u bankrotu. 'Biti u banani' je postala hrvatska svakodnevica pa nije čudno da ni maneken makeri Bangoure više ne mogu platiti ni osnovne režije. Samo za plin duguju popriličan iznos. Slijede detalji.....

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Gradska plinara Zagreb - opskrba na Općinski građanski sud u Zagrebu poslala je ovršno rješenje protiv zagrebačkog Midikenna. Prema njihovoj evidenciji ta im modna agencija duguje 1.167,96 eura / 8.799,99 kuna za višegodišnje neplaćenje račune za plin. Stoga od Midikenna traže da im u roku osam dana plate dospjeli dug skupa sa zateznim kamatama ali i troškove postupka pod istim uvjetima i u istom roku. U protivnom predložena je ovrha općenito na imovini. Braća Bangoura imaju sreću da troškovi postupka nisu preveliki kao u brojnim drugim ovrhama - zaračunato im je 24,88 eura / 187,46 kuna. Ovršni prijedlog na zagrebački sud otpravljen je 20. prosinca 2023. godine. U dokumentu je kao zakonski zastupnik ovršenika naveden Hamed Ruždija Bangoura. Iz izvatka iz poslovnih knjiga proizlazi kako matična agencija Ljupke Gojić Mikić duguje još od prosica 2021. pa do polovice 2022. godine. Očito Gradska plinara još nije poslala kompletni dug na naplatu Midikennu već samo dio koji je dospio kroz ovrhu. Ovršno rješenje izdala je zagrebačka javna bilježnica Martina Šugar 14. veljače 2024. godine.

Protiv njenog rješenja Bangoure se mogu obrazloženo žaliti, odnosno prigovor će im biti prihvaćen ako uspiju dokazati da su dugove izmirili. No, činjenica je kako je Midikenn svoje zlatne dane, kad su na svjetske modne piste lansirali Tatjanu Dragović, Ljupku Gojić ili Helenu Šopar Zadro već proživio i da zadnjih godina baš i ne mogu istaknut neko novo ime koje su iz Hrvatske poslali u svijet. Vjerojatno je to razlog da im financijski ne ide bajno kao što je to bilo u neka dobra stara vremena. Inače, Hamed Bangoura preko svog Instagram profil promiče i druge aktivnosti izvan Midikenna. Tako na njegovom profilu piše: 'Što želim svojoj djeci, želim i Vašoj. Zato se kroz Alternativu 101 borim za modernu, pravednu i uređenu državu'. Navodi i link na web stranicu nijesvetakocrno.com.

Na tom profilu s ponosom objavljuje i slike svojih kćeri i rado dijeli priče o njihovim uspjesima. Prije 4 godine objavio je i sliku iz mlađih dana s našom slavnom manekenkom Ljupkom Gojić Mikić koja je sada poznata i kao supruga bivšeg nogometaša Mihaela Mikića, majka tri kćeri te vlasnica trendy slastičarnice u njenom rodnom kvartu, zagrebačkoj Knežiji. Uz tu sliku Hamed je objavio: 'Ono kad te na 20 godišnjicu braka kćer @ljupkagojicmikic (zaista mi je kao kćer) iznenadi tortom iz svoje @joliepetitepatisserie nemreš ni zamislit slađeg slavlja. Jedna iz davnih lijepih dana. Vječno prijateljstvo i obitelj'. Ljupka mu je na to uzvratila 'Volim vas' i stavila srčeko na kraju.

No, tko zna možda se neka od uspješnih manekenki koju je Hamed lansirao u svijet sjeti priskočiti mu u pomoć sad kad ima financijskih problema. Podsjetimo i kako smo o Bangouri i ranije pisali u kontekstu ovrha. O tome svjedoči naš članak  iz svibnja 2021. pod naslovom: 'NI MANEKENSTVO NIJE ŠTO JE NEKAD BILO Hameda Bangouru oglobit će kao i svakog ovršenika'. Krajem rujna 2021. objavili smo i članak: 'GAZDA MIDIKENA PRED OVRHOM Crno nam se piše kad ni modni agent Bangoura više nema za struju i mobitel'. U podnaslovu tog članka napisali smo: ''Jer kad ostariš, ni'ko ne kuca na tvoja vrata, samo ovrhe i ovršni postupci' - mogli bi u duhu korona vremena transformirati davni hit Bijelog dugmeta'.