Prije prošlih predsjedničkih izbora, istraživački novinar Željko Peratović je napisao da je  Zoran Milanović dužan Josipu Perkoviću i Stjepanu Mesiću.'Prvi mu je pomogao da se zaposli u MVP-u početkom devedesetih preko oca Piruške Dinarine Canjuga, odnosno njenog supruga, a tadašnjeg glavnog tajnika HDZ-a, Zlatka Canjuge. O tome da mu je Perković, na traženje njegova oca Stipe Milanovića, preko oca Piruške Canjuge dao zeleno svjetlo za započinjanje današnje karijere, špekuliralo se još u vrijeme krize s lex Perković. Pojavljivanje Zlatka Canjuge na promociji Nobilove knjige o obrani Perkovića, te česte kave Canjuge sa Sašom Perkovićem u središtu Zagreba, idu u prilog toj davnoj sumnji. Zanimljivo je kako će dalje reagirati predsjednik Milanović s obzirom na činjenicu da ga je uhićena  Piruška Canjuga,  gurnula u politiku gdje je  on visoko dogurao. Do  Pantovčaka.  

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Žestoko je jučer odjeknula vijest da je u akciji policije i USKOK-a uhićena bivša zamjenica zagrebačkog županijskog državnog odvjetnika Mirela Alerić Puklin i njezin suprug Goran Puklin, osumnjičen u aferi Janaf, a, čini se, još žešće je medijski odjeknulo uhićenje  bivše članice  uprave Agrokora Piruške Canjuge, supruge nekad moćnog HDZ-ovog političara Zlatka Canjuge, kao i povlačenje optužnice protiv Todorića. Piruška Canjuga dugo je godina bila jedna od najbližih suradnika Ivice Todorića u ‘Agrokoru’, a u Upravu te tvrtke je ušla dok je Zlatko Canjuga bio glavni tajnik HDZ-a. Iako se maknuo od javnosti, nakon što ga je Vladimir Šeks prije 17 godina smijenio sa svih dužnosti u HDZ-u, Canjuga nije prestao održavati političke veze. Njegova supruga Piruška je iz Sinjskih Glavica, rodnog mjesta Zorana Milanovića, i do prije nekog vremena bila je jedna od najmoćnijih žena u Hrvatskoj kao dugogodišnja potpredsjednica Agrokora Ivice Todorića. 

Već od ranije pojedini mediji su pisali o posebnim odnosima danas uhićene Piruške Canjuge i aktualnog predsjednika RH Zorana Milanovića.  Naime, Milanović je, a to znaju dobro upućeni, stari dužnik Piruške Canjuge, koja ga je, svojedobno, pričalo se, i gurnula u političke vode.I sama Sinjanka Piruška Canjuga bila je dobra sa Zoranovim ocem Stipom Milanovićem, te  je svog supruga Zlatka Canjugu, kada je ovaj vedrio i oblačio, molila da lobira  da mladog i obrazovanog Zorana Milanovića, njezinog Sinjanina, ugura negdje u Ministarstvo vanjskih poslova. S tim u svezi, prije prošlih predsjedničkih izbora, istraživački novinar Željko Peratović je napisao da je  Zoran Milanović dužan Josipu Perkoviću i Stjepanu Mesiću. 'Prvi mu je pomogao da se zaposli u MVP-u početkom devedesetih preko oca Piruške Dinarine Canjuga, odnosno njenog supruga, a tadašnjeg glavnog tajnika HDZ-a, Zlatka Canjuge. O tome da mu je Perković, na traženje njegova oca Stipe Milanovića, preko oca Piruške Canjuge dao zeleno svjetlo za započinjanje današnje karijere, špekuliralo se još u vrijeme krize s lex Perković. Pojavljivanje Zlatka Canjuge na promociji Nobilove knjige o obrani Perkovića, te česte kave Canjuge sa Sašom Perkovićem u središtu Zagreba, idu u prilog toj davnoj sumnji. Perkovićev odvjetnik Nobilo, odvjetnik je i Piruški Canjugi u aferi “Agrokor”, objavio je svojedobno Peratović.

Također Peratović napominje da je Milanović veoma blizak s Ivanom Čermakom za čiji Crodux radi Saša Perković. U tom kontekstu s nestrpljenjem se očekuju daljnji potezi, odnosno izjave predsjednika Milanovića u svezi najnovijih uhićenja Piroške Canjuge i ostalih, nakon što je jučer osvrnuvši se na Agrokor rekao da je napravljena katastrofalna greška u vještačenju jer su vještaci bili u sukobu interesa. "U ovom predmetu napravljena je katastrofalna greška angažiranjem vještaka, a tu se sve svodi na vještačenje, koji je bio u sukobu interesa. To je od početka bilo suđeno na propast i blamažu. Što misle da odvjetnici Todorića neće primijetiti? To se vidi s Mjeseca, to je doslovno servirano obrani Todorića', rekao je predsjednik Milanović. Zanimljivo je kako će dalje reagirati predsjednik Milanović u ovom slučaju, jer, on nikada one koji su mu na bilo koji način pomogli ili bili dobri s njim ne ostavlja na cjedilu. Svi dobro znamo da nema besplatnog ručka a kamoli da su besplatne usluge lansiranju na političku scenu. Recentna povijest uči nas kako se takve usluge često honoriraraju zakulisnim lobiranjima i medijskim relativiziranjima.

Reci što misliš!