Iza Romana Majetića slavni su producentski dani kada je s Tončijem Huljićem preko AVA produkcije tržištu ponudio telenovele 'Vila Marija' i 'Ponos Ratkajevih'. Zadnje desetljeće njegovo je ime na neki način postalo simbol za poslovne nevolje, dubioze, stečajeve, dugove. Stoga ne čudi da nakon što je nad njegovom tvrtkom Kreativna produkcija ovrhu pokrenula šogorica Joška Klisovića, odvjetnica Ermina Abdić Klisović u ime A1 Hrvatska da se našao na ovršnoj meti HEP Elektre.

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

U svibnju ove godine objavili smo članak kako Majetićeva Kreativna produkcija duguje operateru A1 Hrvatska 11.798 kuna. Sudski dokument otkrio nam je  astronomske troškove ovrhe koje ispostavlja šogorica SDP-ovog predsjednika  zagrebačke Gradske skupštine. Naime, prijedlog ovrhe koji je sastavila  zaračunala je  1.000 kuna bez PDV-a. Taj dio troška zajedno s javnobilježničkom pristojbom iznosi ukupno 1.737,50 kn s PDV-om. No, to nije sve. Pridodani su predvidivi troškovi u slučaju nepodmirenja dugovanja u roku osam dana od dana dostave rješenja u iznosu od 975.00 kuna.

Inače, tvrtka Kreativna produkcija' osnovana je u rujnu 2008. s temeljnim kapitalom od 20.000 kuna, a osnivači su bili Coproduction ltd, tvrtka registrirana u off shore zoni u Belizeu i Roman Majetić koji se navodi kao direktor. Tvrtka je već bila pred stečajem. Naime, najava stečaja 'Kreativne producije' uslijedila je godinu dana nakon brisanja iz sudskog registra druge Majetićeve producentske tvrtke 'Audio vizualne atrakcije'(AVA) koja je, prema riječima stečajnog upravitelja Jure Marušića, ostavila iza sebe dugove koji dosežu i do sto milijuna kuna. 

Prema izvatku iz sudskog registra, AVA produkcija Romana Majetića, u medijima proglašenog 'kraljem sapunica' u stečaju je bila pod hipotekom banaka u iznosu od više desetaka milijuna kuna.Nakon pokretanja stečaja AVA produkcije, Majetić je svojedobno najavljivao kako će producentsku djelatnost nastaviti preko tvrtke 'Kreativna produkcija', no projekt koji je,  nudio i Hrvatskoj radioteleviziji nije ušao u plan realizacije. Sadašnji vlasnici Kreativne produkcije su Majetić i njegov sin Fran Krsto kojeg je dobio u braku sa zagrebačkom arhitekticom Ivanom Leom Korejzl.

Inače, i ona se našla u nevoljama koje su rezultirale time da je Beograđanin koji je tvrdio da je s njom u vezi dobio zabranu pristupa. Radi se o Aleksandru Stefanoviću koji je tvrdio kako je s njom bio  u emotivnom odnosu te da mu Roman Majetić duguje novac.  O tome smo objavili zasebni članak. Na sudskoj ploči oglašen je prijedlog ovrhe koju je Općinskom građanskom sudu u Zagrebu uputio javni bilježnik Branko Jakić u ime HEP Elektre. Iznos duga nije veliki, radi se tek o 321,28 kuna. No, osnovni iznos neplaćenih računa za struju od rujna 2019. do srpnja 2020. uvećan je za troškove javnog bilježnika i odvjetnika Dražena Crnkovića, odnosno za dodatnih 821,55 kuna.

Predložena je ovrha s računa tvrtke otvorenog kod Erste banke. Ukoliko Kreativna produkcija plati dug koji je skoro utrostručen u ovršnom postupku u roku osam dana onda će izostati ta mjera - odnosno pljenidba love s računa. U svakom slučaju i iz ove priče vidimo kako je teško kada nekog producenta u Hrvatskoj napusti božica Fortuna ali i kada prestanu izdašne kreditne linije kakve je Majetić s Huljićem mogao konzumirati preko AVA produkcije u doba nelimitiranih Hypo kredita.

Reci što misliš!