Na Općinskom sudu u Čakovcu sutkinja Jadranka Potočnjak donijela je Rješenje u sporu bivšeg saborskog zastupnika Živog zida Branimira Bunjca i njegove bivše supruge Borke Bunjac.

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Radilo se o izvanparničnom predmetu predlagateljice osiguranja Borke Bunjac protiv njezinog bivšeg supruga a radi određivanja privremene mjere u pogledu njihovog malodobnog sina. Rješenjem od 24. studenog 2020., koje je na sudskoj oglasnoj ploči objavljeno 4. siječnja 2021., povučen je prijedlog prijedloga radi donošenja privremene mjere s kojim će roditeljem malodobno dijete stanovati, skrbništva, osobnih odnosa i uzdržavanja. Ročište određeno za 25. studenog prošle godine nije se održalo jer je sudu prethodnog dana nepozvano pristupila Borka Bunjac i izjavila kako povlači prijedlog kojim je tražila donošenje privremene mjere.  

Podsjetimo, brakorazvodna parnica i sporovi bivših supružnika vrtili su se dulje vrijeme po medijima. Bivša Bunjčeva supruga po medijima je izjavljivala kako je došla po dijete a da je Branimir udario kišobranom njezinog partnera. Bilo je to točno prije godinu dana. Mediji su citirali i kako je samo godinu dana ranije Bunjac ispisao dirljivu rođendansku poruku svojoj supruzi. Njih dvoje su se potom mjesecima javno prepucavali a zbog incidenta u obiteljskoj kući u Mihovljanu pokraj Čakovca, u kojoj su dotad zajedno živjeli, intervenirala je i policija. Borku je Branimir označio kao preljubnicu jer je napustila obiteljski dom. Ona je isticala kako ne bi iznosila javno sve razloge zbog kojih je napustila svog muža, tadašnjeg saborskog zastupnika.

Ona se iselila iz njihovog zajedničkog doma a sud je presudio da njihov malodobni, tada 11-godišnji sin ostane živjeti s ocem u kući koju su zajedno gradili. Borka je u medijima tvrdila kako je spor nastao zbog podjele zajedničke imovine te da je i Branimir sebi pronašao novu partnericu. Borka je tvrdila kako je Branimir znao izgubiti totalno kontrolu. Inače, u braku u kojem su bili 18 godina dobili su dva sina. Nakon rastave, Borki je određena alimentacija a ona se žalila medijima kako je loše prošla jer su joj ostali krediti za kuću u koju više nema pristup. Njezine je optužbe bivši saborski zastupnik komentira kao pokušaje uništenja njegove političke karijere. T

kogod bio u pravu ili krivu, zbog njihove zajedničke djece, a posebno malodobnog sina važno je da mirno razriješe sudske sporove. Inače, prvu vijest o tome da ga je napustila supruga objavio je osobno Branimi na svojo Facebook stranici. Njegov post je glasio: 'Reći ću vam nešto posve iskreno. Ovih dana je moja supruga napustila naš dom. Donijela je takvu odluku odjednom, bez ikakve najave, nije mi bilo na kraj pameti da bi to ikada pokušala, a kamoli učinila. Praktički sve do zadnjega dana beskrajno smo se voljeli i podržavali. Bili smo u vezi punih 18 godina, sagradili kuću, dobili dva prekrasna sina, proputovali zajedno barem 30-ak država (...) Sanjao sam je svake noći, a sanjam je i sada. Da ste mi rekli – biraj majku ili suprugu, izabrao bih nju. Da me netko pitao – čiji život da uzmem, tvoj ili njezin, rekao bih “uzmi moj”, jer njezin je za mene neprocjenjiv. Eto, toliko sam je volio' – napisao je Bunjac i tom objavom iznenadio i svoju suprugu.

Borka Bunjac, tada je kao vijećnica Živog zida u Skupštini Međimurske županije zamjenjivala svog tadašnjeg supruga Branimira ali ispočetka nije htjela ništa komentirati sve dok situacija među njima nije eskalirala u konfliktnom smjeru.  Inale, u kolovzu 2020. doktor povijesti Bunjac (49) je objavio kako se odselio u Irsku gdje radi kao obični radnik. Preko svoje Facebook stranice redovito komentira događanja u Hrvatskoj pa je tako objavljivao i postove koji se odnose na potresom uništenu Petrinju i okolicu.