Kada se mladi Mate Rimac pojavio na hrvatskom poslovnom obzorju sa svojim projektima ludih automobila na električni pogon bilo je puno više kritičara i onih koji ne vjeruju u njegov uspjeh nego ljudi spremnih podržati njegove snove. No, to kao što znamo nije spriječilo sina kontroverznog poduzetnika rodom iz Livna, koji je godinama bio gastarbajter u Njemačkoj, Ivana Rimca da uspije progurati svoj projekt unatoč svemu. Iako i danas ima puno onih koji govore kako mladi Rimac prodaje maglu više nego skupe jurilice nitko mu ne može osporiti da je u Hrvatskoj uspio proizvesti Neveru, pronaći kupce za taj skupi automobil ali i dovesti ozbiljne ulagače iz automobilske industrije poput Bugattija. Mate Rimac uspio je dobiti i silne poticajne milijune iz EU za projekt samovozećih taksija, dovući u Kerestinec radnu snagu iz čitavog svijeta i pozicionirati se poput neke nadrealno uspješne hrvatske inačice Elona Muska. Netom je odjeknula vijest kako Mate Rimac s arapskim developerom gradi futuristički luksuzni toranj za najbogatije među bogatima u Dubaiju. Svijet je obišla ta vijest kroz niz kako promotivnih tako i onih izravno sponzoriranih članaka. Predstavljene su fotografije arhitektonskog čuda budućnosti u kojem će si stanovanje moći priuštiti oni koji doslovce plivaju u milijunima. No, iako se većina nekretnina na top svjetskim destinacijama proda tek kad su izgrađeni ili barem pred useljenjem s ovom ludo skupom nekretninom to nije slučaj. I prije nego što je presječena vrpca i pomjeren centimetar pustinjskog pijeska, ultra skupi kvadrati već su počeli tražiti svoje nove vlasnike preko ugledne londonske agencije za nekretnine. Je li to neko moderno i skupo uskrsnuće Potemkina ili ne - vrijeme će pokazati. Slijede detalji....

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Prestižna londonska tvrtka za nekretnine sa podružnicama diljem svijeta Knight Frank  na svojim web stranicama ponudila je prodaju apartmana koje je Mate Rimac najavio i na svom Facebook profilu. Podsjetimo, medijska lavina kod nas se zakotrljala nakon što je Rimac prošli četvrtak objavio FB post sa slikama luksuznog stambenog objekta u Dubaiju i objavio kako je taj projekt predstavio sa svojim partnerom Binghattijem u Coca Cola Areni u Dubaiju pred 15.000 ljudi. Nedugo potom internet je bio preplavljen promotivnim člancima na raznim jezicima u kojima se veličao spomenuti projekt. U glavama web posjetitelja ta luksuzna zgrada ergonomskih linija koje se mnoge podsjetile na dizajn kultne preminule arhitektice Zahe Hadid, predstavljena je tako realistično kao da nije u projektnoj već izvedenoj fazi. Na webu je objavljeno i puno sponzoriranih članaka na istu temu s par slika tog budućeg Dubai čuda. Stoga ne čudi da se odmah pojavila i agencija koja je krenula s prodajom neizgrađenih kvadrata.

Tako je na web stranici londonskog Knight Franka objavljeno kako ta tvrtka 's ponosom predstavlja Bugatti Rezidenciju s 2 spavaće sobe u Business Bayu. Ovo ekskluzivno pročelje od 43 kata istinsko je svjedočanstvo stručnog umijeća i nasljeđa, vođeno renomiranim francuskim luksuznim brendom Bugatti. Sa svojim iznimnim dizajnom i sadržajima svjetske klase, Bugatti Residences će postati idealno odredište za one koji traže luksuzan život u srcu Dubaija. Crpeći inspiraciju iz legendarnih hipersportskih automobila Bugatti, rezidencije u rezidencijama Bugatti spremne su ponuditi jedinstvenu fuziju vrhunskog dizajna, automobilske umjetnosti i raskoši. Projekt uključuje luksuzne vile i penthouse s 2, 3 i 4 spavaće sobe, pružajući niz opcija koje odgovaraju različitim preferencijama i stilovima života. Inspirirane izuzetnom ljepotom prirode, vile Riviera u rezidencijama Bugatti nazvane su po kultnim destinacijama poput Cannesa, St Tropeza i Monaka.

S ukupno 182 jedinice raspoređene na više katova, razvoj se može pohvaliti sa 171 apartmanom inspiriranim Rivijerom i 11 ograničenih izdanja Sky Mansion penthousea, od kojih svaki nudi krovnu luksuznu uslugu. Bugatti Residences u Business Bayu bit će simbol savršenog spoja između inženjerske izvrsnosti i profinjene estetike. Svaki aspekt rezidencija utjelovljuje duh legendarnih Bugattijevih automobila, od uglađenih linija i aerodinamičkih kontura do upotrebe luksuznih materijala i detaljne pažnje posvećene detaljima. Rezidencije odišu osjećajem dinamičnosti, elegancije i čiste moći, stvarajući doista izvanredno životno iskustvo. Interijeri svake rezidencije u Bugatti Residences su prostrani i promišljeno dizajnirani, nudeći panoramski pogled na blistavu liniju Dubaija. Besprijekorna integracija vanjskog svijeta s pomno izrađenim interijerima stvara impresivno okruženje koje je istovremeno zadivljujuće i spokojno. Stanovnici će uživati u širokom rasponu najsuvremenijih sadržaja, uključujući plažu nadahnutu rivijerom, privatne bazene, fitness centar, spa sadržaje i namjenske usluge concierge.

Ove iznimne ponude osiguravaju zadovoljenje svake potrebe stanovnika, omogućujući životni stil neusporedivog luksuza i pogodnosti. Bugatti Residences u Business Bayu spreman je redefinirati luksuzni život u Dubaiju. Sa svojim osebujnim dizajnom, neusporedivom izradom i sadržajima svjetske klase, ovaj razvoj predstavlja jedinstvenu priliku za posjedovanje umjetničkog djela nadahnutog automobilizmom na jednoj od najtraženijih lokacija u gradu. Bilo da tražite sofisticirani Sky Mansion ili luksuzni penthouse, Bugatti Residences nudi izvanredno životno iskustvo koje spaja bezvremensku eleganciju sa suvremenom udobnošću' - piše u tom očito minuciozno osmišljenom oglasu.

U istom su navedene i značajke pa tako piše da su vile s 2 spavaće sobe ujedno luksuzne rezidencije inspirirane markom Bugatti s privatnim plažama u gradu te privatnom garažom unutar stana, s uslugom batlera,  službom tjelohranitelja te pristupnom karticom koja neće biti od plastike već skupog metala - titana.  Stoga ne čudi da su u brojnim promo člancima diljem svijeta istaknuli kako u Dubaiju grade apartmane u koje ćete se uvesti vlastitim automobilom. Taj projekt s ponosom je na svom Instagra profilu predstavio arapski developer Muhammad Binghatti koji je objavio nekoliko slika s Rimcem. No, zanimljivo je da svog partnera iz Hrvatske bogati Arap nije označio ili 'tagao' kao Rimca već kao Bugattija. Nekad je pojam za nešto nepostojeće a obećano bio termin Potemkinovo selo.

Podsjetimo ta je metafora nazvana  po ruskom vojskovođi i knezu Grigoriju Aleksandroviču Potemkinu, koji je u vrijeme Rusko-turskog rata 1787. – 1792. postao namjesnik novoosvojenih krajeva (Krim i priobalje Crnog mora). Potemkin je tada po opustjelim stepama južne Rusije dao sagraditi pored puta (kojim je carica Katarina II. sa svojom pratnjom imala kretati) lažna sela kulise, s lažnim seljacima (manekenima), lažnim pastirima i lažnim stadima (koja su premještana po potrebi). Time je obmanuo caricu Katarinu II., koja je prolazeći tuda 1787. na svom putu za Krim, vidjela lažnu sliku brze i uspješne obnove kojom je rukovodio Potemkin. Vrijeme će pokazati jesu li poduzetnik iz Svete Nedelje kojeg njegov arapski partner predstavlja kao Bugattija i njegov tim moderni Potemkini ili će njihov projekt luksuznih apartmana koji se prodaju kao vile i biti realiziran u stvarnosti onako kako su pompozno najavili.