Tata Metke Glumičić, Janez Hajnc, bio je inženjer i vlasnik farme purana u Sloveniji ali život mu se urušio kada je zapao u poslovnu agoniju a supruga ga optužila za fizički napad nakon čega je intervenirala policija.

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Doktor Siniša - Sina Glumičić jedan je od napoznatijih i najbogatijih hrvatskih estetskih kirurga. Oženjen je Slovenkom Metkom Hajnc s kojom ima troje djece. Posjeduje Polikliniku Glumičić koju već 25 godina pohode najpoznatije Hrvatice ali i pacijenti iz regije u potrazi za čarobnom formulom ljepote ispod kirurškog noža. Poliklinika Glumičić skriva brojne tajne - kada bi njezini zidovi pričali tko zna kakve bismo sočne tajne doznali o izgledima slavnih ili manje slavnih, prije ili poslije estetskih zahvata.

Jedna od najpoznatijih pacijentica dr. Glumičića je zasigurno Slovenka Melanija Knavs kojoj je sudbina namijenila udaju za bogatog američkog poduzetnika Donalda Trumpa, bivšeg predsjednika SAD-a. Upućeni kažu da je tek nakon estetske obrade kod dr. Glumičića lijepa Sevničanka postala fatalna ljepotica koja je ostavila bez daha Donalda Trumpa. O tome je pisao i slovenski novinar Bojan Požar u svojoj knjizi o Melaniji Trump - "Gola istina" ili "Inside Story" kako glasi naziv knjige na engleskom.

Glumičić naravno nikad nije kao liječnik potvrdio da je Melanija Trump bila njegova pacijentica. Jedino je potvrdio medijima kako ju je upoznao devedesetih u New Yorku. "Zamislite koliko daleko možete stići uz malo znanja engleskog jezika" - glasila je poruka sa slikom Melanije Trump na zagrebačkim jumbo plakatima 2017. koje je naručio Američki institut. No, u vrijeme dok je bila prva dama SAD-a Melanija se žalila na taj zagrebački jumbo plakat pa je isti brzo i uklonjen.

Možda se i doktor Glumičić jednoga dana oglasi jumbo porukom "Zamislite koliko daleko možete stići uz malo esteskih korekcija". No, zasad mu nikakva reklama nije potreba jer dobar estetski glas daleko se čuje. No, također svijet brzo obiđu i loši glasovi. Tako se dogodilo i s neugodnom pričom o Glumičićevom puncu koja se također na neizravan način tiče bivše prve dame Amerike. Naime, Janez Hajnc, otac Metke Hajnc udane Glumičić, nakon čitanja Požareve knjige o Melaniji Trump otvorio je 2016. dušu novinaru Slovenskih novica, najtiražnijeg slovenskog dnevnika u izdanju kuće Delo.

Svoju priču novinaru započeo je tako što je rekao kako ga je na medijski istup potaknuo ulomak iz knjige "Gola istina" u kojoj je pronašao kako je njegov zet operirao Melaniju Knavs.  Tada je Glumičićev punac i djed njegovo troje djece imao 66 godina. Hajnc je bio znan kao visokoobrazovani uzgajivač purana iz Zgornje Vižinge, sela u malom slovenskom mjestu Radlje na Dravi. U knjizi je vidio kako Požar spominje i njegovu kćer Metku zbog udaje za estetskog kirurga koji je operirao Melaniju.

Želio je izvijestiti javnost kako je beskućnik. Objasnio je kako voli puno čitati pa mu je tako u ruke i došla knjiga o gospođi Trump. Novinaru je naglasio kako je on  jedini beskućnik u Radlju na Dravi iako ima diplomu agronomije s mariborske Univerze. Pojasnio je kako je oduvijek sanjao i želio više pa je sa suprugom Jelkom sagradio stambenu kuću i štalu na 1.800 m2. Tako su stvorili farmu na kojoj su uzgajali purane, imali inkubator i klaonicu. Probili su se na tržište plasmanom do 50 tona mesa godišnje. No, uspješnom peradarniku brzo je došao kraj. Urušavanju najveće i najuspješnije farme purana u Koruškoj započela je u veljači 2006. kada je otkriven kontaminirani labud u zaljevu Kobler.

Slovenska veterinarska inspekcija zatvorila je promptno sve peradarske farme u širokoj okoloci.  Mnogi su uzgajivači doživjeli sličnu sudbinu, ali malo ih je potonulo tako duboko kao Hajnc. U lipnju 2006. povjerovao je kako će dobiti odštetu za ptičju gripu od slovenske države.  Odvezao se do Slovačke i kupio 4.600 jaja na kredit. Purani su se izlegli ali budući da od države nije bilo naknade, bankrotirao je jer nije imao novca za hranu. Purani su gladovali jedan za drugim, ispričao je Glumičićev punac.

Unatoč teškom radu na farmi, Jelka i Janez odgajili su troje djece: Helenu, Metku i Davida. Potonji je bio jedini ostao kod kuće i planirao postati očev nasljednik. Ali problemi na farmi donijeli su i probleme u obitelji. Odnos između Janeza i Jelke postajao je sve lošiji a supruga mu je počela prijetiti kako će ga izbaciti na ulicu. Kalvarija je dosegla vrhunac kada su se posvađali u jesen 2015. i kada je Glumičićeva punica nazvala policiju te rekla kako ju je muž pretukao. Janez je tvrdio kako je njega pretukla supruga ali mu policija nije povjerovala te su mu zabranili pristup kući. Ispočetka se nije previše uzbuđivao i mislio je kako će samo privremeno spavati u autu.

Međutim, od trenutka kad je ostao bez doma zbog sudskog naloga pa do trenutka intervjua za Slovenske novice za Janeza Hajnca, Glumičićevog punca, prošlo je 270 dana koje je proživio kao beskućnik u autu. Njegov automobil Dacia postao mu je dom i to na parkiralištu ispred trgovine najboljeg susjeda. Tri zimska mjeseca 2015. proveo je u sobi u hostelu, gdje je smješten nakon odobrenog zahtjeva mjesnog Centra za socijalni rad. U ožujku 2016. vratio se na parkiralište. Više je bio gladan nego sit.  Srećom, u obližnjem staračkom domu dozvolili su mu da obavlja osobnu  higijenu svako jutro.

Glumičićev punac novinaru se požalio kako često ima samo jedan obrok na dan. Njegova pak kćer Metka sa suprugom i djecom živi u raskošnoj vili na zagrebačkom Donjem Prekrižju. Metka sa suprugom putuje na egzotične destinacije te pohodi promocije i premijere u hrvatskoj metropoli. Ne muče ju egzistencijalne ni beskućničke nevolje njezinog oca Janeza. Hajncova kćer na Instagram profilu postavlja i slike s egzotičnih tropskih plaže.

Obitelj Glumičić predstavila se i na stranicama Glorije 2015. u obiteljskom izdanju s troje djece. Netko bi pomislio kako u zemlji Glumičićevih teče med i mlijeko. Ta je reportaža objavljena u isto vrijeme kad je otac Glumičićeve supruge proživljavao beskućničku kalvariju. Povod intervjuu bio je 20 godina Glumičićeve uspješne karijere. U članku je napisano kako se zaljubio u slovensku ekonomisticu te kako najvećim uspjehom smatra svoju obitelj.

Predstavio je i svoje troje djece – sinove Marka Kristijana  i Zaka Dorijana te tada šestomjesečnu kćerkicu Tessu May kao centar svoga svijeta. Jednoga dana Glumičićeva djeca sigurno će poželjeti posjetiti djeda u Sloveniju. Veliko je pitanje je li Janez Hajnc uspio riješiti svoj status na ljudski i dostojanstven način i hoće li omekšati srca svojih nekad najbližih članova obitelji. 

Reci što misliš!