Iako od prošlog srpnja igra za saudijski Al Nassar naš 31-godišnji reprezentativac Marcelo Brozović nije žurio na hrvatskom trgovačkom registru upisati službeno svoju novu arapsku adresu. Naime, dok je igrao za milanski Inter živio je u talijanskoj financijskoj prijestolnici - Milanu i to u kondominiumu na San Siru, dakle u blizini znamenitog stadiona. Prema podacima sa Sudrega Brozović je živio u ulici Pinerola u luksuznom kondominiumu. Za manje upućene radi se o stambenim objektima kakvih je najviše u Monacu, Miamiju, New Yorku... gdje stanari osim vlastitog stambenog prostora imaju na raspolaganju i niz zajedničkih sadržaja poput recepcije, dvorane za vježbanje, bazena, šetnica, vrta, nerijetko i Spa zone..... Preseljenjem u glavni ali i najmnogoljudniji  saudijski grad s više od 5 milijuna stanovnika Brozović se morao naviknuti skoro na tropske uvjete. Naime, temperature ljeti dosežu i do 50 °C pa je jasno da svi koji imaju duboki džep tamo žive u posebno izgrađenim naseljima koja imaju i privatne ali i zajedničke bazene, rashladne sustave, sofisticiranu opremu kako bi u tom rajskom temperaturnom paklu što ugodnije živjeli. Slijede detalji....

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Dok je naš Vatreni veznjak sa suprugom Silvijom (djevojački) Lihtar i djecom živio u Milanu njegov dom bila je ekskluzivna rezidencija u zelenilu San Sira. Taj se luksuzni stambeni objekt reklamirao s  24-satnom uslugom conciergea, zajedničkim parkom i bazenom. Trenutačno se u toj bivšoj Brozovićevoj milanskoj rezidenciji prodaje stan s 4 spavaće sobe, 3 kupaonice, 2 terase s pristupom zajedničkom bazenu po cijeni od 1.320.000 € uz mogućnost kupnje duple garaže po cijeni od 90.000 €. No, te cijene nisu ništa u usporedbi s onima koje vrijede u sadašnjem Brozovićevom gradu - Rijadu. Kao što je uvodno napisano, iako je Brozović potpisao za tamošnji Al Nassar još u srpnju 2023. u hrvatskom trgovačkom registru nije žurio s promjenom adrese. Naime, s odgodom od 1 godine milansku adresu Brozović je zamijenio onom u prijestolnici Saudijske Arabije.

S obzirom da je promijenio osobne podatke u registru svoje velikogoričke tvrtke Kirocorps  d.o.o. koja u svom posjedu ima kozmetički salon u kojem se obavljaju razni tretmani uljepšavanja ali i dovođenja tijela u fit formu, saznali smo točnu adresu našeg Vatrenog Brozovića. Radi se o ekskluzivnom stambenom kompleksu La Palma Compound koju čine zasebne vile 'u suvremenom zapadnom stilu, pažljivo dizajnirana od temelja do vrha za uživanje i sigurnost svojih stanovnika'. Svakoj vili pa tako i onoj Brozovićevoj pripada zasebni vrt, većina ih ima i zasebi bazen ali tu je i kompleks zajedničkih bazena. Vrtovi i zajednički prostori također su brižljivo njegovani a od hortikulture dominiraju palme. Unutarnja oprema je na najvišem nivou a sve su vile opremljene skupim Nolte kuhinjama.

Taj rijadski kompleks reklamira se kao savršeno susjedstvo. Pronašli smo službeni opis naselja u kojem je Brozovićev rijadski dom: 'Svaka vila ima vlastitu djevojačku sobu, ostavu i privatni parking koji se proteže uz vilu. Sve vile su potpuno opremljene modernim visokokvalitetnim potpuno novim namještajem. Prvi kat svake vile sastoji se od hodnika, blagovaonice, kuhinje i kupaonice te otvorenog prednjeg dvorišta za svaku vilu. Drugi kat se sastoji od glavne spavaće sobe sa wc-om, dvije spavaće sobe sa zajedničkim wc-om i obiteljskog prostora za sjedenje. Villa Palma nudi visokokvalitetnu životnu atmosferu u modernom seoskom okruženju. Nalazi se na idealnoj lokaciji u četvrti Manar, Khurais Road, što omogućuje jednostavan pristup središnjoj poslovnoj četvrti i svim drugim područjima u i oko Rijada.

To je kompleks od 26 trosobnih vila koje karakterizira prekrasan krajolik (otprilike 50 posto  ukupne površine) kako bi se osiguralo ugodno okruženje. Kompleks je jedinstveno opremljen s ogromnim rekreacijskim centrom koji uključuje teretanu, veliku dvoranu za prigode, kino dvoranu, dječju sobu, vanjski bazen, dječje igralište i prostor za roštilj. Kompleks također nudi sve potrebne usluge, uključujući usluge kontrole štetočina, usluge održavanja, prijevoz autobusima, rezervirano parkiralište, internetsku uslugu, satelitske kabele i sigurnosni sustav 24/7. Moderni dizajn, idealna lokacija, širok izbor sadržaja i zelene otvorene površine u kombinaciji čine vilu Palma izuzetnom opcijom za obiteljski osigurano mirno okruženje' - piše u opisu Brozovićevog saudijskog naselja.

U svakom slučaju u takvom rezidencijalnom okružju lakše je izaći na kraj s nesnosnim ljetnim vrućinama koje dosežu i do 50 stupnjeva Celzija. Neki navijači Vatrenih nakon poraza od Španjolaca s 3:0 i remija s Albancima 2:2 a uoči ključne utakmice s Italijom prigovaraju Brozoviću i misle da je u lošoj formi. No, to možda i ne čudi uzme li se u obzir da je zacijelo naš veznjak doživio i temperaturni šok. Naime, Brozović je iz tropske klime došao u Njemačku na Euro 2024 u vrijeme kad su tamošnje temperature bile znatno niže a danima je i kišilo. Možda Brozovićeva prilagodba iz arapskih uvjeta na europsko okružje nije tekla jednostavno ali igrač njegovog kova to zacijelo ne bi ni samom sebi priznao. Uostalom, svima je poznato kako je Brozović orijentiran da iz sebe izvuče maksimum a k tomu sebe titulira u superlativima što je očito već iz njegovog Instagram profila gdje se zove Super]Kralj[tata]BroZ (@marcelo_brozovic).

Također, 31-godišnji Vatreni veznjak ima i drugih preokupacija. Od kraja rujna 2020. suvlasnik je velikogoričke tvrtke Kirocorps koja ima u svom posjedu istoimeni posjećeni salon. K tomu ima i velike ambicije sa svojim zaštićenim robnim markama i žigovima. O tome smo pisali nakon SP-a u Kataru u članku pod naslovom: 'EPSKI BIZNIS IZVAN TERENA Vatreni Marcelo Brozović brendirao je nadimak Epic Brozo ne samo za odjeću, kopačke i svašta već i dragulje, uz kafić ima firmu koja lansira kanabis kremu od 1.500 kn'.  Brozović je i brižan suprug i otac koji vjerojatno jedva čeka uspješnu završnicu Eura 2024 kako bi s obitelji otišao na zasluženi odmor. Podsjetimo i da je prošle godine krstario na jahti Jadranom. O tome svjedoči naš prošlogodišnji članak pod naslovom: 'INDISKRECIJE S KRSTARENJA Modrićev i Brozovićev domaćin na jahti Erolia osuđen je u Londonu zbog bankarskih prevara, na svom IG storyju objavio Brozovu djecu s Grdovićevom pjesmom  'PIJEM, PUŠIM, LOŠE MI SE SPREMA''.