Brojnost znanih i neznanih osoba koje se u Hrvatskoj nalaze pred osobnim stečajem takva je da bismo uskoro mogli postati i rekorderi. Svakim danom na stotine zahtjeva Financijska agencija upućuje na nadležne sudove za provedbu tog postupka nad svima onima koji su dulje vrijeme u blokadi a imaju i dugotrajne minuse na računima. Netom je FINA poslala na Općinski građanski sud u Zagrebu zahtjev za provedbu osobnog bankrota nad Doris Lamzom, kćeri pokojne Dinamove legende. Ako danas vrhunski nogometaši jednim ili kroz nekoliko transfera uspiju zaraditi bogatstvo te osigurati sebe i potomke to zacijelo nije bio slučaj s prethodnim generacijama koje su izgradile Dinamovu slavu. Već smo pisali i o financijskim nedaćama Rudija Beline, još jedne neupitne Dinamove legende. Kći Štefa Lamze očito nije u situaciji kao potomci današnjih nogometaša koji imaju milijune na računu. Slijede detalji.....

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Legendarni Stjepan Štef Lamza preminuo je 12. siječnja 2022. u 81.-oj godini života. Tog slavnog Dinamovca rođenog 1940. u Sisku mnogi pamte kao najvećeg idola navijača maksimirskog kluba. Bio je fenomenalan nogometaš i za mnoge talent brazilskoga formata. Bio je ljevak i pamti se po čudesnom driblingu. Neki su smatrali kako je i medicinski fenomen jer je imao takva čelična pluća da bi i nakon neprospavane burne noći mogao odigrati i dvije utakmice.  Legendarno je postalo Lamzino pitanje Rudiju Belinu: "A s kim danas igramo?", a Dinamo se u tome času iz hodnika spremao istrčati na beogradsku Marakanu, koju je okupiralo 80.000 navijača Crvene zvezde. Lamza je preminuo u bolnici i to nakon što je pao s balkona te zadobio teške ozljede. Naime, pokušao je izaći van kroz balkon što je za njega bilo kobno.

Uspomenu na Lamzu u virtualnom svijetu održava njegova kćer Doris na svom Facebook profilu. Tamo je plasirala i puno zajedničkih slika sa svojim voljenim ocem. No, netom je na Općinskom građanskom sudu u Zagrebu sudac Joško Jurišić donio odluku u jednostavnom postupku stečaja nad njenom imovinom. Odlučivao je o prijedlogu Financijske agencije od 3. lipnja ove godine. Sudac Jurišić objavio je službeni oglas iz kojeg je vidljivo kako je FINA tom sudu podnijela prijedlog za provedbu jednostavnog postupka stečaja nad imovinom Doris Lamze iz Zagreba.

U oglasu piše kako Doris Lamza sudu nije dostavila popis svoje imovine, pa se smatra da je izjavila kako nema imovine iz koje se mogu namirivati njegovi vjerovnici (članak 79.c stavak 3. Zakona o stečaju potrošača.). Citiramo dio oglasa: 'Pozivaju se vjerovnici potrošača da u roku od 45 dana od objave oglasa ospore popis imovine koji je potrošač dostavio i/ili da obavijeste sud o imovini potrošača koja bi se mogla unovčiti kao stečajna masa u slučaju da jednostavni postupak stečaja potrošača bude otvoren te da dostave dokaze na kojima temelje svoje tvrdnje' - piše u dokumentu. Inače, FINA sudu dostavlja zahtjev za provedbu osobnog bankrota nad potrošačima kojima su u dugotrajnoj blokadi a imaju neizvršena plaćanja u očevidniku, odnosno duguju kroz dulje razdoblje.

Podsjetimo kako smo u rujnu prošle godine objavili članak o nevoljama još jedne Dinamove legende pod stare dane. Radi se o članku pod naslovom: 'Legenda Dinama Rudi Belin u dramatičnoj situaciji, stan je prepisao sinu kojem HEP Elektra prijeti ovrhom nad imovinom u režiji bivše državne odvjetnice Željke Pokupec'. Inače, Lamzina kći na Facebooku navodi kako radi za Zagrebački holding. Ona je rođena u braku legende Dinama i pokojne Ruth Lamza - Šentija. Majka Lamzine kćeri preminula je 2014. u 71.-oj godini života i pokopana na Markovu Polju. Za razliku od nje Štef Lamza počiva na Mirogoju. Iz osmrtnice koja je objavljena za majku Lamzine kćeri Doris vidljivo je kako je ona imala i pokćerku Lidiju te da su iza nje u tuzi ostale i unuke Sarah i Sonja, braća, sestre i ostala tugujuća rodbina.