Kada ste milijunaš i imate nekretnine u raznim dijelovima Hrvatske i svijeta a nemate osobnog asistenta kao što je to praksa bogataša i uspješnih u SAD-u, lako možete doživjeti sudbinu naših najpoznatijih nogometaša. Odnosno, da vaše ime periodično dospijeva na sudsku oglasnu ploču jer vučete višemjesečne ili čak višegodišnje dugove koji su dospjeli s kamatama na naplatu. U slučaju najboljeg strijelca SP u Francuskoj '98 ovaj put radi se o dugovima za struju a u slučaju našeg najboljeg nogometaša i zvijezde Reala radi se o neplaćenim računima za mobitel. Saznajte koliko duguju i kakvu naplatu provode njihovi vjerovnici.

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Dosad smo u Imperijalu više puta pisali o ovrhama nad našim najpoznatijim bivšim i sadašnjim nogometnim reprezentativcima. Kada im se publika klanja na stadionima i izvan njih ili pred malim ekranima zaboravlja kako i oni dijele ovozemaljsku sudbinu običnih smrtnika kojima u poštanske kasliće redovito pristižu samo režijske i druge uplatnice te brojne opomene zbog neplaćanja istih. No, brojnim našim nogometnim aktivnim herojima sve češće pristižu plave kuverte koje oni očito osobno nisu u prilici podići pa se zato njihova imena sve češće nalaze na sudskim oglasnim pločama. Tako je Luka Modrić dosad bio pred ovrhom zbog dugova Eos Matrixu, odnosno agenciji za naplatu dugova o čemu smo pisali ali i pred ovrhom zbog neplaćene HTV pristojbe. Objavili smo članak u kojem smo opisali kako je bivši ravnatelj HRT potpisao ovrhu nad Modrićem neposredno prije nego što je završio u zatvoru Remetinec.

U slučaju donedavnog predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza Davora Šukera pisali smo o ovrsi koju je nad njim pokrenula komunalna tvrtka Eko-murvica iz Crikvenice zbog neplaćenih računa za odvoz smeća. Potom smo pisali  kako ga je zbog jadranskog apartmana sustigla i druga ovrha. Naime, tvrtka VIO Žrnovnica Crikvenica Vinodol iz Novog Vinodolskog ovrhom je pokušavala naplatiti dugove za vodu. Sada su Modrić i Šuker ponovno na meti ovrhovoditelja. Šogorica Joška Klisovića, SDP-ovog predsjednika zagrebačke Gradske skupštine pokrenula je ovrhu zbog neplaćenih računa za mobitel. Radi se o minimalnim iznosima neplaćenih mjesečnih računa od samo 20 kuna. Uz Modrićevo ime upisana je njegova stara adresa u IV Maksimirskom naselju, odnosno stan koji je prodao odmah nakon kupnje luksuzne etaže u Babonićevoj ulici na zagrebačkoj Šalati.

No, kako Modrić taj mizernjak od računa nije plaćao mjesecima odvjetnica koja je supruga Nikole Klisovića inače šefa pravne službe A1 Hrvatska, pokrenula je ovrhu zbog duga od  132,73 kn koje duguje od lipnja 2020.  godine pa do siječnja ove godine. Odvjetnica je prijedlog ovrhe poslala na Općinski građanski sud u Zagrebu preko javnog bilježnika Stjepana Šaškora. U prijedlogu ovrhe istaknuti su njeni i javnobilježnički troškovi koji ukupno iznose  318,75 kn. Od Modrića se traži plaćanje u roku osam dana a u protivnom će A1 Hrvatska započeti ovrhu općenito na imovini ovršenika. Što se pak tiče Davora Šukera njega ovršno goni HEP Elektra. Radi se o neplaćenim režijama za struju za Šukerov stan na zagrebačkom Zelengaju u iznosu 717,90 kn i to za period od lipnja 2020. do veljače ove godine. 

I u ovršnom prijedlogu za Šukera piše kako se predlaže ovrha općenito na imovini ovršenika.  Šukeru su zaračunali troškove sudionika ovrhe, odvjetnika Duška Vučevca i javnog bilježnika Ivana Jakića u ukupnom iznosu od 375 kn. To je još jedan pokazatelj kako su ovršni postupci u Hrvatskoj skupi i kako lupe po džepu čak i najbogatije među nama a kamoli tek kakva su prijetnja sirotinji koja jedva sklapa kraj s krajem. Uskoro bi mogli kompletirati listu ovršenih nogometaša tako da čak dobijemo 11 vatrenih. Naime, dosad su osim Šukera i Modrića ovrhe sustigle Boška Balabana, Dinu Drpića, Igora Cvitanovića, Ahmada Sharbinija i Tomu ŠokotuŠto se tiče Šharbinija i Cvitanovića i njih je sustigla ovrha A1 Hrvatska također u režiji šogorice Joška Klisovića. Inače, taj mobilni operater provodi i ovrhe preko odvjetnika Martina Garašića.