Hrvatske nogometne zvijezde zahvatila je očito ne samo groznica predstojećeg Eura 2024 u Njemačkoj već i gradnja velebnih nekretnina. Početkom ovog mjeseca otkrili smo s kim i gdje na Korčuli Vatreni Borna Sosa gradi velebnu vilu s bazenom. Prethodno smo pisali i kako je Dejan Lovren odlučio izgraditi kuću za odmor u šumskom raju na Kupi. No, krajem ovog mjeseca i zvijezda Torina Nikola Vlašić dobio je dokument koji prethodi izdavanju građevinske dozvole za njegovu vilu s bazenom na Grebenu, poviše Solina, u blizini znamenite kliške tvrđave. No, neće biti Vlašić jedina zvijezda koja ulaže milijune u Klis. Zbog povišene lokacije svi koji su zadnjih godina investirali u parcele u Klisu imat će nezaboravni pogled na vizure Splita ali i srednjodalmatinske otoke pa ne čudi da se ta lokacija, iako se čini Bogu iza nogu, naziva kliškim Beverly Hillsom. Vlašić je parcelu veću od 5 tisuća m2 u Ulici Petra Kružića kupio od Općine Klis kao i Lovre Kalinić i drugi investitori. Slijede detalji.....

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Upravni odjel za graditeljstvo i prostorno uređenje Splitsko-dalmatinske županije - Odsjek u Solinu 24. svibnja 2024. objavio je Javni poziv za uvid u spis predmeta. Investitor, nogometni reprezentativac Nikola Vlašić zatražio je dozvolu na zemljištu koje je prethodno kupio od Općine Klis. U pozivu piše kako se pozivaju 'stranke na uvid u spis predmeta u postupku izdavanja građevinske dozvole za: – građenje zgrade stambene namjene, 3.b skupine, samostojeća zgrada stambene namjene s1 stambenom jedinicom, maksimalnih tlocrtnih dimenzija 17,40x16,40 m, maksimalne tlocrtne površine građevine 204,02 m2, katnosti Po+S+P, visine 7,08 m, GBP 429,14 m2 te dvije pomoćne građevine - bazen sa ukopanom strojarnicom i nadstrešnicom....'.

Svi koje zanima taj predmet uvid u u spis mogu izvršiti 17. lipnja 2024 u 10:00 sati u Upravnom odjelu za graditeljstvo i prostorno planiranje, Odsjeka u Solinu. U pozivu piše da se oni koji se ne mogu  osobno odazvati za uvid u spis predmeta mogu odrediti punomoćnika koji će zastupati njihove interese. No, uvid u spis može izvršiti samo onaj tko dokaže postojanje pravnog interesa. To u pravilu znači da posjeduje česticu u blizini Vlašićeve. U dokumentu je navedeno i kako se građevinska dozvola može izdati i ako se stranka ne odazove ovom pozivu. 'Stranci koja se nije odazvala pozivu na uvid, građevinska dozvola dostavit će se izlaganjem na oglasnoj ploči tog Upravnog odjela, te elektroničkoj oglasnoj ploči na adresi i to u trajanju od 8 dana'.

Dokument potpisuje viša stručna suradnica Sanja Dukan Regjo. Vatreni Nikola Vlašić parcelu je prethodno kupio od Općine Klis. No, nije jedini poznati budući stanovnik lokacije koju već nazivaju kliškim Beverly Hillsom. Zadnjih godina ekslodirao je interes za kupnje zemljišta na toj lokaciji koja se naziva Greben jer s iste puca fantastičan pogled na Split i otoke. Vlašićevo ime pronašli smo na Zapisniku s 11. sjednice Općinskog vijeća Općine Klis, održane 8. travnja 2022. godine u vijećnici Općine Klis s početkom u 10,00 sati. Sjednici su nazočili predsjednik Općinskog vijeća Josip Didović te redom: Ivica Bralić, Igor Vrvilo, Tina Jurić, Danijela Vidošević, Dejan Glavina, Ante Ćaleta Ante Baturina, Ivan Kalinić, Maja Zelić, Stana - Iva Vetma, Smiljana Mihovilović i Mile Barić.

Sjednicom je predsjedao Didović koji je predložio usvajanje više kupoprodajnih odluka za kupnju općinskog zemljišta. Svi kupci prehodno su dali splitskoj tvrtci Girus da im izgradi skice. Neki su se za kupnju parcela natjecali pojedinačno a neki skupno. Primjerice, Hajdukov golman i povremeni reprezentativac Lovre Kalinić nastupio je sa zajednicom ponuditelja koju su osim njega činili i Stipica Bašić iz Prugova te Domagoj Bajić iz Splita. Bajić je inače i HDZ-ov vijećnik. Isti dan parcele su prodane i Klišanima Marinku Odži i Anti Bailu te Nikoli Vlašiću. Dnevni red je jednoglasno prihvaćen pa su tako Lovre Kalinić i njegovi partneri kupili parcelu površine 5932,64 m2 za ukupno ponuđenu cijenu u visini od 4.632.892,00 kn.

Marinko Odža kupio je 217 m2, po cijeni od 169.260,00 kn. Ante Bailo je 360 m2 platio 280.801 kn. Nikola Vlašić je svoju parcelu površine 5096 m2 kupio za 4.800.432,00 kn. Iz Zapisnika je vidljivo kako je tada ovlašten i općinski načelnik Jakov Vetma da zaključi ugovore s kupcima. Iz vlasničkog lista vidljivo je kako je Vlašić 16. svibnja 2022. uknjižio vlasništvo nakon što je isplatio  cjelokupnu kupoprodajnu cijenu 12. svibnja 2022. godine. U vlasničkom listu navedena je Vlašićeva splitska adresa, odnosno stan koji ima u novogradnji na atraktivnoj lokaciji na Putu Žnjana. Tamo je Vlašić uknjižen kao vlasnik stana u 'etaži nadgrađe, površine 100,41 m2, koji se sastoji od dnevnog boravka s blagovaonicom, kuhinje, garderobe, hodnika, tri kupaonice, praonice, tri spavaće sobe i ulaznog prostora, sa pripatcima. Stanu pripada i  natkriveni balkon površine 41,04 m2, nenatkriveni balkon površine 48,97 m2, još jedan balkon natkriveni površine 6,64 m2, te još jedan balkon površine 4,21 m2, parkirno mjesto površine 17,23 m2 te 2 garaže.

U svakom slučaju izvrsna situiranost za 26-godišnjeg hrvatskog reprezentativca. Tako se Vlašić pridružio Vatrenom Borni Sosi koji gradi u Žrnovu na Korčuli što smo objavili u prethodnom članku. Također, graditeljske planove ali ne na Jadranu već u blizini Karlovca ima i Dejan Lovren o čemu smo pisali u ranijem članku. Naši Vatreni Sosa i Vlašić, dok se spremaju za Euro 2024., uspiju misliti i na svoje buduće dane i kvadrate za odmor što je za svaku pohvalu. Jer svi znamo koliko je važno napuniti ispražnjene baterije. Kada Vlašićeva vila s bazenom zasja u punom sjaju zacijelo će jedan važni adut biti i pogled od milijun dolara zbog čega nisu bezveze tu lokaciju na kliškom Grebenu prozvali Beverly Hills i prije nego što su se uselili budući slavni stanari.