Kada se u ranim jutarnjim satima 31. prosinca 2021. izgubio u mračnoj beogradskoj noći i kada je počela potraga za 27-godišnjim ekonomistom i skiperom iz Splita u medijima su se pojavljivale razne informacije ali i brojni primjereni ali i neprimjereni komentari na webu. No, većina komentatora na forumima iznosila je svoje mišljenje kako neke odgovore mogu dati jedino iz Matejevog društva. U ovoj fazi istrage pokazuje se da su ti komentatori imali i pravo. Poglavito nakon što je otkriveno da je njegova prijateljica a moguća i poslodavka iz Splita dala kontradiktorne izjave policiji i Matejevom ocu Nenadu Perišu. Iako identitet te osobe nije službeno objavljen niti u tom smislu medijski eksponiran doznali smo za eksplozivnu informaciju koja se tiče oca atraktivne Splićanke koja je živjela na visokoj nozi i često boravila u Beogradu. Slijede detalji....

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Nestanak Mateja Periša potaknuo je puno veći interes javnosti od brojnih drugih nestanaka koji se svakodnevno događaju u široj regiji. Sada je nemoguće analizirati zašto je baš njegov nestanak potaknuo opsežniju potragu od onih koje policije i Hrvatske i Srbije uobičajen provode a teško je izvoditi i sve zaključke zašto baš njegov nestanak pobuđuje toliku pažnju i medija i javnosti od brojnih drugih sličnih slučajeva nestanka. Moguće da je potraga za Matejem dobila i dodatnu dimenziju jer je njegov otac o kojem smo već pisali hrabro otišao u Beograd kako bi bdio nad istragom i, unatoč svom roditeljskom bremenu i teretu, ostao u nadi i vjeri kako će se u Split vratiti sa svojim sinom.

Dok policije obje zemlje ulažu goleme napore kako bi pronašle validan trag ili dokaz koji bi slučaj pokrenuo s mrtve točke, evidentno se u cijelom slučaju nešto kapitalno pomjerilo kada se došlo do izlista zadnjeg poziva koji je Matej uputio prijateljici i sestri svoga prijatelja Maji. Leži li u tom grmu zec ili 'smoking gun' kako bi rekli Amerikanci aludirajući na krunski dokaz - u bukvalnom prijevodu pištolj koji dimi, tek će se vidjeti. O atraktivnoj Splićanki koja se na društvenim mrežama, prije nego što je suspendirala svoje osobne račune na Instagramu i Facebooku, promovirala kao junakinja iz nekog reality showa koji bi se mogao nazvati Carpe Diem (uhvati dan, odnosno živi kao da je posljednji), već smo pisali u dva ranija članka.

No, iskrsnule su nove relevantne informacije koje upotpunjuju mozaik njenog obiteljskog backgrounda. Mediji u Srbiji ali i Hrvatskoj kada su pisali o Maji, odnosno M.S. kako su ju označili, istaknuli su kako ima život na visokoj nozi, da to voli isticati ali da taj život može i financirati. Napisali su kako ima tvrtke koje se bave pružanjem nautičkih usluga. U srbijanskim medijima je čak objavljeno da je beogradskoj policiji iskazivala kako je nestali Matej Periš radio kao skiper za nju. Kurir se u opisu njenog života pozivao na neimenovane osobe iz Splita koji su nju dobro poznavali. No, dosad nije bilo poznato kako je Majin otac bio osuđen 2009. na deset mjeseci uvjetno uz rok kušnje 3 godine i to 2009. godine. Bio je uhićen 2007. i optužen za pripadnost kriminalnoj grupi. Ispočetka je negirao svaku povezanost s prvooptuženim, sve je poricao i negirao pripadnost toj organizaciji.

No, pritješnjen dokazima priznao je i  pokajao se. Prije presude izjavio je kako zarađuje milijun kuna na godinu. Njega se teretilo da je pružao logističku i skladišnu pomoć kriminalnog organizaciji. Hoće li te informacije utjecati na ukupnu procjenu situacije. Nakon izlaska iz zatvora Majin otac nastavio je s poslovnom ekspanzijom tako da je proširio svoje proizvodne kapacitete, skladišne hale u sklopu kojih djeluje  i jedna od poslovnih entiteta njegove kćeri a Matejeve prijateljice. Naime, radi se o obrtu koji je smješten upravo u skladišnim prostorima pokraj Splita u kojima je svojedobno hrvatska policija izvela spektakularnu akciju zapljene ilegalne robe zbog koje je Majin otac i bio osuđen..