Često pišemo o ovršenima i onima koji se nalaze pred postupkom osobnog stečaja. U većini slučajeva iskristaliziraju se dvije vrste dužnika, oni koje su opalili po džepu jer nisu platili nekoliko računa pa su im razni odvjetnici i javni bilježnici papeno zaračunali svoje usluge kao dodatni trošak naplate duga ili pak oni koji kronično gomilaju razne dugove a nisu baš tako ni nesolventni. U slučajevima osobnih bankrota uz one koje su istinski stisnule nevolje uvijek postoje i slučajevi osoba koje su napravile astronomske dugove, na kojima bi im pozavidio i neki svjetski milijarder, pa su potom sami podnijeli zahtjev za osobnim bankrotom kako bi svoje vjerovnike, od banaka preko raznih tvrtki, ostavili kratkih rukava. No, simptomatično je da se u našoj zemlji skoro svakodnevno pokrene postupak ili ovrhe ili osobnog bankrota nad osobama za koje mislimo kako su stvorili zavidne karijere te nisu baš kandidati za takve postupke. No, sumorna hrvatska dužnička stvarnost, o kojoj vladajući političari šute a ni oporbeni glasno ne govore, u stanju je demantirati čak i najvećeg skeptika. Naime, očito u našoj zemlji ni osobe koje su bile top u svojim profesijama ne mogu izbjeći tešku sudbinu koja se službeno zove stečaj nad imovinom potrošača. Takva je sudbina pogodila i 65-godišnjeg Milivoja Bračuna, člana legendarne Dinamove generacije iz '82, nekadašnjeg igrača beogradske Crvene zvezde te Elche CF. Bio je trener koprivničkog Slavena ali i registrirani menadžer. Na njegovoj kućnoj adresi u Zagrebu bilo je registrirano više firmi na njega i članove obitelji tako da se bavio i poduzetništvom. Prije nego što je u rujnu 2022. postao trener hrvatskog trećeligaša HAŠK-a Bračun je bio trener slovenskog prvoligaša FC Koper . Osim toga Bračun ima i privatni biznis ali sve navedeno očito u našoj zemlji nije dovoljno da se ne sklizne u ambis dugova. Slijede detalji....

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

U kolovozu 2021. godine objavili smo članak pod naslovom: 'NOVOSTI IZ ŽIVOTA LEGENDE DINAMA Sudska kazna Milivoju Bračunu otišla u zastaru pa se može posvetiti unosnom biznisu s čišćenjem'. U podnaslovu smo naveli: 'Nekadašnji branič Modrih osuđen je temeljem policijskog naloga te mu je izrečena kazna od 2.500 kuna 2018. godine koju nije platio'. Bila je to tada bolja situacija za Bračuna od ove koja ga je sada pogodila. Naime, Financijska agencija RH 9. listopada ove godine poslala je na Općinski građanski sud u Zagrebu prijedlog za provedbu osobnog stečaja nad Bračunovom imovinom. To u prijevodu znači osobnog bankrota. Stoga je sutkinja tog suda Tatjana Banić Požnjak 18. listopada objavila oglas kojim je pozvala sve Bračunove vjerovnike da sudu dostave svoja potraživanja.

U dokumentu je navela sljedeće: 'Potrošač Milivoj Bračun, OIB ....10000 Zagreb, nije dostavio popis svoje imovine, pa se smatra da je izjavio da nema imovine iz koje se mogu namirivati njegovi vjerovnici (članak 79.c stavak 3. Zakona o stečaju potrošača.)Pozivaju se vjerovnici potrošača da u roku od 45 dana od objave oglasa ospore popis imovine koji je potrošač dostavio i/ili da obavijeste sud o imovini potrošača koja bi se mogla unovčiti kao stečajna masa u slučaju da jednostavni postupak stečaja potrošača bude otvoren te da dostave dokaze na kojima temelje svoje tvrdnje' - piše u sudskom dokumentu.

Navedeno demantira brojne građane koji misle kako nekadašnje nogometaše i nogometne trenere ne može zadesiti bankrotna sudbina. Nedavno smo objavili članak o našoj legendarnoj glumici Vlasti Knezović koju je također sustigla ista sudbina ali i članak o sinu pokojnog Mersada Berbera koji je spas pred svojim vjerovnicima, poput brata, pronašao u osobnom bankrotu. Također, nedavno smo objavili članak o nekadašnjem suvlansiku propale splitske Credo banke Borisu Baraću nad kojim je otvoren osobni bankrot a da on pritom vjerovnicima duguje nevjerojatnih 10 milijuna eura.