Ovo vruće ljeto hit je tema gdje naši Vatreni, njihove obitelji, cure ili pak prijatelji provode odmor. Prvi tjedan srpnja sve je bilo u znaku medijskih objava gdje ljeto provodi kapetan Vatrenih i veznjak Real Madrida čija zvijezda ne tamni već svijetli na nogometnom nebu poput zvijezde Danice. Mnogi su objavili ponešto o tom luksuznom krstarenju Luke Modrića i obitelji na superjahti Erolia na koju se nakon kapetana Luke ukrcao naš trenutačno najskuplji nogometaš Marcelo Brozović s obitelji. Ženski dio Lijepe naše, poglavito one mlađe cure koje love svog princa iz snova, iskazuju golem interes za ljetovanje našeg najskupljeg stopera s transfer liste - Joška Gvardiola. I dok se on odmara južnije od dalmatinskog Novigrada, svoje djedovine, što je potvrdio objavom slika iz luksuzne vile Hedonice u Zagvozdu između Makarske i Imotskog u društvu Kristijana Jakića, mediji nisu sve dosad zabilježili i da se Vatreni Livi zaputio na jug u rodni Zadar. Snimili smo Livakovića u društvu njegove atraktivne i drage supruge Helene dok su s psom Cruzom ispijali prijepodnevnu kavu u beach baru Del Sol u Petrčanima. Taj lokal posluje već godinama no u ovu sezonu ušao je s originalnom ponudom koja uključuje vrhunske kave, maštovite sendviče, visokokvalitetni sladoled iz Maribora koji ozbiljno ugrožava reputaciju skupe talijanske Arome koja se može nabaviti na dvije lokacije u srcu Zadra. Izborom takvog beach bara za prijepodnevnu kavu  Dominik i Helena spontano su pokazali kako znaju uživati u običnim kafićima na plaži iako je 'Del Sol' ove godine pokazao da i takva mjesta mogu dobiti na rafiniranosti kada podignu ponudu. Na desetak minuta šetnje od tog bara je mondeni Falkensteiner resort s luksuznim Spa hotelom s 5 zvjezdica Iaderom te Diadorom s 4 zvjezdice te nizom vila. U blizini su i vile nekih top europskih ali i ruskih bogataša. No, Livi nije otišao popiti piće u trendy i skupe Falkensteinerove beach barove već se ukazao s Helenom i Cruzom među 'no name' turistima. Livakovići su živi dokaz da za gušte nije potrebno duboko posegnuti u džep i da se sjajna kava ili jutarnje piće može popiti i uz obalu a ne samo na palubi skupe jahte ili hedonističke vile. Slijede detalji....

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Bilo je to jedno sasvim mirno i sunčano srpanjsko prijepodne na plaži između Punta Skale i Petrčana kraj Zadra. U lokalnom beach baru Del Sol sjedili su turisti koji su skužili da tu mogu poputi vrhunske kave, iscijeđeni sok od naranče, pojesti domišljate sendviče ili pak se rashladiti uz vrhunske voćne i čokoladne sladolede iz Maribora. I to  one koji imaju veći udio voća od šećera i masnoća. Sve je bilo uobičajeno osim jednog vrućeg detalja. U baru su se iznenada ukazali naš zvjezdani Vatreni i Dinamov golman Dominik Livaković, njegova supruga Helena i njihov pas Cruz. Očito je da su se došli okupati jer je Helena imala sa sobom kockasti plažni ručnik, kombinaciju plavih i tamnoplavih kockica. Livi je imao kupaće gaće u razigranim prugastim morskim tonovima. Dok su se približavali beach baru Del Sol malo tko je mogao prepoznati da se radi o zvijezdi svjetskog formata kojeg su milijuni gledatelja zapazili na SP-u u Kataru potkraj prošle godine.

Osim markantne figure i isklesanog tijela Livaković nema upadljive tetovaže koje su tako postale popularne kod naših Vatrenih. Također, boja njegove puti otkriva nam kako se ovo ljeto još nije ni stigao posunčati a nova sezona i pripreme kucaju na vrata. Njegova supruga Helena, koju su neki svjetski mediji nazvali hrvatskom Meghan Markle, imala je na sebi elegantnu crnu ljetnu haljinu i malenu torbicu. Iako su svratili na piće prije kupanja i Helena i Dominik spremno i ljubazno su pozirali s tinejdžericom iz Zagreba koja je bila oduševljena što vidi izbliza svog idola. Livi je inače uvijek spreman slikati se i udijeliti osmijeh i trenutak svoga vremena, čak i kad je na odmoru, svojim fanovima. Livakovići su blistali što znači da su sretni jer su konačno na odmoru kad se mogu posvetiti jedno drugome i svome kućnom ljubimcu pasmine Akita. Spomenimo i kako je taj beach bar 'pet friendly' i da ima poseban kutak u kojem se iz zdjelica mogu osvježiti kućni ljubimci.

To je vjerojatno razlog više da svi turisti koji odmaraju u tom dijelu sa svojim ljubimcima, rado navraćaju u taj lokal. Dodajmo i da se taj bar nalazi na desetak minuta šetnje od kompleksa Sunnyside koji ima također fantastičan lokal na samom moru. Tik do Sunnyside je i otmjeni Falkensteiner resort u sklopu kojeg je luksuzni hotel Diadora s 4 zvjezdice te još luksuznija Iadera s 5 zvjezdica, otmjene vile za odmor,  niz drugih hotela i otmjeni lokali. U sklopu Falkensteinera nalaze se dva vrhunska beach bara s posebnom ali i skupom ponudom. Tu je također i luksuzni restoran na šetnici uz more. U tom je resortu dok su mu djeca bila mala odmarao i naš kapetan Luka Modrić koji je potom izgradio vilu uz more u Kožinu, naselju koje se nalaze poslije Petrčana prema Zadru. Istaknimo kako u sklopu Falkensteinera na plaži postoje i luksuzne kabine s baldahinima koje su ove godine unaprijeđene i u šampanj zone. U tim se luksuznim plažnim kabinama može otmjeno jesti, piti, ali i naručiti skupe koktele u mladim kokosima, sve po paprenim cijenama.

Zanimljivo je kako Dominika i Helenu nismo vidjeli da se razmeću u tim kabinama, niti da se tamo izležavaju na ležaljkama od tikovine dok ih poslužuje osobni batler iz Falkensteinera. To je ujedno živi dokaz da Livakoviću lova nije ni na koji način pomutila razum niti potaknula da mu eksplodira ego. Očito je on dio onih progresivnih zvijezda koje svojim primjerom svjedoče kako nije u lovi sve i da odmor milijunaša ne uključuje nužno superjahtu i supervilu. Za gušte i hedonizam dovoljno je imati voljenu osobu, u slučaju Livakovićevih sreća je potpunija sa psom Cruzom. Za odmor dakle nije nužno ispijati skupi šampanjac u ležaljkama od tikovine, nije nužan batler niti skiper. Za sreću je potrebna ljubav i osjećaj da su gušti gdje je sve po tvom pa to može biti i beach bar koji doduše ima vrhunsku kavu, sjajne sendviče, iscijeđeni sok u koji nije dodana, kako to kažu lokalci, 'voda iz špine'.

Također, Livi je dokazao da mu slava nije nimalo udarila u glavu jer je on na plaži dečko koji može ići na kupanje na mjesta na kojima se kupaju i 'no name' osobe. Doduše, na tom je dijelu more iznimno čisto jer se radi o morskom kanalu između zadarske obale i otoka Ugljana. Da je voda iznimne kakvoće, unatoč tomu što su tu turistički kompleksi i brojne vikendice, svjedoči i to da ćete često naići na morske ježeve i krastavce. S druge strane u neposrednoj blizini je i vila Vladimira Šeksa koji jedini na cijelom tom lokalitetu ima uređen put u more posut sitnim šljunkom koji se redovito održava i čisti od ježinaca. Ostalo je zabilježeno kako su za života pokojnog ZG gradonačelnika Milana Bandića radnici Čistoće redovito čistili njegovu ulicu kako ne bi imao nikakvih primjedbi. No, sve dosad nitko nije zabilježio da je jedan moćni HDZ-ov dužnosnik jedini od svih dobio posebnu šetnicu u samom moru koja mu omogućuje ulazak u vodu bez susreta s ježevima ili oštrim kamenim rubovima.

Jedina je šteta da umirovljeni Šeks te blagodati niti ne uživa jer nije zabilježeno da se kupa u moru već očito preferira svoj bazen. No, s druge strane naša Vatrena hobotnica Livi nova je generacija hrvatskih zvijezda koja ne mora imati morsku varijantu 'crvenog tepiha' kakva je posuta u moru za Šeksa. Naš se Livi, unatoč slavi i milijunima, može bez poteškoća okupati gdje i obični turisti ili pak skočiti s mola skupa s razigranom djecom. Njemu i Heleni za sreću očito ne trebaju ni skrovite uvale do kojih se može doći samo morskim putem, niti kuhar s Michelinovim zvjezdicama, niti netko mora mehanizaciju poslati u more da bi Livi svoja dragocjena stopala spasio od usputnih slučajnih ozljeda. Zbog toga će Livi očito biti zvijezda koja bi poslije Zlatana Ibrahimovića mogao biti prepoznat od brendova koji se furaju da u kampanjama sugeriraju kako nude vrhunske proizvode ali za osobe s malim egom. To je potrebno kao mentalni eliksir u ovo doba egocentričnih likova i ekomanijakalnih stilova života.